Blues kuwi sawijining genre musik lan wujud musik sing diwiwiti dening wong-wong Afrika-Amerika ing jero Afrika Selatan ing pungkasan abad 19. Genre dikembangake saka werna-werna tradisi musik Afrika, lagu karya Afrika-Amerika, lan rohani. Blues nggabungake spirituals, lagu, lapangan, shouts, lagu, lan balada narasi sing prasaja. Bentuk blues, ing ngendi-ngendi jazz, irama lan blues lan rock and roll, ditondoi kanthi pola pangganti lan tanggap, ukuran blues lan progresor kord, sing sabenere Blues rolas iku paling umum. Cathetan biru (utawa "cathetan kuwatir"), biasane kaping telu utawa kaping lima ing pitch, uga minangka bagéyan penting saka swara. Blues shuffles utawa bass lumaku nguatake rhythm-like-trance lan mbentuk efek sing bola-bali sing dikenal minangka alur.

Ora produk ditemokaké cocog pilihan.