Minterake (buta Pagunungan)

Gambar download gratis kanggo nggunakake gratis.

Apa aku nulungi kowe? Nyumbang kanggo kopi.

Download gambar
Sampeyan kene:
<Balik

Minterake (Smrek Polandia, Jerman Tafelfichte) dhuwur saka 1124 meter sadhuwuring segara paling gunung dhuwur Smrčské nalika uga Ceko bagéan saka Jizera Gunung. Ana wis mesthi digayutake padha wates provinsi telung wilayah: Bohemia, Lusatia lan Silesia. Dina iki ana tapel wates wong nyebrang ke Poland in 2003 ana mbangun jaga. Polish ndhuwur Smrek wis dhuwur 1123 meter lan dumunung mung konco tapel wates Ceko-Polandia. Ing iring gunung kidul gunung mundhak Jizera River lan near ndhuwur, ing slope kulon gunung, monumen alam Klečoviště ing minterake.

Amarga lokasine, wilayah ing saubengé gunung wis mesthi ana gegayutan ing dalan sing tepat. Wates antarane omah Ceko lan Silesia dilaporake liwat ing watu ing ngisor puncak gunung kasebut (Tafelstein) menyang musim semi saka Jizera lan terus mudhun. Nanging ana loro sumber ing Spruce, lan saben manor dianggep minangka hak kanggo dheweke. Sengketa kasebut kasebut ing 1628 nalika pemerintahan Albrecht saka Wallenstein. Mulané, dhèwèké kudu mrentah tandha wates sing diwatesi karo tanda-tanda sing ditandhani ADFSSRIP (Albertus, Dux Friedlande, Saganiae, Sacri Romani Imperii Princeps). Salah siji papan iki uga diselehake ing "Dressler cemeng" ageng ing puncak gunung. Wit iki banjur diarani "Tafelfichte", sawisé pembalikan taun 1790, jeneng iki mboko sithik wiwit digunakake kanggo sakabehane gunung. Nganti wektu iku, dheweke diarani "Mountain by Image", "Heidelberg" utawa "Polish Ridge".

Spruce uga kacarita minangka rong kacepetan udara. Ing 1939, pesawat Heinkel He 111 crashed menyang menara kerikil ing lereng kidul gunung. 1944 mungkasi Jerman Jerman Junkers ing puncak Minat.

Wiwit 1858 wis ana niat kanggo mbangun menara jaga ing sisih ndhuwur Spruce. Pengusaha kereta api Ceko lan relatif saka Count Clam-Gallas, ksatria Charles František Bartos-Sturz saka Sattelberg nyoba nglakoni. Amarga kekurangan papan, Nanging, proyek menara dening pengusaha iki lan arsitek anane mung mung ing gambar.

Menara pisanan dibangun ing 1892. Bangunan dheweke dinuga nganti pitung minggu lan biaya emas 1683 lan mbukak 21. Agustus 1892. Thanks kanggo pangopènan sing ati-ati, menara penjaga kayu terus nganti 1946 nalika pondhok 1924 ing tlagahe dibakar. Menara sing ora dikalahake sacara alon-alon dibubarake nganti ambruk ing taun 1960-an.

Ing 1992, "Menara Pemulihan Masyarakat" diadegake ing New Town. Konstruksi banget struktur baja dhuwur meter 20 dening arsitek Jan Duda wiwit ing 2001. Biaya konstruksi nganti 3,6 yuta lan dibukak dening 18. September 2003.

Ing sisih ndhuwur ana Memorial Korner, sing dibangun dening anggota Asosiasi Gunung Jerman ing Nové Město pod Smrkem. Mangkono, dheweke wis ngurmati pengetan 100 taun pemudha penyair Jerman saka Bad Flinsberg, Karl Theodor Körner. Tugu iki digawe saka watu, obelisk girder lan lempengan watu kanthi prasasti sing diukir. Taun 1940 tegese mbentuk plakat tembaga kanthi relief Körner. Sawisé perang monumèn ana lan ing 80. taun. Sajrone pambangunan menara anyar ing Smrk, monumèn kasebut dibalèkaké lan plak peringatan anyar uga dilampiraké, lan prasasti Jerman ora bisa dibalèkaké.

Roads to the top

  • Z New Town under Smrk asi 7 km po modré tandha wisata kolem Kyselky, Kamene republiky a Streitova obrázku.
  • Od Gambar Streit se lze také vydat (kromě výše uvedené modré turistické značky) po nově vyznačené zelené turistické trase; cesta vede poblíž Pegunungan Rapid.
  • Z Lázně Libverda Sampeyan bisa ngundhuh informasi luwih lanjut Jizerky, Hubertka, Tišiny k Nebeskému žebříku, tím po modré na Smrk. Cesta je asi 8,5 km dlouhá.
  • Z Bílý Potok od Bártlovy boudy po žluté na Paličník, pak modrou k Nebeskému žebříku (asi 7 km) a nahoru na Smrk.
  • Ze Laughing sampeyan bakal nemokake Dibagi, kolem rozcestníku Na Písčinách k Nebeskému žebříku. Drobná rada: Turistické značení na Předělu svádí jítí na Smrk po modré značce, zatímco červená vede na Písčiny. Yen ora, sampeyan bakal nemtokake yen sampeyan wis nggoleki sampeyan kanthi otomatis nggoleki kothak wedhi (kde se poblíž Paličníku připojuje výše zmiňovaná žlutá značka z Bílého Potoka).
  • Z polského Świeradowa Zdroje sampeyan bisa ngundhuh apa sing diarani "Stogu Izerském" Car, sing mbiyantu sampeyan Stóg Izerski yen sampeyan pengin nggawe modhut ing Smrk (kanggo 8 km).

Ladang surgawi kasebut ing 630 meter ing musim gugur 2013 ndandani Wana Republik Ceko.

Minterake

Sampeyan wis nggoleki, kde vyšší vrchol leží v Czech Republic ao metr nižší Minterake sampeyan wis Polandia území. Ze slovníku lze zjistit, že slovo minterake je nářeční pojmenování slova świerk, což znamená smrk. Vrchol Smrek nemá faktické vrcholové označení, není zde žádný Monumen ani titik geodetik. Z geografis sampeyan kudu nyedhiyani sampeyan, kayata panjalukan prochází dibagi mezi Baltik a Segara Lor. Z vrcholu není na rozdíl od českého sousedního vrcholu žádný rozhled, na což mají vliv imisemi zničené odumřelé wit.

nuduhake

Komentar wis ditutup.