Jablonec nad Jizerou saka Sklenařice

0

Gambar download gratis kanggo nggunakake gratis.

Apa aku nulungi kowe? Nyumbang kanggo kopi.

Download gambar

World Jablonec nad Jizerou dumunung ing distrik Semily ing wilayah Liberec. Kira-kira ana pedunung 1 700. Wiwit Jablonec nad Nisou (sadurungé dikenal minangka Jablonec nad Jizerou), jeneng Český Jablonec utawa Jabloneček uga dipigunakaké. Jeneng Jablonec nad Jizerou digunakake dening desa wiwit 1916. 1492 ing sumber sing diawetake nyebutake gereja paroki kayu - salah sijine sing pertama ing wilayah iki, nyebutake uga kasebut ing sebutan pertama saka desa Jablonec.

Ing 1896, Jablonec dipromosikake ing kutha-kutha. Kaisar Franz Joseph I. 14 mutusake kanggo ningkatake desa ing kutha kasebut. Februari 1896 lan hak istimewa cocok ngilangi tanggal 7. Juli 1896. Jablonec banjur dianugerahi emblem anyar, kang minangka symbolisme nyakup jeneng situs kasebut lan dominasi - gereja St. Prokop.

Ing 1916, ing panjaluk saka dewan kota, jeneng kotamadya Jablonec diterusake Jablonec nad Jizerou.

Ing 1971 iku Jablonec nad Jizerou sing disedhiyakake ing kutha.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *