Pegunungan Buta Saka Ndhuwur

13

Gambar download gratis kanggo nggunakake gratis.

Apa aku nulungi kowe? Nyumbang kanggo kopi.

Download gambar

gunung (Riesengebirge Jerman, Polandia Karkonosze) yaiku gunggunge geomorfologi lan gunung paling dhuwur ing Ceko lan Tanah Tinggi. Kutha iki dumunung ing Bohemia lor-wétan (sisih kulon dumunung ing region Liberec, ing sisih wétan Královéhradecký) lan ing sisih kidul wétan Silesia. Gunung paling dhuwur ing Pagunungan Giant yaiku Sněžka (1603 m). Miturut legenda, dheweke minangka pengawal gunung semangat mitos Krakonos. Iki minangka salah sawijining gunung paling populer ing Republik Ceko.

gunung saka ndhuwur

Pegunungan sing luwih akeh kalebu dina iki gunung Dheweke wis wiwit jaman kuna wis diterangake minangka Sudetenland, kang mbokmenawa jeneng asal Celtic (paling umum minangka Celeng gunung) utawa asal Balkan (minangka Kambing Mountain). Ptolemy (bab 85-165) digunakake kanggo dina Sudetenland jeneng Sudetayle (ing Ore Gunung) lan Askiburgion (utamané Gunung, cedhak kutha Askiburgium vandalisme, mbok menawa kanggo Lusatian Gunung, kalebu Pegunungan buta). Dio Cassius ing 3. abad digunakake jeneng kanggo gunung Askiburgion vandal. Sawisé maps Ptolemaic teka Republik Ceko Bohuslav Balbin lan Pavel rock saka ndhuwur nganggo jeneng extension Sudetenland kanggo kabeh band (17. Century).

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *