Musik rakyat kalebu musik rakyat tradisional lan genre sing ngalami owah-owahan wiwit jaman abad 20 abad. Sawetara jinis musik rakyat bisa disebut musik donya. Musik rakyat tradisional wis ditetepake kanthi pirang-pirang cara: minangka musik sing ditularake lisan, musik karo komposer sing ora dingerteni, utawa musik sing dilakoni kanthi adat sajrone wektu sing suwe. Iki wis dikontrasake karo gaya komersial lan klasik. Tembung kasebut asalé saka abad 19, nanging musik rakyat ngluwihi sing.

Ora produk ditemokaké cocog pilihan.