Musik pop punika genre musik populer ingkang asalipun saking wangun modern ing Amerika Serikat lan Inggris nalika pertengahan 1950. Istilah "musik populer" lan "musik pop" asring dipunginaaken, senadyan mantan nggambarake kabeh musik sing populer lan kalebu akeh gaya warna. "Pop" lan "rock" padha karo istilah sinonim nganti pungkasan 1960s, nalika padha dadi tambah akeh dibedakake antara siji lan sijiné. Senadyan akeh musik sing katon ing grafik rekaman katon minangka musik pop, genre dibedakake saka musik grafik. Musik pop punika eklektik, lan asring nyilih unsur-unsur saking gaya sanésipun kadosta perkotaan, tari, rock, Latin, lan negara; Nanging, ana unsur inti sing nemtokake musik pop. Faktor-faktor sing nyathet kalebu lagu umum sing cendhak nganti medium sing ditulis ing format dhasar (asring struktur ayat-lagu paduan suara), uga nggunakake chorus sing diulang, lagu-lagu melodi, lan kait.

Ora produk ditemokaké cocog pilihan.