Banyu reservoir Les Království

Foto download gratis ing resolusi ngisor lan tandha banyu gratis.

Sampeyan uga bisa nemokake foto ing Peta Google.

Download

Kerajaan Alas iku sawijining reservoir bendungan ing Kali Elbe sing dibangun ing 1920. Iku dumunung cedhak dusun Těšnov ing wilayah administratif Bila Tremesna, 4 km wiwitan saka kutha Dvur Králové nad Labem, ing lembah ciut, kang liwat Kocléřovským bali. Ing bank kiwa iku wewatesan kerajaan alas gedhe, liyane saka alas Punjab lawas, sawise kang tak jeneng dam sawijining.

Bendungan kuwi ora kondhisi ing kahanan Ceko, kanthi konstruksi estetis banget. Dina iki, amarga keunikané, panggonan sing dikarepaké kanggo turis.

Saka 18. 1964 April minangka bendungan kanthi tanduran daya sing didaftar minangka monumen budaya sing ora bisa dipindhah, saka 1. Juli 2010 minangka monumen budaya nasional.

Sawisé banjir anduwèni dhampak gedhé ing taun 1897, kang mejet lembah Elbe kanggo Pardubice, iku iki mutusaké kanggo mbangun rong banyu Cannon, kang bakal wis nahan banyu badai - Dam Labe (ing Spindleruv Mlyn) lan Těšnov (dina dam Forest Inggris). Dokumen kanggo pembangunan wiwit ing 1903 nyiapake departemen technical kanggo perawatan saka kali ing Prague, dipimpin dening Building Board Ing. Josef Plickou. Konstruksi kasebut ana ing 1910-1920 (perang donya pisanan ditundha). Construction saka tenan riset JV Velflík Mesin diwenehake dening fanta lan Jirès (loro perusahaan uga saka Prague). Biaya bangunan bendungan ana makutha 4,7 juta Austria. Sawise rampung dibangun, iku dadi reservoir paling gedhé ing Republik Cekoslovakia.

Duyung punika busur gravitasi, bricked saka sandstone Sang Prabu. Luwih saka bendungan ing basa yaiku 37 meter lan ing makutha 7,2 m. Dawane bendungan ing makutha yaiku 218 meter. Dhuwur maksimum bendungan kasebut yaiku 41,1 m, ambane ing bendungan kasebut babagan meter 28. Reservoir nduweni km 5,1 sing dawa lan wilayah sing paling gedhe yaiku 85 hektar (ing operasi normal 58,6 ha). Minangka bagéan saka bendungan, 1923 uga nduwe stasiun hidro sing nganggo kaku 2 × 600. Ing 2005, turbin diganti, daya anyar 2120 kW. Sawisé makutha, jubin ndadékaké dalan-dalan penting lokal.

Sakabehing bangunan dianggep minangka roh, pseudo-gotik. Makutha bendungan kasebut dilengkapi karo rong gerbang kanthi menara dekoratif. Ing pondhok, ngadeg ing sisih tengen, ngelingi sawijining kastil watu cilik kanthi menara sing unggul karo papan.

Tank bisa dijenengi miturut jeneng Alas Karajan, Tešnovská (Těšnovská) lan putih Třemešná.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *