Roudnice ing Pagunungan Giant, Křižlice, Jestřabí, Rezek

1

Gambar download gratis kanggo nggunakake gratis.

Apa aku nulungi kowe? Nyumbang kanggo kopi.

Download gambar

Nembak gambar saka Roudnice v buta Gunung, Křižlice, Jestřabí lan sakupengé.

Pagunungan Giants (Jerman Riesengebirge, Polandia Karkonosze) yaiku gunggung geomorfologi lan gunung paling dhuwur ing Ceko lan Tanah Tinggi. Kutha iki dumunung ing Bohemia lor-wétan (sisih kulon dumunung ing region Liberec, ing sisih wétan Královéhradecký) lan ing sisih kidul wétan Silesia. Gunung paling dhuwur ing Pagunungan Giant yaiku Sněžka (1603 m). Miturut gosip, Pagunungan Krkonoše njaga semangat Krakonos mitos. Iki minangka salah sawijining gunung paling populer ing Republik Ceko.

Luwih akeh kabèh gunung kalebu Buta wis saiki ing jaman diterangake minangka Sudetenland, kang mbokmenawa jeneng asal Celtic (paling umum minangka Celeng gunung) utawa asal Balkan (minangka Kambing Mountain). Ptolemy (bab 85-165) digunakake kanggo dina Sudetenland jeneng Sudetayle (ing Ore Gunung) lan Askiburgion (utamané Gunung, cedhak kutha Askiburgium vandalisme, mbok menawa kanggo Lusatian Gunung, kalebu Pegunungan buta). Dio Cassius ing 3. abad kang digunakake jeneng Gunung Vandalski kanggo Askiburgion. Sawisé maps Ptolemaic teka Republik Ceko Bohuslav Balbin lan Pavel rock saka ndhuwur nganggo jeneng extension Sudetenland kanggo kabeh band (17. Century).

Basis komposisi geologi kasusun saka slate kristal pra-puncak lan rock metamorphik prasejarah (klem). Ing sisih wétan saka pagunungan, limestone sing langka. Crystallinikum kuno penetrates ing sawetara panggonan lan Krkonoše-Jizerský pluton (granit). Gletser saka quaters isih gletser sing model desa. Ana rong jinis gletser. Kaping pisanan yaiku Glaciers jenis gletser lan sing liya yaiku jinis Skandinavia. Dataran dhuwur (Devil's hill, dll.) Owes gletser sawijining asal. Kanggo ide sing luwih apik, kita bisa nliti ing gunung es ing Skandinavia sing nggambarake cara ing ngendi buta Gunung bisa katon. Conto paling apik saka aktivitas glasial yaiku, Tambang Elbe utawa Tambang Giat, sing minangka lembah sing digawé saka gletser (troch). Peninggalan glasial liyané yaiku glasial kars (v buta Gunung karya kasebut dikenal minangka "pit"). Sampeyan kudu nyebutake jembatan Kotelní lan jurang Salju ing Polandia. Kary minangka salah sawijining barang paling berharga sing bisa kita lakoni buta Gunung amarga iku sing paling langka saka Pagunungan Giant. Aktivitas kritis v buta Gunung Perlu kasebut, kayata, segara watu sing akeh (bukit dhuwur) utawa kabin log beku.

Krkonošský Crest dawa lan wiwit 35 km west of New World saddle (888 m) lan ends ing wétan, ing saddle Kralovecky (516 m). Puncak gunung sing dhuwur banget lan tiba ing Polandia ing sisih lor-wétan. Ing sisih ngisore, ing sisih kidul-kulon, lereng dibagi dening lembah jero, sing tiba luwih entheng. Pagunungan Giant dipérang dadi Pagunungan Giant, Pagunungan Giant lan Dataran Tinggi Vrchlabí.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *