Musik populer Afrika, kaya musik tradisional Afrika, wiyar lan maneka warna. Paling akeh aliran kontemporer musik african Afrika mbangun ing salib-penyerbukan karo musik populer kulon. Akeh genre musik populer kayata blues, jazz, salsa, zouk, lan rumba nurunake macem-macem derajat tradisi musik saka Afrika, dijupuk menyang Amerika dening wong Afrika sing diwedharake. Irama lan swara iki banjur diadaptasi karo genre anyar kayata rock, irama lan blues. Ugo, musik pop Afrika gadahi unsur-unsur, utaminipun piranti musik lan rekaman studio musik barat. Istilah "afropop" (uga diarani afro-pop utawa afro pop) uga dipigunakaké kanggo nyebut musik pop Afrika kontemporer. Istilah iki ora nuduhake gaya utawa swara tartamtu, nanging digunakake minangka istilah umum kanggo musik populer Afrika.

Ora produk ditemokaké cocog pilihan.