Paseky nad Jizerou saka ndhuwur

Gambar download gratis kanggo nggunakake gratis.

Apa aku nulungi kowe? Nyumbang kanggo kopi.

Download gambar

Paseky nad Jizerou ndeleng saka dhuwur 06.04.2018. Paseky nad Jizerou iku sawijining désa ing distrik Semily, ing tlatah Liberec, ing Pagunungan Giant kulon, ing watesing Pagunungan Jizera, ing sisih tengen Tambang Jizera. Pedunung 252 manggon ing kene; sawetara pondokan lan bangunan liyane nglayani dina kanggo liburan. Ing sisih lor kotamadya belongs menyang Taman Nasional Krkonoše, sisih kidul kalebu pemukiman utama ing Pagunungan Lanskap Dilindungi Gunung Jizera. Desa kasebut mungkin adhedhasar 16. Nanging, cathetan paling awal saka 1654. Sisih paling tua yaiku Makov, ing ngendi gelas kasebut wis ana ing wektu kuwi, lan Havírna, ing ngendi dhuwit ditambang. Minangka wektu liwati, alas-alas padha mlayu-mubengi aktivitas manungsa, lan chalet-chalet anyar muncul ing celah-celah anyar, sing pedunung, nyatane, penenun. Watu wiwit saka alas sing dikonsepake ing heaps sing akeh banget.

Gereja sing dibangun ing 1789, lan sekolah reguler diwiwiti ing Paseky ing 1791. The revivalists nasional sekolah lokal memulang, penyanyi Josef Simunek asistene Věnceslav Metelka sing dadi initiators sugih saka music, téater, urip budaya sastra lan umum desa. Věnceslav Metelka minangka autodidact dilatih Edo biola lan didegaké ing tradisi biola-nggawe leluhur, saka kang metu dadi-disebut sekolah biola buta, durung manggon ing donya ing genera Pilar Špidlen lan Vedral. Sawise Perang Dunia kaping, piyul biola František Vedral urip maneh tradisi musikal, nanging ing pungkasan taun 1950-an band lan teater amatir ilang. Ing taun 1970an 20. abad makarya ing desa lan gereja St. Vaclav Pater MUDr. Ladislav Kubíček. Ing 1980 iki diadegaké déning Gréja St Wenceslas Choral Society koor, kang saiki wis liwat anggota 30 wiwit 1990 Paseky tahunan nganakake pameran music; orkestra paduan suara sing umume digunakake minangka musisi profesional.

Desa iki minangka pemandangan novel sing realistis dening Karel Vaclav Raise Zapadlí patnáci. Plot ditulis ing 40. pesawat 19. abad, lan Paseky diarani Pozdětin, Rais ngemot kenangan saka kenangan Metel, karya musik rakyat sing apik.

Ing désa iki ana kayu-kayu FUKNER sro, produser kardus lan kemasan kardus EMBA sro lan kéwan wedhus Bell Tower.

Sajarah lokal didedikake kanggo Museum Patriot Zapadly ing bangunan gereja mantan paroki, jejere Gereja St. Wenceslas lan ngliwati restoran Na Buďárce. Museum kasebut deduktif kanggo karya biola lan penulis Věnceslav Metelka uga penulis Karl Vaclav Rais, urip ing bukit-bukit lokal ing 19. abad, biola lan tenun. Monumen iki diadegake ing 1958 ing kamar lantai dasar paroki, taun 1975 direkonstruksi miturut skenario PhDr. Jaromir Jech, pakar lan penerbit karya Metelka. 1978 dipungkasi ing lantai ndhuwur. Muséum iki saiki ana ing sangisoré pengelolaan Taman Nasional Krkonoše.

Desa iki arupa papan pemukiman lan sawetara pondhok gunung sing nyebar ing lereng. Kabeh kotamadya kalebu siji wilayah kadher. Unit pemukiman dasar didaftar sacara statistik ing tiga kotamadya: Paseky nad Jizerou, Havírna lan Makov. Havírna utang Strip ing jurang Havírenského stream kidul ndhuwur Hromovka lor ndhuwur Mechovice (803 m), lan kasusun saka Camping omah minangka gunung, Piave, Lomička, garing lan sapiturute Makov pemukiman ing sisih kidul kutha kang ana ing lebak ing Makovského potoka. Northwest bagean saka kutha, karo sawetara ngangkat ski lan lereng, disebut Hořensko, klompok omahé ing sisih wétan gunung Javorníka (822 m) diarani Tomšová. Nalika dalan near Tomšová ènèng sing pub kuna utawa ing manik-manik Prdku. desa klebu wilayah wooded (biasane alas minterake) lor mining, karo bukit Hromovka (916 m) Langkawi (cedhak ndhuwur 957 m, situs desa menehi 964 m) lan Kapradník (910 m) lan utang Dheweke digawa menyang Lembah Jizera. Titik paling ngisor saka desa iki yaiku Jizera, 476 m

desa jejer ing sisih kulon karo munisipalitas Zlata Olesnice lan ROOT (k. U. Rejdice, Dul lan Polubný) area northwest of kutha Jizerou Harrachov, ing sisih wétan karo tlatah Jizerou Rokytnice (Dolní Rokytnice), ing sisih kidul karo tlatah kutha Vysoké nad Jizerou (cedhak Sklenařice) lan kutha Jablonec nad Jizerou.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *