Meadows gunung Krkonoše

Foto download gratis ing resolusi ngisor lan tandha banyu gratis.

Sampeyan uga bisa nemokake foto ing Peta Google.

Download

gunung (Riesengebirge Jerman, Polandia Karkonosze) yaiku gunggunge geomorfologi lan gunung paling dhuwur ing Ceko lan Tanah Tinggi. Kutha iki dumunung ing Bohemia lor-wétan (sisih kulon dumunung ing region Liberec, ing sisih wétan Královéhradecký) lan ing sisih kidul wétan Silesia. Gunung paling dhuwur ing Pagunungan Giant yaiku Sněžka (1603 m). Miturut legenda, dheweke minangka pengawal gunung semangat mitos Krakonos. Iki minangka salah sawijining gunung paling populer ing Republik Ceko.

Pegunungan sing luwih akeh kalebu dina iki gunung Dheweke wis wiwit jaman kuna wis diterangake minangka Sudetenland, kang mbokmenawa jeneng asal Celtic (paling umum minangka Celeng gunung) utawa asal Balkan (minangka Kambing Mountain). Ptolemy (bab 85-165) digunakake kanggo dina Sudetenland jeneng Sudetayle (ing Ore Gunung) lan Askiburgion (utamané Gunung, cedhak kutha Askiburgium vandalisme, mbok menawa kanggo Lusatian Gunung, kalebu Pegunungan buta). Dio Cassius ing 3. abad digunakake jeneng kanggo gunung Askiburgion vandal. Sawisé maps Ptolemaic teka Republik Ceko Bohuslav Balbin lan Pavel rock saka ndhuwur nganggo jeneng extension Sudetenland kanggo kabeh band (17. Century).

Sifat Pegunungan Buta manéka warna - cagar alam geologi, pangembangan dinamis ing jaman sadurungé, pangaruh iklim sing adhem lan pamanasan sabanjuré ngasilaké manéka warna habitat lan pelestarian spesies langka saka tetanduran lan kéwan kanggo sifat kita. Ana sawetara spesies vertebrata 300 lan liwat spesies tanduran vaskular 1200 lan kaping pirang-pirang tetanduran spora (kayata moses, mukus, pakis, lichens). Ana sawetara spesies endemik ing alam Krkonoše.

Taman Nasional Krkonoše duweni komplek geomorfologis gunung ing sistem Krkonoše-Jesenik. Titik paling dhuwur saka taman (lan uga Republik Ceko) yaiku Sněžka karo 1603 meter ing sadhuwuring segara. Babagan iki dibagi dadi Vrchlabí Highlands lan Pagunungan Krkonoše ing Kidul, lan Pagunungan Giant ing Perbatasan Lor. Punika efek saka glasiasi pungkasan - kali, creepers, moraines, tori, segara watu lan peninggalan liyane. Ing sisih wétan taman watara Albeřice ana uga fénom karst - alarice Albeřice.

Macem-macem spesies kewan diwatesi kanggo komunitas tanduran sugih. Komunitas kewan wis kawangun nalika jaman es pungkasan lan wektu sing luwih apik (disebut Holocene). Ing dhataran ngisor, spesies fauna Eurosiberian dituduhake, lan spesies gunung sing berkembang kanthi ketinggian nambah.

Ana sawetara spesies invertebrata sing makili glisial ing kene, kayata laba-laba serangga, juru tenun lor, mayfly ephemera, kumbang tanah Nebria gyllenhali, kupu Somatochlora alpestris lan koesul Aeschna. Ing vertebrata ana ing buta Gunung spesies kayata Blackbird European Lor, Bluethroat Nightingale, Plover Coklat, Redpoll lan rodent sing paling nyebar.

Spesies endemik saka Krkonoše Mts bisa ditemokake ing rhododendron (Rhithrogena corcontica) lan rong subspesies spesies liya - kupu-kupu saka beludru (Torula quadriaria sudetica) lan gastropod (Cochlodina dubiosa corcontica).

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *