Rhythm and blues, sing umum disingkat R & B, iku sawijining aliran musik populer sing asale saka komunitas Afrika Amerika ing 1940s. Istilah iki Originally digunakake dening perusahaan rekaman kanggo njlèntrèhaké rekaman dipasar utamané kanggo Urban Afrika Amerika, ing wektu nalika "urbane, goyang, musik basis jazz karo beat abot-gelut" dadi luwih populer. Ing musik irama lan blues komersial sing khas saka 1950s liwat 1970s, pita kasebut biasane kapérang saka piano, siji utawa loro gitar, bass, drum, siji utawa luwih saksofon, lan kadang-kadang vokalis latar mburi. Tema-tema liris R & B asring ngemot pengalaman Afrika-Amerika saka rasa sakit lan nggoleki kebebasan lan kabungahan, uga bebungah lan kegagalan ing hubungan, ekonomi, aspirasi. Musik jiwo (asring diarani mung minangka jiwa) iku genre musik populer sing asale saka komunitas Afrika Amerika ing Amerika Serikat ing 1950s pungkasan lan 1960s awal. Nggabungake unsur-unsur musik, irama lan blues jazz Afrika-Amerika. Musik Soul dadi populer amarga nari lan ngrungokake ing Amerika Serikat, ing ngendi label rekaman kayata Motown, Atlantic lan Stax ana pengaruh nalika Gerakan Hak Sipil. Soul uga dadi populer ing ndonya, kanthi langsung ngetokaké musik rock lan musik Afrika.

Ora produk ditemokaké cocog pilihan.