Paseky nad Jizerou

Foto download gratis ing resolusi ngisor lan tandha banyu gratis.

Sampeyan uga bisa nemokake foto ing Peta Google.

Download

Paseky nad Jizerou ndeleng saka dhuwur 06.04.2018. Paseky nad Jizerou yaiku sawijining desa ing distrik Semily, ing tlatah Liberec, ing sisih kulon buta Gunung yen sampeyan ngidini sampeyan kanggo ngidini sampeyan, supaya sampeyan bisa nemtokake sampeyan. Žije zde 252 obyvatel; sampeyan kudu ngupayakake sampeyan nggoleki informasi sing luwih akeh. Saiki sampeyan kudu nglakoni buta Gunungyen sampeyan ora duwe parku, sampeyan bakal nemtokake yen sampeyan wis nggawe CHKO buta Gunung. Desa kasebut mungkin adhedhasar 16. Nanging, cathetan paling tuwa diwiwiti ing 1654. Sisih paling tuwa yaiku Makov, ing ngendi kaca-kaca wis ana, lan tambang Perak. Liwat wektu, alas ing sacedhake kagiatan manungsa rusak lan pondokan anyar muncul ing pondokan liya, sing pedunung asring ditenun. Watu-watu kasebut wiwit ana ing alas sing saiki isih akeh banget.

Sawijining gereja dibangun ing 1789 lan piwulangan sekolah biasa diwiwiti ing Paseky ing 1791. Ing sekolah lokal, kebangkitan nasional, penyanyi Josef Šimůnek lan asistennya Věnceslav Metelka, sing dadi pemrakarsa musik musisi, teater, sastra lan kabudhayan ing desa kasebut, diajokake. Věnceslav Metelka minangka tukang dolanan biola lan ngadegake tradisi pembuatan biola kulawarga, saka apa sing disebut Krkonošesekolah biola, isih urip ing donya ing kulawarga Pilař, Špidlen lan Vedral. Sawisé Perang Dunia II, František Vedral, piyul biola, mbudidaya tradisi musikal kanggo sawetara wektu, nanging téma pita lan amatir ora ana ing pungkasan taun 1950-an. 20 ing taun 1970-an. abad makarya ing desa lan gereja st. Václava páter MUDr. Ladislav Kubíček. Ing 1980, St. Wenceslas Choir didegaké ing pasamuan lan saiki wis dadi anggota liwat 30 lan wis ngatur Festival Music Passau saben taun wiwit 1990; orkestra paduan suara iki biasane dilakokake dening musisi profesional.

Desa iki minangka pemandangan novel sing realistis dening Karel Vaclav Raise Zapadlí patnáci. Plot ditulis ing 40. pesawat 19. abad, lan Paseky diarani Pozdětin, Rais ngemot kenangan saka kenangan Metel, karya musik rakyat sing apik.

Ing désa iki ana kayu-kayu FUKNER sro, produser kardus lan kemasan kardus EMBA sro lan kéwan wedhus Bell Tower.

Sejarah lokal didedikake kanggo Museum Patriot Kulon ing bangunan mantan gereja, jejere Gereja St. Wenceslas lan ngelawan Restaurant Na Buďárce. Museum kasebut didedikake kanggo aktivitas para pembuat biola lan penulis Věnceslav Metelka lan penulis Karel Václav Rais, nyawa para gunung gunung lokal ing 19. abad, nggawe biola lan tenunan. Monumen iki didegaké déning 1958 ing kamar duwur ing vicarage, taun 1975 direkonstruksi miturut skenario PhDr. Jaromír Jech, pakar lan penerbit karya Metelka. Ing 1978, paparan kasebut diwenehake menyang langit-langit ndhuwur. Museum iki saiki dadi administrasi buta Gunungtaman nasional.

Desa iki arupa papan pemukiman lan sawetara pondhok gunung sing nyebar ing lereng. Kabeh kotamadya kalebu siji wilayah kadher. Unit pemukiman dasar didaftar sacara statistik ing tiga kotamadya: Paseky nad Jizerou, Havírna lan Makov. Havírna utang Strip ing jurang Havírenského stream kidul ndhuwur Hromovka lor ndhuwur Mechovice (803 m), lan kasusun saka Camping omah minangka gunung, Piave, Lomička, garing lan sapiturute Makov pemukiman ing sisih kidul kutha kang ana ing lebak ing Makovského potoka. Northwest bagean saka kutha, karo sawetara ngangkat ski lan lereng, disebut Hořensko, klompok omahé ing sisih wétan gunung Javorníka (822 m) diarani Tomšová. Nalika dalan near Tomšová ènèng sing pub kuna utawa ing manik-manik Prdku. desa klebu wilayah wooded (biasane alas minterake) lor mining, karo bukit Hromovka (916 m) Langkawi (cedhak ndhuwur 957 m, situs desa menehi 964 m) lan Kapradník (910 m) lan utang Dheweke digawa menyang Lembah Jizera. Titik paling ngisor saka desa iki yaiku Jizera, 476 m

Desa iki adoh ing desa-desa Zlatá Olešnice lan Kořenov ing sisih kulon (Rejdice, Příchovice lan Polubný), lan Jizerou karo kutha ing sisih kulon-lor Harrachov, ing sisih wétan kutha Jizera karo kutha Rokytnice (Dolní Rokytnice), ing sisih kidul karo tlatah kutha Vysoké nad Jizerou (cedhak Sklenařice) lan kutha Jablonec nad Jizerou.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *