Guwa Rumcajs, gunung lan reruntuhan Brada cedhak Jičín Ninggalake komentar

Brad minangka reruntuhan kastil sing dumunung ing sacedhake desa Brada ing distrik Jičín ing bukit jenenge Brad sing padha. Awit 1958 wis dilindhungi minangka monumen budaya Republik Ceko.

Iki minangka sisa-sisa kastil sing didegaké ing 13. Abad saka kulawarga Ronovec. Disebut kaping pisanan ditulis kastil tanggal 1258. Ing 1304, Raja Václav Wenceslas njupuk kraton iki. lan Brada dadi komoditas kerajaan kanggo ijol-ijolan kanggo desa Štítary. Suwene kastil sing isih ana ing tangan karajan ora jelas. 1371 menangaken istana Vartemberk, 1434 dipunpandhegani dening Machna z Veselé lan Hasek saking Valdštejn. Sawise pati Hašek kastil dianakaké dening Markvart saka Laboune, ing akhir 15. abad iki diduweni dening Mikuláš Licek saka Rýzmburk. Ing 1500, Brada kacarita dadi desolate.

Sakwéné Perang Prusia-Austria ing 1866, salah sijine posisi artileri duweni tentara Austria sing ngecakake akses menyang Jičín. Ing peringatan Pertempuran Jičín, salib kayu abang karo patung St. John didhisiki ing 1891 kanthi inisiatif Count Ervín Schlika ing platform ndhuwur. Peter lan St Peter Paulus, wong-wong kudus loro sing dina kangelan saben dina perang, lan sing dianggep minangka pelanggan. Saka wektu sing padha teka salib watu kasebut ditrapake kanggo para korban perang iki, dumunung ing sikil wetan ing jejere menara lonceng kayu Baroque, sing digawe ing pungkasan 13. abad bebarengan karo gereja awal Gotik.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *