Krkonoše National Park KRNAP

Sampeyan kene:
<Balik

buta GunungTaman Nasional, uga KRNAP, minangka area lindung sing dumunung ing unit geomorfologi gunung ing sisih lor Republik Ceko. Kutha iki dumunung ing sisih lor-kulon distrik Trutnov, nanging uga dumunung ing distrik Semily lan Jablonec nad Nisou. Batas utara taman diluncurake ing sadawane perbatasan negara, sing misahake saka Karkonoskiego Park Narodowego ing sisih Polandia ing Pagunungan Giant. Wates zona pangreksan terus saka Žacléř lan ing sadawane sumbu dalan I / 14 kanggo Mladé Buky, Rudník, Vrchlabí, Jilemnice, Vysoké nad Jizerou lan Kořenov.

buta GunungTaman Nasional diproklamasikeun minangka 17. 1963 bisa diatur dening peraturan pemerintah No. 41 / 1963 [1], papat taun sawisé Polandia Karkonosko Park Narodow, didegaké déning 16. Januari 1959. Ing 1986, taman nasional iki diterusake kanthi kaputusan pemerintah No. 59 / 1986 Sb. Keputusan Pemerintah No. 164 / 1991 Sb. status kasebut diumumake maneh buta GunungTaman Nasional: "Ing misi kang taman nasional iki kanggo ngreksa lan nambah lingkungan alam, utamané ing pangayoman lan nganyari maneh saka fungsi otomatis sistem alam, pangayoman ketat fauna alam bébas lan flora, ngramut karakter ing malang, ing kasenengan dislametaké ngelmu lan pendidikan, uga nggunakake tanah taman nasional kanggo pariwisata kanthi alam ekologis lan rekreasi kanthi ramah lingkungan. "

Ing wektu sing padha, iku diputusake kanggo dibagi dadi taman dadi telung zona - alam, alam lan piranti sing kuwat. Dua zona kaprah nglarang entri ing njaba path sing ditandhani. Ing zona ketiga, pengunjung bisa pindhah kanthi bebas ing sadhuwure meadows lan alas. Nanging, wilayah asli Taman Nasional dikurangi. Wates KRNAP wis pindah luwih akeh ing pagunungan lan KRNAP wis dibangun saka pirang-pirang kutha lan wilayah kasebut wis ditransfer menyang zona pangreksan ing ngendi proteksi mirip karo Kawasan Lanskap Dilindungi. Kaloro kutha ing tengah-tengah Swindlerův Mlýn lan Pec pod Sněžkou malah gawé sawetara bolongan ing peta KRNAP. Ing 1992, loro taman nasional ing loro negara Ceko lan Polandia padha disatuku ing Jaringan Cadangan Biosfer UNESCO.

Ngrawat babagan taman lan kegiatan administrasi diwenehake dening Administrasi KRNAP sing adhedhasar Vrchlabí, layanan lapangan dumunung ing Špindlerův Mlýn.

Sifat Pegunungan Buta manéka warna - cagar alam geologi, pangembangan dinamis ing jaman sadurungé, pangaruh iklim sing adhem lan pamanasan sabanjuré ngasilaké manéka warna habitat lan pelestarian spesies langka saka tetanduran lan kéwan kanggo sifat kita. Ana sawetara spesies vertebrata 300 lan liwat spesies tanduran vaskular 1200 lan kaping pirang-pirang tetanduran spora (kayata moses, mukus, pakis, lichens). V Krkonošealam, ana pirang-pirang endemit.

buta GunungTaman Nasional dumunung ing wilayah geomorfologi gunung ing sistem Krkonoše-Jesenik. Titik paling dhuwur saka taman (lan uga Republik Ceko) yaiku Sněžka karo 1603 meter ing sadhuwuring segara. Babagan iki dibagi dadi Vrchlabí Highlands lan Pagunungan Krkonoše ing Kidul, lan Pagunungan Giant ing Perbatasan Lor. Punika efek saka glasiasi pungkasan - kali, creepers, moraines, tori, segara watu lan peninggalan liyane. Ing sisih wétan taman watara Albeřice ana uga fénom karst - alarice Albeřice.

Bedrock wilayah Buta Gunung banget mawarni-warni, paling wilayah tumiba ing dadi-disebut. Krkonoše-Jizera kristal, kang bagean pinunjul saka Krkonoše-Jizera pluton, kang uga dumadi saka granitoids, intervenes ing Taman Nasional. Iki minangka pucuk utama saka Dead Hill (1060 m) menyang sikil kulon Sněžka (1603). Ing yard kontak sing bukaan saka Stars (959 m) liwat Certova gunung (1210 m) Gunung Schist (1411 m) sing schists mica werna abu-abu lan phyllite. Sisih wétan yaiku Krkonoše rulami lan fylity, sisih kulon dibentuk saka fleksibilitas grup Ponikel. Marginal kanggo taman nasional ngluwihi Podkrkonošská basin ngemot rocks sedimentary setor karbon kanggo Perm umur.

Wilayah gunung ing Eropah Tengah ditondoi kanthi owah-owahan ing musim lan pangaruh saka Samudra Atlantik, ngasilake cuaca sing ora owah. Kanggo kondisi microclimatic, orientasi lereng menyang srengenge lan aliran angin penting - iki minangka faktor sing mengaruhi tetanduran sing tuwuh ing panggonan kasebut. Ing wilayah pegunungan Pagunungan Krkonoše, inversi suhu kerep ing mangsa lan musim gugur, sing bisa njupuk sawetara minggu. Suhu rata-rata tahunan rata-rata antara 0,2 ° C lan Sněžka, ing posisi ngisor suhu rata-rata taunan luwih dhuwur (contone Dolní Malá Úpa 3,9 ° C, Bedřichov 4,7 ° C) lan Juli minangka sasi paling anget. Tutup salju ing puncak gunung bakal tetep nganti dina 180.

wewatesan alas Alpine obah ing elevasi nganti 1250 1350 m. Ing dhataran dhuwur ana sawetara spesies sing relicts ès (IE. Tanduran sing wis slamet wiwit glaciation pungkasan). Iku, umpamane, Lobsters Giant, Snowy Lomikammen, Mulberry Blackberry, Lindberg Peat,

Titik lan flora vegetasi

Hranice alpínského lesa se pohybuje v nadmořské výšce 1250 až 1350 m. Sampeyan wis nimbang polohách nachází několik druhů, které jsou glacial relikty (tzn rostliny, které tu přežily od posledního zalednění). Jsou to např. Lily saka Pagunungan Giant, Snowflake Snowflake, mulberry blackberry, Lindberg kang peat bog, Ladybird aj.

Tingkat vegetasi Pagunungan Giant:

Macem-macem spesies kewan diwatesi kanggo komunitas tanduran sugih. Komunitas kewan wis kawangun nalika jaman es pungkasan lan wektu sing luwih apik (disebut Holocene). Ing dhataran ngisor, spesies fauna Eurosiberian dituduhake, lan spesies gunung sing berkembang kanthi ketinggian nambah. Ana sawetara spesies invertebrata sing makili glisial ing kene, kayata laba-laba serangga, juru tenun lor, mayfly ephemera, kumbang tanah Nebria gyllenhali, kupu Somatochlora alpestris lan koesul Aeschna. Ing vertebrata ana ing buta Gunung spesies kayata Blackbird Eropah Lor, Bluethroat Nightingale, Plover Coklat, Redpoll lan rodent sing paling nyebar. Spesies endemik saka Krkonoše Mts. Bisa dianggep mung corfu Rhithrogena lan rong subspesies spesies liya - kupu kupu-kupu kuning (Torula quadriaria sudetica) lan siput spurge (Cochlodina dubiosa corcontica).

nuduhake

Komentar wis ditutup.