Paseky nad Jizerou, Vilemov, Rokytnice nad Jizerou

0

Gambar download gratis kanggo nggunakake gratis.

Apa aku nulungi kowe? Nyumbang kanggo kopi.

Download gambar

Paseky nad Jizerou kuwi sawijining desa ing Semily, ing region Liberec, ing Pagunungan Giant ing sisih kulon Pagunungan Jizera, ing sisih tengen Jizera Mine. Pedunung 252 manggon ing kene; sawetara pondokan lan bangunan liyane nglayani dina kanggo liburan. Ing sisih lor kotamadya belongs menyang Taman Nasional Krkonoše, sisih kidul kalebu pemukiman utama ing Pagunungan Lanskap Dilindungi Gunung Jizera.

Disebutake pisanan disebutake desa kasebut saka 1713.

Desa kasebut mungkin adhedhasar 16. Nanging, cathetan paling awal saka 1654. Sisih paling tua yaiku Makov, ing ngendi gelas kasebut wis ana ing wektu kuwi, lan Havírna, ing ngendi dhuwit ditambang. Minangka wektu liwati, alas-alas padha mlayu-mubengi aktivitas manungsa, lan chalet-chalet anyar muncul ing celah-celah anyar, sing pedunung, nyatane, penenun. Watu wiwit saka alas sing dikonsepake ing heaps sing akeh banget.

Gereja sing dibangun ing 1789, lan sekolah reguler diwiwiti ing Paseky ing 1791. The revivalists nasional sekolah lokal memulang, penyanyi Josef Simunek asistene Věnceslav Metelka sing dadi initiators sugih saka music, téater, urip budaya sastra lan umum desa. Věnceslav Metelka minangka autodidact dilatih Edo biola lan didegaké ing tradisi biola-nggawe leluhur, saka kang metu dadi-disebut sekolah biola buta, durung manggon ing donya ing genera Pilar Špidlen lan Vedral. Sawise Perang Dunia kaping, piyul biola František Vedral urip maneh tradisi musikal, nanging ing pungkasan taun 1950-an band lan teater amatir ilang. Ing taun 1970an 20. abad makarya ing desa lan gereja St. Vaclav Pater MUDr. Ladislav Kubíček. Ing 1980 iki diadegaké déning Gréja St Wenceslas Choral Society koor, kang saiki wis liwat anggota 30 wiwit 1990 Paseky tahunan nganakake pameran music; orkestra paduan suara sing umume digunakake minangka musisi profesional.

Desa iki minangka pemandangan novel sing realistis dening Karel Vaclav Raise Zapadlí patnáci. Plot ditulis ing 40. pesawat 19. abad, lan Paseky diarani Pozdětin, Rais ngemot kenangan saka kenangan Metel, karya musik rakyat sing apik.

Kamakmuran paling gedhe yaiku Paseky ing 1869, nalika 212 didhaptar kanthi angka deskriptif lan pedunung 1710. Banjur pemukiman alon-alon. Senadyan kasunyatan menawa pamukiman Pasek cedhak karo Ceko, Persetujuan Munich disambungake menyang Jerman minangka bagian saka Sudetenland. Sanajan pedunung Pasek ora langsung nyekeli pengusiran pasca perang saka Jerman, ana akeh populasi permanen lan akeh sing dituku dening wisatawan. Meadows ing kasarasan lahan pertanian sebagian rusak dening mekanisasi abot, sebagian diabaikan. Ing 1979, sekolah iki dibatalake ing Paseky.

Pusat kutha: pawon lan pensiun kiwa Na Buďárce, kantor pos lan kantor kotamadya. Ing sisih tengen minangka Memorial of Patriots Zapadly ing tilas gereja, ing endi Gréja St. Wenceslas.
Sokol Gospel Unity didegaké ing Paseky ing taun 1896. Ing taun 1936-1938 karo družebního Kecil dibangun Sokol Sokol, sing sawise perang iki dadi pusat budaya lokal. Teater alami dibangun ing alas ing Sokol House. Puncak aktivitas iki edition pisanan lan pungkasan saka minggu music lan téater Festival ing Paseckého 1952, sawise aktivitas regime komunis Sokol mandegake lan ana Kurangé populasi umum urip masyarakat. Gedung Sokol ngobong taun 1967, nalika dipasrahi dening tentara Ceko. Saiki (2008) punika TJ Sokol lokal liwat anggota 100 lan tawaran karo aktivitas olahraga, musik lan pariwisata, diatur Kursus anak kang, berpartisipasi ing reresik desa lan ing.

Wiwit 1888 ing Paseky, ana uga brigade geni sukarelawan. Sadurungé, petugas pemadam kebakaran diorganisir bal lan main teater amatir ing U Soukhu Pub, ing omah Houslairs Inn. Ing 1931, brigade geni nggawe koir kapisah saka Havirna.

Kajaba iku, saka taun 2010, asosiasi sipil Paseky outdoor aktif ing desa, sing ngatur olahraga lokal lan acara budaya.

Saka 1976 kanggo 1990, Paseka ora dadi kotamadya dhewe nanging bagéan saka iku Rokytnice. Ing Paseky 1991 dikenal ing Program Renewal Rural lan ing framework saka program iki wis disiapake lan disetujoni rencana penetepan saka sawijining papan panggonan Paseky nad Jizerou.

Ing désa iki ana kayu-kayu FUKNER sro, produser kardus lan kemasan kardus EMBA sro lan Zvonice pertanian wedhus.

Sajarah lokal didedikake kanggo Museum Patriot Zapadly ing bangunan gereja mantan paroki, jejere Gereja St. Wenceslas lan ngliwati restoran Na Buďárce. Museum kasebut deduktif kanggo karya biola lan penulis Věnceslav Metelka uga penulis Karl Vaclav Rais, urip ing bukit-bukit lokal ing 19. abad, biola lan tenun. Monumen iki diadegake ing 1958 ing kamar lantai dasar paroki, taun 1975 direkonstruksi miturut skenario PhDr. Jaromir Jech, pakar lan penerbit karya Metelka. 1978 dipungkasi ing lantai ndhuwur. Muséum iki saiki ana ing sangisoré pengelolaan Taman Nasional Krkonoše.

Village dumadi saka sawetara désa lan akeh huts gunung kasebar ing sisih. Kabeh kotamadya kalebu siji wilayah kadher. unit administratif dhasar ing desa kecatet tiga: Paseky nad Jizerou, Havírna lan Makov. Havírna utang Strip ing jurang Havírenského stream kidul ndhuwur Hromovka lor ndhuwur Mechovice (803 m), lan kasusun saka Camping omah minangka gunung, Piave, Lomička, garing lan sapiturute Makov pemukiman ing sisih kidul kutha kang ana ing lebak ing Makovského potoka. Northwest bagean saka kutha, karo sawetara ngangkat ski lan lereng, disebut Hořensko, klompok omahé ing sisih wétan gunung Javorníka (822 m) diarani Tomšová. Nalika dalan near Tomšová ènèng sing pub kuna utawa ing manik-manik Prdku. desa klebu wilayah wooded (biasane alas minterake) lor mining, karo bukit Hromovka (916 m) Langkawi (cedhak ndhuwur 957 m, situs desa menehi 964 m) lan Kapradník (910 m) lan utang Dheweke digawa menyang Lembah Jizera. Titik paling saka desa iku tingkat Jizera 476 m

desa jejer ing sisih kulon karo munisipalitas Zlata Olesnice lan ROOT (k. U. Rejdice, Dul lan Polubný) area northwest of kutha Jizerou Harrachov, ing sisih wétan karo tlatah Jizerou Rokytnice (Dolní Rokytnice), ing sisih kidul karo tlatah kutha Vysoké nad Jizerou (cedhak Sklenařice) lan kutha Jablonec nad Jizerou.

Rokytnice (Jerman Rochlitz) yaiku sawijining kutha lan resort gunung ing Pagunungan Giant Kulon. Dumunung ing wilayah Liberec, distrik Semily, ing lembah Huťský stream elongated antarane gunung massifs Guard (782 m) Sétan kang Mountain (1022 m) lan Lysa hora (1344 m) lan bebarengan ing kiwa (wétan) pinggiran kali Jizera. Kira-kira ana pedunung 2 700.

Kutha ing lembah Huťský potok kadhangkala diadegaké ing saubengé 1574 minangka pemukiman kaca. Pedunung pisanan sing manggon ing kene yaiku kayu pertambangan, tembaga, perak lan timbal. Ing 1625, Albrecht of Valdštejn wis neliti simpenan lokal, sing uga ningkatake kahanan para panambang lokal. Sawise patine Valdstein, makna pertambangan tiba maneh. Wiwit, nganti abad 20, pedunung lokal wis nyoba kanggo mulihake aktivitas pertambangan, nanging ora tau sukses. Wiwit madegé kutha, wis berkembang ing kaca gawé tradisional. Malah sawisé Perang Tiga Puluh Taun, warga Rokytnice biasané kapercayan Protestan, sing ora nggawe upaya sing cukup sukses ing Katulik. Ing 18. abad, ana pambrontakan ing kutha. Wektu iki, perusahaan tekstil pisanan didegaké. Perkembangan industri iki uga dibantu dening pambangunan jalur sepur Martinice ing Pagunungan Krkonoše - Rokytnice, sing dilakokaké ing 1899. Ing 1903, balai kutha anyar dibangun ing Rokytnice tengah, sing dilewati 70. taun rekonstruksi. Sawise 2. Perang Dunia lan pengusiran wong-wong Jerman sing ngandhani basa, pangembangan pariwisata ing kutha lan sakupenge.

Iku kalebu papat wilayah kadhaptar: Dolní Rokytnice, Horní Rokytnice, Rokytno ing Pagunungan Krkonoše lan Františkov ing Pagunungan Giant. Babagan dhaptar, Dolní Rokytnice uga mbédakaké bagéan lokal Hleďsebe, Hranice, lan Studenov.

Katastrální území Dolní Rokytnice ve městě Rokytnice nad Jizerou zahrnuje kromě vlastní Dolní Rokytnice ještě sídelní celky Hleďsebe, Studenov, Liščí Díra, Hranice, Vilémov, Letní Strana, Zimní Strana, Malá Rokytnice. Sampeyan kudu nglakoni apa sing kudu ditindakake. Apa Dolní Rokytnice patri lan kostel svatého Michaela archanděla.

Hranice mezi Dolní a Horní Rokytnicí probíhá náměstím před radnicí: většina plochy náměstí patří do Dolní Rokytnice, radnice s obchodním domem však již patří do Horní Rokytnice.

Area cadastral Horní Rokytnice nad Jizerou kalebu ing omah omah Horní Rokytnice, Horní Ves, Horní Kout, Zákoutí, Hrušov lan Horní Domky. Ing dalan utama ditetepake ing sisih kulon dening alun-alun karo balai kutha, ing sisih wétan cedhak Upper Square lan stasiun bis (dolanan wis dadi Rokytna). Ing sisih kidul kabeh pagunungan Sachra, ing sisih lor-wétan Na skalkách lan Kostelní vrch.

area Cadastral ing Rokytno Buta Gunung kalebu ora mung sing Rokytna dhewe lan Unit omah Naik, ing Rybníčkách, Světlanka, Dvoračky. Apa wilayah uga kalebu ing sisih ndhuwur ing jurang stream Huťský kalebu grojogan Huťský, sisih lor-kulon saka Wolf Ridge lan Strip saka tanah nganti pegunungan utama saka Gunung buta: Lysa hora, kali gedhe Mumlava lan Mumlava Cilik kalebu bagean cilik saka Mumlava sawise patemon (saka Krakonošova sarapan kanggo tutuk Vosecká selokan ) Vosecká ngeculaké gunung Tvarožník; ing Pegunungan cedhak ndhuwur wates hawkers Rokytno karo Polandia.

Wilayah cadas Františkov di Pagunungan Giant nyakup pemukiman Františkov sebelah kidul punggung Sachra lan wilayah kawasan wetan pemukiman ing puncak punggungan Vlčí.

Kene městečko získalo znak, není přesně známo. Yen sampeyan duwe pitakonan babagan spektrum, sampeyan bisa nggunakake 19 polohine. stol. Sestával ze čtvrceného štítu, na němž byly čtyři znamení, totiž dřívější pečetní znamení čtyř vesnic: Rokytna, Františkova, Horní Rokytnice, a Dolní Rokytnice.

Štít je čtvrcený. V první čtvrti zlaté je při pravém okraji štítu šedá skála, před ní na zelené půdě doleva obrácený, černě oděný horník při práci (Rokytno); v druhém, pravém horním poli modrém stojí na trávníku hnědá doleva obrácená liška (Františkov); v třetím, levém dolním, rovněž modrém Nyvka je na trávníku doleva kráčející Bílá ovce s černými kopýtky (Horní Rokytnice) a wis čtvrtém Nyvka zlatém je černohnědý Medved, vztyčený na zadních nohách, obrácený doleva a držící v předních tlapách patrně stříbrnou radlici (Dolní Rokytnice ). Nad štítem je stříbrná zděná koruna.

Swara taun 15 pungkasan ana akeh owah-owahan ing kutha. Area ski ageng kanthi lift 28 lan kursi dhingklik papat duduk dibangun ing Lysa Mountain. Cableway iki mung siji sing ndadékaké zona pertama KRNAP. Ing 2006 dhingklik kursi 4 liyane kabuka, ing wilayah Horny domky. Iku ndadékaké saka parkir Rokytka menyang Lovecka cottage.

Ana peningkatan gedhe ing kapasitas akomodasi kutha. Dataran anyar (Upper Square lan Lower Square) rampung dibangun karo omah lan apartemen ing gaya lan kualitas layanan alpine. Nanging proyèk-proyèk iki wis ningkatake utang kutha, sing uga ngancam kutha. Iki bebaya wis mbebayani lan saiki duweni Rokytnice nad Jizerou ing antarane liburan musim panas lan mangsa liburan paling menarik ing Pagunungan Krkonoše. Ing kutha ana sekolah dhasar, TK 2, sekolah khusus lan pusat kesehatan.

Bab lan Paragraf Sajarah Tembung Padhanane: tembung, tembung, frase, frasa, frasa, lan sebagéyan. Pro orientaci se používají nízvy místních částí, případně i dílčích sídelních celků (ditindakake Letní Strana a Zimní Strana pro rozlišení stran údolí Huťského potoka v Dolní Rokytnici).

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *