Plakánek Signpost

6

Gambar download gratis kanggo nggunakake gratis.

Apa aku nulungi kowe? Nyumbang kanggo kopi.

Download gambar

Rizab Alam Lembah Plakánek diumumake ing 1990 lan ana ing tapel wates distrik Mladá Boleslav lan Jičín antara desa Podkost, Vesec u Sobotky, Střehom lan Dobšín. Pokok perlindungan minangka lembah kanthi pinggir watu lan menara pasir, padang rumput wetland lan fragmen komunitas banjir, hutan scree, nyuda pinus rock lan hutan kayu asem acidophilic lan pine. Ing jaman saiki, habitat saiki wis ngganti alas banjir abu-alder sing asli. Wilayah sing dilindhungi yaiku ngurus kantor regional AOPK ČR - Liberec.

Jeneng Plakánek asale saka 17. abad, miturut kulawarga Plakák, sing ngobong batu bara ing wilayah kasebut lan saka iku dheweke duwe "nangis".

Ing taun 2015, leladen kasebut kanthi rame ing wilayah kasebut nglanggar prosedur sing diwenehake miturut rencana manajemen, sing ngrusak wilayah sing dilindhungi.

Lembah utama, uga diarani Střehomský Plakánek, digali dening Kali Klenice, sing uga dipangan karo sawetara sumber banyu sing munggah saka tebing lan tebing gunung. Ing sisih kidul jurang iki ana kolam sing diarani Obora utawa Pilský. Ora adoh saka blumbang sing adoh karo sisih kidul menyang jurang utama ing papan sisih plak Plakánek sing diarani Vesecký Plakánek (kadhang uga Plakánek Cilik), sing arus aliran Vesecký, sing mili jeneng saka Vesec. Ing lembah watu iki, sawetara kuar-kuar lawas sing wis diawetake, ing endi pasir kualitas sing dipikolehi kanggo tujuan konstruksi. Pulo sisih lor Střehomské Plakák dibentuk dening Kost Castle lan ing sisih ngisor lembah kasebut diarani Prokopské lan ndadékaké Libošovice.

Ing Plakánek Valley Nature Reserve ana akeh spesies tanduran sing menarik lan dilindhungi kayata: Iris pseudacorus, Silene dioica, Trollius europaeus, Dactylorhiza majalis, Lunaria rediviva utawa Musim salju salju (Leucojum vernum). Siji-sijine papan ing Republik Ceko yaiku bentuk glasiosa saka cacing abang (rubrik Melandrium), sing pisanan dijelaskan ing 1853 dening apoteker WJ Sekyra saka Mnichovo Hradiště.

Ing alas sing dikuasai karo wit konifer, umpamane manuk helang (Bubo bubo), kestrel umum (Falco tinnunculus), manuk gagak (Corvus corax), newt gunung (Triturus alpestris), ula suket (Natrix natrix) lan kodok (Rana dalmatina) . Spesies spesies kaancam Batter Horseshoe (Rhinolophus hipposideros) kritis ing Kost Castle.

Bèntèng Kost - Bèntèng kasebut didhelik ing antarané bukit ing saubengé, dibangun ing 14. abad lan ora tau ditawan.


Studánka Roubenka - Uga nganggo banyu sing jelas, papan favorit saka penulis Fráňa Šrámek, sing manggon ing Sobotka. Sebutake sumur katon ing sajak.


Poráň - Papan panggonane prajanji prasejarah saka 7. - 5. abad SM nganti 13. abad. Ing bètèng kasebut ana muburan kuburan, sing ana ing sacedhake sumur Roubenka.


Vesec - Desa kanthi arsitektur desa sing dijaga lan alun-alun desa bunder. Ana patung Holy Trinity ing desa kasebut.


Semtin linden - Yaiku wit sing bisa dilalekake ing dalan antarane Sobotka lan Podkostí. Wit jeruk wis dirusak ing badai abot, nanging wit anyar wis ditandur ana ing cedhak kono.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *