Kastil Valdštejn Ninggalake komentar

Valdstein (Waldstein) minangka reruntuhan ing distrik Semily cedhak Turnov, ing wilayah Bohemian Paradise. Kastil asli saka Karajan Valdštejn asalé saka paruh kapindho 13. abad. Iki minangka salah sawijining kastil sing paling tuwa ing wilayah iki.

Kastil dibangun salah sawijining cabang saka kulawarga Markvartic ing taun 1260 kanggo 1280. Iku mbokmenawa saka Jaroslav Hruštice utawa putra Zdenek Wallenstein lan banjur dadi panggonan kulawarga, miturut kang lagi lan turune digunakake raja predikat saka Wallenstein. Dene labele Wallenstein.

Jaroslav saka Hruštice (Hruštice beteng ana ing Turnova) pisanan digunakake jeneng Jaroslav Lemberka amarga iku anggota famili LEMBERK, putra Havel saka Lemberk. Havel saka Lemberk teka saka Markvartic sing menang ing lor Bohemia, gedhe wilayah kanggo pitulungan Pfemyslids. Ibune Jaroslav yaiku Zdislava saka Lemberk, dirayakake ing 1995.

Wallenstein manggon 100 nganti pirang-pirang taun. Contone. Aku ngerti Zdeněk saka Wallenstein, a abdi Dalem Raja John saking Luxemburg, Hynek saka Wallenstein, sing ing 1336 melu ekspedisi militèr menyang Lithuania Ceko King lan John von Wallenstein, sing nyilihake 1500 groschens Markgraf Charles, salajengipun Raja Charles IV.

Ing pungkasan 14. Istana kasebut ditampa dening kulawarga Vartenberg, sing uga dadi anggota kulawarga Markvartic. Kanthi Henry saka Wartenberg mutusaké kanggo dumunung tagihan sing pimpinan Hussite Jan Zizka saka Trocnov, sing 1424 spring teka karo tentara kanggo Turnovo nelukaké wong, mbantah biara lan naklukaké Wallenstein. Gusti Yésus terus ngomong Pak Valečov, kanca, sing ing 1427 dikunjara Pangeran Sigismund Korybutovič, calon tahta. Ing 1431 ana supporter liyane Hussites Castle Ramesh divorce saka Stakory (banjur Hradek).

Ing taun 1438-1439 Bèntèng (lan pamukiman toko Kavčiny) dicekel geng bégal lan Mulane loro ing 1440 conquered awis provinsi. Pamilik reshaping terus. Sofa Helfenburg lan 1514 Smiřičtí saka Smiřice manggon ing kene. Ing taun 1550, bèntèng dumunung ing abu murub.

Ing pungkasan 17. pertapa abad dienggoni ing reruntuhan Václav Holan Rovenský miwiti kene lan nemu jamaah beda. Sing nduweni saka Estate lokal Wallenstein (nduweni saka taun 1620-1821) lan sawise wong-wong mau Aehrenthalové (1821-1945) dibangun saka reruntuhan ziarah romantis. Ing 1713 ana tangga watu, 1722 dibangun ing plataran kapisan Kapel St. Yohanes Nepomuk lan sasampunipun sawetara reca 1817 banjur St. Chapel. Yohanes Pambaptis. Ing 1836, gapura pintu masuk dibangun ing sangisore jembatan watu, kanthi pirang-pirang patung.

Kulawarga Čihulkov duwé restoran ing kastil saka 1923 kanggo 1949. Banjur kasebut ing tim Sokol. Wiwit Perang Donya II, pusat pegunungan.

Reruntuhan bisa dituju ing sadhuwure tandha wisata sing ijo lan abang, taman mobil paling cedhak yaiku kira-kira kilometer 1. Saka Turnova ing wilayah kang Cadastral Mašov Turnova ing kraton kang dumunung adoh 3 km Referensi. arah. Wisata bisa ing wulan, kanthi biaya pamriksan. Runtuh dhewe yaiku meter 389, elevasi 90 meter. Pranata alam Hruboskalsko dumunung ing sisih kidul-wétan kastil.

Menarik

  • Hrad se německy nazýval Waldenstein, v českém překladu tedy Watu alas.
  • Obraz světce v kapličce je možná jedinou existující podobiznou Karla Hynka Máchy. Penulis lukisan 1836 yaiku Frantisek Mašek (Maschek, 1790-1862).
  • Iki diarani skateboard Josef Bohuslav Foerster oratorium Sv. Václav a Symphony kelima.
nuduhake
Mangga ngenteni ...

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *