Spring ing Pagunungan Giant, Rokytnice nad Jizerou, Buřany, Františkov

0

Gambar download gratis kanggo nggunakake gratis.

Apa aku nulungi kowe? Nyumbang kanggo kopi.

Download gambar

Pagunungan Giants (Jerman Riesengebirge, Polandia Karkonosze) yaiku gunggung geomorfologi lan gunung paling dhuwur ing Ceko lan Tanah Tinggi. Kutha iki dumunung ing Bohemia lor-wétan (sisih kulon dumunung ing region Liberec, ing sisih wétan Královéhradecký) lan ing sisih kidul wétan Silesia. Gunung paling dhuwur ing Pagunungan Giant yaiku Sněžka (1603 m). Miturut gosip, Pagunungan Krkonoše njaga semangat Krakonos mitos. Iki minangka salah sawijining gunung paling populer ing Republik Ceko.

Luwih akeh kabèh gunung kalebu Buta wis saiki ing jaman diterangake minangka Sudetenland, kang mbokmenawa jeneng asal Celtic (paling umum minangka Celeng gunung) utawa asal Balkan (minangka Kambing Mountain). Ptolemy (bab 85-165) digunakake kanggo dina Sudetenland jeneng Sudetayle (ing Ore Gunung) lan Askiburgion (utamané Gunung, cedhak kutha Askiburgium vandalisme, mbok menawa kanggo Lusatian Gunung, kalebu Pegunungan buta). Dio Cassius ing 3. abad kang digunakake jeneng Gunung Vandalski kanggo Askiburgion. Sawisé maps Ptolemaic teka Republik Ceko Bohuslav Balbin lan Pavel rock saka ndhuwur nganggo jeneng extension Sudetenland kanggo kabeh band (17. Century).

Samotné Krkonoše jsou v ruských letopisech v roce 1095 nazvány Český les[1] a Přibík Pulkava v roce 1380 je nazývá Sněžné hory.

Jeneng Gunung Buta Originally diterangake loro dhuwur Kolo dina lan ketel utawa Kokrháč. [2] Perancangan Mountains buta (singular feminin ", ing" Buta Gunung) kanggo Pegunungan katon ing 1492 ing rekaman saka divisi Štěpanice Estate ing Wallenstein lan Jilemnický part, ing 1499 banjur Deed Vladislav II., peta urip paling tuwa saka jeneng sing makarya Nicholas Klaudyán ing 1518. Wenceslaus Hajek ing babad kang 1541 digunakake jeneng Ceko lan Silesian Buta Gunung.

Bukti pisanan saka extension jeneng kanggo kabèh gunung saka 1517 nalika gelar punika Krkonošské gunung, buta Gunung prasasti tokoh ngompliti setan. jeneng Short buta iki pisanan nyathet ing taun 1601. Jeneng iki paling asring dianggep dadi turunan saka lawas Slavic basa "gulu" utawa "cracker", tegesipun dwarf pine utawa gunung pines, Josef Jungmann wis disambung karo jeneng saka Jerman utawa Celtic suku Corconti utawa Korkontoi, kasebut dening Ptolemy, karo asumsi sing kasebut gunung Asciburgius ana memper dina iki buta Gunung (Korkontoi ora kudu manggon ing ngendi wae cedhak sumber saka Vistula, utawa rodok Beskydy). Sawetara riset kokwaca asal saka jeneng basis Proto, tegesipun "slope Rocky, lapangan Rocky" lan suggest link karo jeneng saka gunung Ukrainia Gorgany ing pagunungan Eastern.

Jerman padha (Ceko lan sisih Silesian saka gunung iki nganti 1945 dipanggoni akèh-akèhé saka Jerman) karo makna Buta Gunung (Riesengebirge, buta Pagunungan ing Inggris) asalé saka jeneng Risenberg, kang Agricola (George?) Ing 1546 ditandhani ing panas. Nomer Riesengebirge lengkap kanggo kabeh pagunungan kasebut pisanan dicathet ing 1571.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *