Pegunungan Giant fotografi historis

0

Gambar download gratis kanggo nggunakake gratis.

Apa aku nulungi kowe? Nyumbang kanggo kopi.

Download gambar

Luwih akeh kabèh gunung kalebu Buta wis saiki ing jaman diterangake minangka Sudetenland, kang mbokmenawa jeneng asal Celtic (paling umum minangka Celeng gunung) utawa asal Balkan (minangka Kambing Mountain). Ptolemy (bab 85-165) digunakake kanggo dina Sudetenland jeneng Sudetayle (ing Ore Gunung) lan Askiburgion (utamané Gunung, cedhak kutha Askiburgium vandalisme, mbok menawa kanggo Lusatian Gunung, kalebu Pegunungan buta). Dio Cassius ing 3. abad kang digunakake jeneng Gunung Vandalski kanggo Askiburgion. Sawisé maps Ptolemaic teka Republik Ceko Bohuslav Balbin lan Pavel rock saka ndhuwur nganggo jeneng extension Sudetenland kanggo kabeh band (17. Century).

Buta piyambak ing sujarah Russian ing 1095 disebut Ceko Forest Přibík Pulkava ing 1380 diarani Snowy Gunung.

jeneng Buta Gunung Originally diarani loro dhuwur Kolo dina lan ketel utawa Kokrháč. Menehi buta Gunung (singular feminin ", ing" Buta Gunung) kanggo Pegunungan katon ing 1492 ing rekaman saka divisi Štěpanice Estate ing Wallenstein lan Jilemnický bagéyan ing 1499 banjur ing pandamel Vladislav II., Kar tahan paling tuwa saka jeneng sing makarya Nicholas Klaudyan ing 1518. Wenceslaus Hajek ing babad kang 1541 digunakake jeneng Ceko lan Silesian Buta Gunung.

Bukti pisanan saka extension jeneng kanggo kabèh gunung saka 1517 nalika gelar punika Krkonošské gunung, buta Gunung prasasti tokoh ngompliti setan. jeneng Short buta iki pisanan nyathet ing taun 1601. Jeneng iki paling asring dianggep dadi turunan saka lawas Slavic basa "gulu" utawa "cracker", tegesipun dwarf pine utawa gunung pines, Josef Jungmann wis disambung karo jeneng saka Jerman utawa Celtic suku Corconti utawa Korkontoi, kasebut dening Ptolemy, karo asumsi sing kasebut gunung Asciburgius ana memper dina iki buta Gunung (Korkontoi ora kudu manggon ing ngendi wae cedhak sumber saka Vistula, utawa rodok Beskydy). Sawetara riset kokwaca asal saka jeneng basis Proto, tegesipun "slope Rocky, lapangan Rocky" lan suggest link karo jeneng saka gunung Ukrainia Gorgany ing pagunungan Eastern.

Jerman padha (Ceko lan sisih Silesian saka gunung iki nganti 1945 dipanggoni akèh-akèhé saka Jerman) karo makna Buta Gunung (Riesengebirge, buta Pagunungan ing Inggris) asalé saka jeneng Risenberg, kang Agricola (George?) Ing 1546 ditandhani ing panas. Nomer Riesengebirge lengkap kanggo kabeh pagunungan kasebut pisanan dicathet ing 1571.

Basis komposisi geologi kasusun saka slate kristal pra-puncak lan rock metamorphik prasejarah (klem). Ing sisih wétan saka pagunungan, limestone sing langka. Crystallinikum kuno penetrates ing sawetara panggonan lan Krkonoše-Jizerský pluton (granit). Gletser saka quaters isih gletser sing model desa. Ana rong jinis gletser. Kaping pisanan yaiku Glaciers jenis gletser lan sing liya yaiku jinis Skandinavia. Dataran dhuwur (Devil's hill, dll.) Owes gletser sawijining asal.

Pro lepší představu se můžeme podívat na ledovce ve Skandinávii, které nám ilustrují, jak to v Krkonoších mohlo vypadat. Nejlepší ukázkou glaciální činnosti je například Labský důl nebo Obří důl, což jsou údolí vymodelované ledovci (trogy). Dalšími ledovcovými relikty jsou ledovcové kary (v Krkonoších je pro kary známé označení “jámy”). Za zmínku stojí Kotelní jámy a Sněžné jámy v Polsku. Kary patří k tomu nejcennějšímu, co můžeme v Krkonoších vidět, protože se v nich vyskytují nejvzácnější krkonošské rostliny. Ke kryogenní činnosti v Krkonoších je nutné zmínit ještě například rozsáhlá kamenná moře (svahy Vysokého Kola), nebo mrazové sruby.

Krkonošský Crest dawa lan wiwit 35 km west of New World saddle (888 m) lan ends ing wétan, ing saddle Kralovecky (516 m). Puncak gunung sing dhuwur banget lan tiba ing Polandia ing sisih lor-wétan. Ing sisih ngisore, ing sisih kidul-kulon, lereng dibagi dening lembah jero, sing tiba luwih entheng. Pagunungan Giant dipérang dadi Pagunungan Giant, Pagunungan Giant lan Dataran Tinggi Vrchlabí.

Pagunungan Raksasa mbentuk bab alamiah antarane Segara Lor lan Segara Baltik. Ing Pagunungan Buta ana Elbe, Malá Labe, Upa, Jizerka lan Mumlava, uga Kamienica lan Łomniczka. Ing sisih Polandia ana tlaga gletser Wielki lan Malt Staw. Ing sisih Bohemian Krkonoše minangka asal glasial mung pucuk Mechové.

Ing wilayah Pagunungan Giant ana spesies relik lan endemik tanduran lan kéwan. Ing Pagunungan Krkonoše, wilayah paling gedhe dumunung ing ndhuwur watesan alas ing Republik Ceko. Ing dhuwur saka 1200-1300 m alas sabuk tumeka ing kene. Ndhuwur iku wilayah lindhu, prajurit, watu lan segara kobong. Biotope biasane langka iki disebut tundra arc-alpine. Ing sawetara panggonan, kita bisa uga golek papan gambut. Wit cemlorot asli iki sebagian dipateni dening pangaruh saka immune. Ing posisi ngisor, monokotit beech lan spruce tuwuh. Malakofauna saka Pagunungan Giant ngandhut spesies moluska 90.

Ing tlatah Gunung Buta dumunung Buta Gunung National Park (KRNAP) area 36 400 ha, sing dinyatakaké taun 1963, lan Karkonoski Park Narodowy (KPN), didegaké ing 1959. Zona perlindungan taman nasional ukuran 18 400 di sisi Ceko. Gunung-gunung iku uga wiwit 1992 bilateral Biosphere Reserve nyatakake dening Educational PBB, Scientific lan Organisasi Budaya (wilayah ing sisih Ceko saka 54 800 ha). KRNAP dipérang dadi aku, II. lan III. zona protèktif endi Zone aku iku paling terkenal lan tumiba ing mode pangayoman keras. Iki tegese, contone. Nalika ing tumindak I. lan II. zona dilarang kanggo mindhah rute wisata lan ski ing njaba. Wilayah Pegunungan Krkonoše uga dikenal minangka area manuk lan area manuk sing signifikan sing nutupi kabeh area cadangan biosfer. taman nasional kalebu zona pangayoman.

Pagunungan Raksasa asal saka titik iklim sing paling dhuwur ing wilayah Ceko. Puncak sing dhuwuré ing ndhuwur watesan 1400 bisa dibandhingaké karo Green Coast. Suhu beda-beda utamane karo dhuwur. Contone, temperatur rata-rata ing Trutnov yaiku 6,8 derajat Celsius, nalika ing Sněžka, sing paling kerep Krkonoše, suhu taunan rata-rata 0,2 derajat Celcius. Ing wektu sing padha, panggonan iki paling kerep ing Republik Ceko. Jumlah udan ing Pagunungan Giant gumantung ing orientasi dhuwur lan slope. Kasunyatané, stasiun-stasiun ing Pagunungan Giant Kulon nduwèni curah udan luwih akèh tinimbang stasiun-stasiun ing Pagunungan Giant wétan nalika taun amarga arus udara Kulon dumadi ing Republik Ceko. Paling curah udan tiba ing sasi panas sajrone badai lan udan paling sithik ing Maret, nanging amarga salju gedhe banget ora katon.

Senadyan Pegunungan Buta iku jembaré gunung paling dhuwur ing Republik Céko, dudu sing paling dhuwur amarga Pagunungan Krkonoše dumunung ing curah udan Pagunungan Jizera. Ing rawa, jumlah banyu udan kira-kira 1300 mm / taun, déné ing lembah kasebut bisa nganti 1500 mm / taun. Liyane bagéan saka udan iku salju alamiah, sing minangka bagéan integral saka Pagunungan Giants. Rata-rata, tanggal snowfall pisanan ing Pagunungan Krkonoše ora bisa diucapake amarga bisa salju ing pegunungan meh kabeh taun. Tutup salju ngadeg ing rata-rata saka pertengahan November nganti sasi Mei. Akumulasi salju paling gedhe ana ing lereng sloping (Peta negara ngendi salju tekan nganti 15 meter!). Asring ing Pagunungan Giant kenceng angin sing kuat (kecepatan angin paling dhuwur diukur ing Sněžka 216 km / h).

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *