Telung wit cemara

Foto download gratis ing resolusi ngisor lan tandha banyu gratis.

Sampeyan uga bisa nemokake foto ing Peta Google.

Download

Pine (Pinus) iku genus saka wit sing ditemokake evergreen utawa shrubs saka kulawarga Pinaceae. Kanthi babagan spesies 110 iku genus paling gedhe saka kulawarga. Kaya wakil liya saka kulawarga kawasan rimba pinus, alamiah kasebut dumadi sacara eksklusif ing belahan bumi sisih lor (kajaba Pinus merkusii, sing uga ngalami wilahan kidul ing Sumatra). Jangkaré genus iki gedhh banget tinimbang wilayah alas Nordic liwat sabuk tengah lan subtropika menyang pagunungan ing dhaérah tropika, ing endi papan sing dhuwur ing lurung utawa ndhuwur. Bab iki mungkin asalé saka Donya Lawas, nanging dumunung ing wilayah paling dhuwur ing Amérika Lor lan Tengah, lan wilayah sugih liya yaiku Asia Wétan, Indochina lan Himalaya. Ing Eropah, 12 - 13 spesies pribumi ditemokake, ing ngendi 9 - 10 ana jarum dobel lan 3 lima jarum. Iku kabeh kuwat banget cahya, wit competitively banget karo syarat kualitas lemah banget, kang bisa tahan macem-macem habitat uga; akeh dolanan peran wit perintis. Sawetara spesies Amérika Lor lan Mediterania uga diadaptasi kanggo kebakaran alas, minangka bukti saka fosil. Sawetara wit pinus lawas (Pinus longaeva) wis ditemtokake luwih saka 4 800 taun.



Genus sacara taxonomically dipérang dadi rong subspesies Hutan Pinus utawa "hard pinus", karo 2 - 3, utamané 5 utawa nganti jarum 8 ing bundle kanthi sarung perennial, rong bundel, vesel sing dibagèkaké sacara merata ing kabeh sisi jarum lan dorsal umbel, lan Strobus, utawa "soft" pinus, biasané nganggo jarum 3 utawa 5 ing bundle karo sarung bantal, kanthi bundle vaskular, vents utamané ing njero jarum, lan pus (umbo) sing ana ing mburi kerucut. Iku ngalami évolusi ing periode Lower Cretaceous.

Pine punika salah satunggaling spesies konifer paling penting ing ékonomi. Ndhuwur kabeh, kayu kasebut menehi kualitas apik, alus kanggo medium-hard, gampang digunakake kayu sing bisa digunakake kanggo bangunan lan mebel produksi. Uga dipigunakaké minangka resin ngandhut akèh senyawa terpenik aromatik ing aromaterapi lan kosmetik, uga ing salep obat kanggo rheumatism utawa arthritis; uga sumber turpentine alami. Jarum lan kulit nduweni akeh vitamin lan wis digunakake ing pirang-pirang dhaerah donya ing produksi pangan, uga bisa dituku saka sawetara spesies, sing dikenal minangka kacang cemara utawa cemara cedar. Pines arang banget penting ing arsitektur taman minangka wit hias lan semak, lan uga misuwur minangka wit Natal. Kathah jinis pinus ingkang gadhah peran ingkang wigati ing gesang budaya, folklor lan rohani manungsa, lan ugi wonten ing karya-karya sastra lan seni ingkang wonten ing salebetipun heraldry.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *