Jazz minangka genre musik sing asalé saka komunitas-komunitas Afrika-Amérika ing New Orleans, Amerika Serikat, ing pungkasan abad 19th lan awal 20th, lan dikembangaké saka werna ing blues lan ragtime. Jazz katon dening akeh "musik klasik Amerika". Wiwit Jaman Jazz 1920s, jazz wis diakoni minangka wujud musik utama. Iku banjur metu kanthi gaya musik tradhisional lan populer sing mandheg, kabeh disambung karo obligasi umum musik-musik Afrika-Amerika lan Eropa-Amerika kanthi orientasi kinerja. Jazz ditondoi kanthi ayunan lan cat biru, vokal panggilan lan respon, polyrhythms lan improvisasi. Jazz duwe werna ing ekspresi budaya lan musik Afrika Barat, lan ing tradisi musik Afrika-Amerika kayata blues lan ragtime, uga musik band militer Eropa. Para cendekiawan ing saindenging jagad ndangu jazz minangka "salah sawijining wangun seni asli ing Amerika".

Ora produk ditemokaké cocog pilihan.