Mončův monument

Gambar download gratis kanggo nggunakake gratis.

Apa aku nulungi kowe? Nyumbang kanggo kopi.

Download gambar

Master Bohumil Hanč (19 November 1886 in Benecko - 24 March 1913 Labská bouda in buta Gunung) yaiku olahragawan Ceko, pemain ski, skier lintas negara. Tragisé dheweke tilar donya ing kilometer 50 ing pegunungan Krkonoše bebarengan karo kanca Václav Vrbata ing Paskah 1913, nalika cuaca dumadakan ambruk.

24. Februari 1907 menang judhul kapisan ing Kejuaraan Salib Country Cross Country ing 50 km. Iku mung taun kapindho lomba bal-balan. Kapindho yaiku Emerich Rath lan kaping telu yaiku Josef Mejvald. Saka wektune dheweke bisa seneng judhul Skier Master. Hanc menang ing taun 1908 lan 1909. Banjur dheweke kudu perang - dheweke dadi sersan ing Sarajevo, ing tentara kekaisaran. Bebarengan karo dheweke uga njabat kanca satria Vaclav Vrbata, karo dheweke ngerti saka Sokol lan dadi kanca apik sajrone layanan militer. Sawise perang dheweke nikah lan bojoné Slavek nunggu putrané Bohumil.

24. Maret 1913 njupuk Panggonan 8. Perlombaan kejuaraan salib 50 kilometer. Hanč ngasilake sawenehing kamenangan ing musim iki, lan sanajan garwane (nalika ngandhut) menehi janji kanggo ngrampungake balapan, dheweke kepengin melu ing balapan juara lan kanthi resmi mlayu saka omah anyaré ing Hrabačov (saiki bagéan saka Jilemnice). Dheweke uga ngajak Vrbat supaya bisa ndeleng kamenangane ing kraton.

Balapane diwiwiti ing 7: 10 saka Labská bouda menyang Martinovce. Suhu ngancik 8 ° C banget dhuwur, lan mulane kabeh racer 6 numpak mung ing kaos, tanpa topi lan sarung tangan. Hanč njupuk lead sakcepete sawise wiwitan. Ing 7: 55 wiwit udan, ing Jams Snow Karel Jarolímek mimpin lan Oswald Bartel ing Vosecká bouda. Ing Violík, sadurunge ngowahi musim semi ing Elbe, Hanč bali menyang bathuké lan wiwit kuwi ora ana sing nyedhak. Ing 9: 00 wis adhem banget lan udan wis owah dadi snowfall. Rath lan Jarolimek nyerah marang dheweke. Rute terus Harrachoving sisih kiwa ing Zlate navrsi lan bali menyang Labska bouda, ing ngendi babak kapisan rampung.

Ing 10: 20 wis dibalik, angin tiba lan salju sing kandhel. Bartel nyerah ing posisi katelu ing Vysoké Kola lan sawisé Josef Feistauer lan Josephef Scheiner. Hanc ana ing trek, nanging dheweke ora ngerti. Ing Nové Slezská bouda, komisaris trek Kamil V. Muttich, pelukis akademik lan, ing antarane panganggité, penulis merekam bisu Pagunungan Krkonoše, nyerahke lemon lan sarung tangan. U Violík, ing 11: 52, wis dadi komisaris liyane Vladimír Záboj Vaina (mengko ketua pisanan Mountain Rescue Service buta Gunung) ngerti yen ora ana wong liya sing wis ngliwati Hanč suwene watara jam lan nyoba ngendhegake Master kanthi nelpon lan nglancarake. Nanging dheweke ora ngerti telpon Vain ing gale sing kuwat lan panjaluke dheweke diterangake minangka peringatan menyang arah trek kasebut. Panjenenganipun ngiringan Vain lan terus ing, menyang Golden Hill. Ing kono, beku kanthi beku, dheweke ketemu kanca Vrbat ing kabut, sing njamin karo jas lan topi. Hanč terus menyang Labská bouda lan Vrbata wiwit mudhun menyang Mísečky, nanging sawisé iku, dheweke bali menyang pucuk gunung amarga dheweke wedi marang Hanč lan nyoba nemoni dheweke lan mbantu dheweke.

Ing 13: 15 Rath, Jarolímek lan hakim Fischer mangkat saka Labská bouda kanggo nggoleki Hanč. Saben uwong mlebu arah sing beda. 13: 45 nemokake Rath Hanč ing kabut ing sangisore Golden Hill, lying, banget kesel, nanging isih urip. Dheweke bisa narik wong kira-kira setengah kilometer nyedhaki Labská bouda, nanging dheweke ora duwe daya kanggo perjalanan sabanjure. Mulane dheweke ditumpangake ing pole, bali kanggo ski lan metu kanggo Labska Bouda. Banjur Hanč diangkut menyang Labská bouda ing sledge, nanging upaya pemulihan sing luwih lawas isih kurang lan ora bisa ditemtokake lan meksa Hanč tilar donya amarga gagal jantung.

Sementara, Vrbata nemokaké Hančovy ing ski salju sing nyedhaki lan nyoba nemoni kanca sing ana ing kana, nanging kanthi sia-sia. Iki ditemokake ing sethitik mengko ing antarane gunung Harrachovlan Gunung Emas, sing saiki diarani Gunung Vrbat.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *