Jablonec nad Jizerou saka Kamenka Ninggalake komentar

World Jablonec nad Jizerou dumunung ing distrik Semily ing wilayah Liberec. Kira-kira ana pedunung 1 700. Wiwit Jablonec nad Nisou (sadurungé dikenal minangka Jablonec nad Jizerou), jeneng Český Jablonec utawa Jabloneček uga dipigunakaké. Jeneng Jablonec nad Jizerou desa iki wis nggunakake wiwit 1916. Ing 1492, sawijining gereja kayu sing apik disebutake ing sumber sing diawetake - salah sijine sing pisanan ing wilayah iki, nyathet minangka sebutan pertama saka desa Jablonec.

Ing 1896, Jablonec dipromosikake ing kutha-kutha. Kaisar Franz Joseph I. 14 mutusake kanggo ningkatake desa ing kutha kasebut. Februari 1896 lan hak istimewa cocok ngilangi tanggal 7. Juli 1896. Jablonec banjur dianugerahi emblem anyar, kang minangka symbolisme nyakup jeneng situs kasebut lan dominasi - gereja St. Prokop.

Ing 1916, ing panjaluk saka dewan kota, jeneng kotamadya Jablonec diterusake Jablonec nad Jizerou.

Ing 1971 iku Jablonec nad Jizerou sing disedhiyakake ing kutha.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *