Panorama Rokytnice nad Jizerou Lysá hora Ninggalake komentar

Rokytnice (Jerman Rochlitz) yaiku sawijining kutha lan resort gunung ing sisih kulon buta Gunung. Dumunung ing wilayah Liberec, distrik Semily, ing lembah Huťský stream elongated antarane gunung massifs Guard (782 m) Sétan kang Mountain (1022 m) lan Lysa hora (1344 m) lan bebarengan ing kiwa (wétan) pinggiran kali Jizera. Iku urip watara 2 700.

Ing kutha ing jurang Huťský creek iki mbokmenawa diadegaké watara taun 1574 minangka pemukiman kaca. Pedunung pisanan sing manggon ing kene yaiku kayu pertambangan, tembaga, perak lan timbal. Ing 1625 supaya simpenan lokal nliti Albrecht von Wallenstein, sing uga apik ing kahanan sing manggen ing sapu ranjau lokal. Sawise patine Valdstein, makna pertambangan tiba maneh. Wiwit nganti 20.století pedunung lokal nyoba kanggo nerusake kegiatan pertambangan, nanging ora tau padha wis gagal. Wiwit madegé kutha, wis berkembang ing kaca gawé tradisional. Malah sawise Perang telung puluh Taun padha warga Rokytnice biasane Protestan, saka kang mili ora tanggung gaweyan sukses kanggo recatholicization. Ing 18. abad, ana pambrontakan ing kutha. Wektu iki, perusahaan tekstil pisanan didegaké. Perkembangan jalur sepur Martinice uga dibantu dening pangembangan industri buta Gunung - Rokytnice, sing dilakokaké ing 1899. Ing 1903, balai kutha anyar dibangun ing Rokytnice tengah, sing dilewati 70. taun rekonstruksi. Sawise 2. Perang Dunia lan pengusiran wong-wong Jerman sing ngandhani basa, pangembangan pariwisata ing kutha lan sakupenge.

Swara taun 15 pungkasan ana akeh owah-owahan ing kutha. Area ski ageng kanthi lift 28 lan kursi dhingklik papat duduk dibangun ing Lysa Mountain. Cableway iki mung siji sing ndadékaké zona pertama KRNAP. Ing 2006 dhingklik kursi 4 liyane kabuka, ing wilayah Horny domky. Iku ndadékaké saka parkir Rokytka menyang Lovecka cottage.

Ana peningkatan gedhe ing kapasitas akomodasi kutha. Padha rampung dibangun alun anyar (Upper Square Lower Square) saka omahé lan Apartemen ing Alpine gaya lan kualitas layanan. Nanging proyèk-proyèk iki wis ningkatake utang kutha, sing uga ngancam kutha. Iki bebaya wis mbebayani lan saiki dadi Rokytnice antarane liburan musim panas lan mangsa liburan sing paling menarik buta Gunung. Ing kutha ana sekolah dhasar, TK 2, sekolah khusus lan pusat kesehatan.

Bab lan Paragraf Sajarah Tembung Padhanane: tembung, tembung, frase, frasa, frasa, lan sebagéyan. Pro orientaci se používají nízvy místních částí, případně i dílčích sídelních celků (ditindakake Letní Strana a Zimní Strana pro rozlišení stran údolí Huťského potoka v Dolní Rokytnici).

nuduhake
Mangga ngenteni ...

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *