Musik klasik yaiku musik seni sing diprodhuksi utawa didhasaraké ing tradhisi budaya Kulon, kayata musik liturgi (religi) lan sekuler. Nalika istilah sing luwih tepat uga dipigunakaké kanggo nyebut periode saka 1750 dadi 1820 (periode Klasik), artikel iki kira-kira jembaré wektu wiwit sadurunge abad 6 nganti saiki, sing kalebu periode Klasik lan manéka warna periode liyane. Norma-tradisi tengah tradisi iki dadi kodhe antarane 1550 lan 1900, sing dikenal minangka periode praktek umum. Musik seni Eropa dianggep utamane saka pirang-pirang klasikal non-Eropa lan sawetara wangun musik populer kanthi sistem notasi stafe, sing dipigunakaké wiwit abad 11. [2] [ora ing kutipan sing diwènèhaké] Para biksu Katolik ngembangaké wangun pisanan modhèrn Notasi musik Eropa kanggo nganalisa liturgi ing saindhenging jagad sakupenge. Notasi staf Barat digunakake dening komposer kanggo nunjukake para pemain pitches (sing mbentuk melodi, bassline lan kord), tempo, meter lan irama kanggo potongan musik.

Ora produk ditemokaké cocog pilihan.