Batu watu sandstone saka Prachov Rocks

Gambar download gratis kanggo nggunakake gratis.

Apa aku nulungi kowe? Nyumbang kanggo kopi.

Download gambar

Langsung menyang Prachov Rocks ... .. Rock Prachov yaiku rock formations of forming sandstone of various shapes, babagan kira-kira 5 nganti 7 km barat laut kota Jičín, sawijining cadangan alam, bagean Bohemian Paradise PLA lan tujuan wisata populer. Iki asalé saka jaman Mesozoic minangka endapan ing pinggir segara.

Geomorphologically Prachovské rocks iku bagéyan saka kabèh Jičínská Upland, Upland podcelku Turnovská, distrik Vyskeřská dhuwur lan podokrsku Prachovská bukit, kang bagean geomorphological kapisah.

Ana temuan arkeologis sing mbuktekake yen wong urip ing jaman prasejarah jaman Zamane. Wilayah kabèh watu iki minangka benteng alam suku Slavia, mung sawetara papan sing kapenuhan lembah. Nang, pemukiman pisanan dibangun.

Mbokmenawa pungkasane 13. Kastil Velis dibangun ing salah sawijining puncak basalt karo Veliš manor. Sawetara dasawarsa sawisé kuwi, Estate kasebut dipasrahaké marang Vartisipks, lan pirang-pirang panggonan digawé ing pungkasan 15. Trčková of Lípa disebutaké minangka pamilik. Ing wiwitan 17. Properti abad kasebut dijupuk saka Smiřičtí saka Smiřice, nanging ing 1625, Estate iki dijupuk saka kulawarga Wallenstein lan dicaplok ing Duchy Frýdlant. Sawise reruntuhan manor padha dibongkar, pemukiman ing watu-watune ilang.

A tataran anyar wiwit ing 1637 nalika Estate dianugerahi Kolonel Henry Cara kabupatèn kulawarga Cara karo bandané ing Western Bohemia, sing disedhiyakake kanggo bangsawan dening kaisar Sigismund. Rod Šliky duweni lahan lokal nganti diwatesi ing 1948.

1866 yaiku salah sijining pertempuran Prusia-Austria sing cedhak karo watu-watu, sing wong Prusia, sanajan akeh, menang.

Wiwit pungkasane 19. abad, watu kasebut dadi target para pendaki lan wisatawan. Ing 1933, padha dadi cadangan alam negara.

Dokumentasi pisanan saka komplek kabeh batu wis ana ing 1874. A profesor ing Sekolah Jičín Grammar Antonín Zefyrin Maloch nyiptakaké rencana rinci kanthi cara kompas lan mlaku. Asilé karyané dadi peta sing durung rampung. Rute pisanan lan formasi batangan signifikan ditandai ing siswa 1879 Maloch sing uga miturut peta peta Prachov Rocks dirilis. Watu kasebut dipopulerkan déning lagu Ivan Mládek kanthi jeneng sing padha. Saiki ana telu guided tour turis. Musim turis ing kene dumadi saka 1. April nganti akhir Oktober. Akses menyang batu diisi. Pegunungan duwe pilihan kanggo tuku tiket mangsa kanthi rega diskon lan bisa pindhah ing njaba rute sing ditandhani, nanging kudu anggota saka ČHS utawa UIAA. Ing watu ana sawetara modifikasi, beda kanthi jeneng prospek. Ing tengah-tengah wilayah sing berbatu ana kolam renang alam Pelíšek.

Ing tuntutan ganti rugi, kulawargan Šliky pikantuk panggonan 1993 lan wiwit nglayani layanan pariwisata ing kene. Keanggunan umum kira-kira wong 300 000 saben taun.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *