Paseky nad Jizerou

0
Sampeyan kene:
<Balik

Paseky nad Jizerou

Paseky nad Jizerou iku sawijining désa ing distrik Semily, ing tlatah Liberec, ing Pagunungan Giant kulon, ing watesing Pagunungan Jizera, ing sisih tengen Tambang Jizera. Pedunung 251 manggon ing kene; sawetara pondokan lan bangunan liyane nglayani dina kanggo liburan. Ing sisih lor kotamadya belongs menyang Taman Nasional Krkonoše, sisih kidul kalebu pemukiman utama ing Pagunungan Lanskap Dilindungi Gunung Jizera. Ing Paseky nad Jizerou minangka perusahaan utama EMBA spol. s ro (pabrik kertas).

Paroki Katolik Roma Paseky nad Jizerou

Paroki Katolik Roma Paseky nad Jizerou (lat Passeca) iku komunitas Katulik Roma ing Paseky nad Jizerou lan sakupengé. Organisasie dheweke tiba ing Turnar Vicariate, salah sijine saka sepuluh vicarages saka keuskupan Litoměřice.

Gereja St. Wenceslas (Paseky nad Jizerou)

Gereja Katolik Roma Katolik St. Wenceslas ing Paseky nad Jizerou minangka bangunan sakral Baroque. Saka 3. May 1958 diproteksi minangka monumen budaya Republik Ceko. Sejarah - Gereja dibangun ing 1787-1789. Arsitèktur - Iki arupa bangunan tunggal kanthi presbit. Ana sacristy ing sisih lor lan menara prismatik ing sisih kulon. Gereja duwe langit-langit cendhak lan omah tembok bata ing rong pilar prisma watu kanthi dekorasi stuko.

Pegunungan Putih (Pegunungan Raksasa)

Langkawi (Jerman Heidstein) iku sawijining gunung ing Pagunungan Buta kulon, dumunung 2 km wétan saka Příchovice lan 4,5 km east of Tanvald, rampung pemblokiran Quartzite kuwat, nonjol ndhuwur alas lingkungan. Kanthi dhuwur saka 964 m dpl iki minangka pucuk kang paling dhuwur Kapradnické dhuwur, kang bagéan saka kulon Buta Gunung ing kali Jizera. wedhi Quartz ditambang ing gunung toko digunakake dadi bahan baku kanggo glassworks ing Rejdice.

Patriot Remote

Patriot minangka novel historis deso deso, ditulis dening Karel Vaclav Rais lan digambarake dening Adolf Kašpar. Ing wiwitan, majalah taun 1893 ing Světozor diterbitake, 1894 dening K. Šimáček ing buku kasebut. Crita iki dipengaruhi dening tulisan Věnceslav Metelka, guru ing Paseky nad Jizerou.

Havírna

Havírna minangka désa, minangka bagéan saka désa Bohutí ing distrik Příbram. Iku kira-kira 1,5 km wetan saka Bohutin. Desa kasebut ngliwati dalan I / 18. Ana alamat 70 sing didaftar. Ing 2011, pedunung 194 manggon ing kono kanthi permanen. Havírna dumunung ing dhaérah cadastral Bohutín kanthi dhaérah 5,65 km² lan Tisová u Bohutín kanthi dhaérah 1,68 km².

Daftar monumen budaya ing Paseky nad Jizerou

Dhaptar monumen budaya ing desa Paseky nad Jizerou ing distrik Semily adhedhasar dhaftar Central monumen budaya Republik Ceko, kang adhedhasar hukum ora. 20 / 1987 Coll., On State Pangkasaysayan Pengawetan, ndadékaké Warisan National Institute minangka organisasi tengah care tugu negara. Data terus diterusake, nanging uga bisa ngemot materi lan kesalahan formal lan ora akurat, utawa wis kadaluwarsa.

mine Jizersky

Tambang Jizera minangka lembah ing sisih kulon Pagunungan Giant lan ing Taman Nasional Krkonoše. Lokasi - Ing ngisor tambang mudhun ing arah barat laut - kidul. Lèpèné jembar banget karo jembaré gunung. Saka sisih wétan, bukit Gunung Iblis lan Rock of John nutup dheweke, lan saka sisih kulon bukit Fern. Pucuk ndhuwur mine dumunung ing elevasi meter 570 ing situs Na Mýtě ing patemon Jizera lan Mumlava, pucuk ngisor ing Dolní Rokytnice.

Hospůdka Na Perlíčku

Chalet lan Pub Na Na Perlíčku utawa Prdku (disingkat Prdek) punika pub lan gunung chalet ing Gunung buta ing desa Paseky nad Jizerou.Objekt Cottage ora. 222 mapan ing ing tengah ara-ara samun murni ing tapel wates, Taman Nasional Buta Gunung PLA Buta Gunung, in 820 meter dhuwur permukaan laut. Cadastral belongs kanggo kotamadya Paseky nad Jizerou nanging prakteke lying ing sawijining pinggiran ing tengah antarane desa Paseky nad Jizerou lan Rejdice. Dumunung 80 m saka garpu padha ing dalan "menyang manik ', liwat kang ijo lan kuning hiking trail lan rute Bicycle ora. K3018 lan 3, 3085. Ing mangsa Cottage ndadékaké sadawane groomed salib-negara ski Trail lan cedhak Trail biru disebut "Prdecká arteri" area ski Paseky nad Jizerou.

Festival Music Paseky

Pesta musik Passec dumadi pisanan ing 1990 lan wiwit saiki wis dianakake saben musim panas nganti saiki. Panggonan aktivitase yaiku Gereja Sts. Vaclav ing Paseky nad Jizerou. Penganjur yaiku St. Wenceslas Corps saka Pasek nad Jizerou, sing ana hubungane karo kulawarga Waldmanns, sing miwiti Festival Musik Pasek lan duwe panguwasa gedhe saben taun.

Administrasi Taman Nasional Gunung Giant

Administrasi Taman Nasional Krkonoše (uga Administrasi KRNAP) yaiku lembaga sing tanggung jawab kanggo ngurus Taman Nasional Krkonoše, sing didegake dening 17. 1963 bisa ana ing sisih Cekia Pagunungan Giant lan dumunung ing Vrchlabí.

Turnovský vicariát

Turnovský vicariate minangka salah sawijining vicariate 10 saka keuskupan litomerik. Iku kasusun saka paroki 36. Vikaris distrik iki Turnov Dean Václav Vlasák, sekretaris vicarial Zdeněk Maryška, Dekan Sobotka.

Vesnicopis

Vesnicopis punika seri dokumen disiaraken Czech Television 22. Muga 2011. Cycle nampilaken warna komunitas ing Bohemia, Moravia lan Silesia, sajarah, arsitektur lan urip kontemporer, nanging uga nyoba kanggo dijupuk bab warisan lan tradhisi budaya. Acara iki diiringi dening Lumír Tucek, minangka direktur njupuk dadi Petra Všelichová, Benjamin Tucek, Adela Kroupová Jana Počtová, Tomas Kudrna, Andrea Culková lan Jiří Anderle.

I / 14

I / 14 iku sawijining dalan kelas 1 Ceko sing nyebabake Bohemia ing sisih lor-wétan sadawaning tapel wates karo Polandia. Diwiwiti ing Liberec, dumunung ing pucuk gunung Jizerské lan Krkonoše, ing wilayah tapel wates Kladna, pante Pegunungan Orlické lan cedhak Svitavy. Iki nyambungake kutha-kutha Jablonec nad Nisou, Vrchlabi, Trutnov, Nachod, Rychnov nad Kneznou, Ústí nad Orlicí, lan Česká Třebová. Dawa dalan iku 196,0 km.

Okres Semily

Distrik Semily minangka distrik ing wilayah Liberec. Dhingklik mantan iku kutha Semily, nanging luwih akeh pedunung wis Turnov, sing uga minangka persimpangan dalan lan kerepotan utama.

Pengadilan Distrik ing Semily

Pengadilan Negeri ing Semily punika pengadilan distrik adhedhasar ing Semily, kang ing sawetara hakim, salah siji saka pengadilan distrik Ceko cilik lan pangadilan banind punika Court Regional ing Hradec Králové. Pengadilan dumunung, bebarengan karo Kantor jaksa Public District kang ing bangunan anyar karo akses kursi rodha Nádražní werna ora. 25 ing wilayah lokal Podmoklice. Nemtokaken minangka pengadilan Kayata pisanan ing kasus pidana lan perdata, kajaba iku agenda khusus (Kadurjanan paling serius, Tindakan insolvency, musuhan bab perusahaan bisnis, kompetisi, intelektual, lan sapiturute), kang kapasrahake menyang Pengadilan Regional.

Daftar Wilayah Cadastral Kabupaten Semily

Tabel iki minangka daftar lengkap wilayah cadastral saka Distrik Semily, kalebu wilayah lan pemukiman sing dumunung ing sawijining wilayah. Total area 698,95 km2NotesExternal links

Věnceslav Metelka

Václav, alias Věnceslav, Metelka (miturut ndhaftar Vysocký Katulik Roma saka Lair 15 Of September utawa dening ujar kang rama ing kitab cathetan kulawarga 17 September 1807 Sklenařice -... 1 May 1867 tape) iki guru Ceko, biola, wong sing main piul lan ahli Toret, rancangan "Patriot sunken ".

nuduhake

Komentar wis ditutup.