Czech Paradise

Sampeyan kene:
<Balik

Czech Paradise (Jerman Böhmisches Paradies) iku jeneng kanggo wilayah ing Pojizeří tengah kang nduwèni konsentrasi dhuwur saka monumen alam lan sajarah. Czech Paradise area Originally diterangake Litomerice (saiki disebut Garden Bohemia) populated populasi Jerman-speaking. Definisi saiki digawe ing 2. setengah saka 19. abad. Minangka penulis sing kerep dikutip minangka tamu spa sing dibukak spa Sedmihorky, nggunakake nyathet pisanan, Nanging, asalé saka editor Václav Durych saka 1886.

Wilayah lying 90 km northeast of Prague wis kira-kira wewatesan karo kutha-kutha ing: Sobotka, Mnichovo Hradiště, Sychrov, Frýdštejn, Zelezny Brod, Semily, Lomnice nad Popelkou, Railways lan Jicin. Ing "jantung Bohemian Paradise" secara tradisional dianggep Turnov. Wilayah dominan utama yakuwi Gunung Kozákov lan reruntuhan Kastil Trosky. Wujud uga kutha rock, rocks utamané Prachovské, rocks Příhrazské, Hruboskalsko lan blumbang, contone. Žabakor, lake Komárovský lan blumbang ing podtroseckých podkosteckých lan lembah.

Czech Paradise uga jeneng saka wilayah malang dilindhungi, ana wiwit 1955, kang ngandhut wilayah sing bedo karo liyane mung telung cilik ing wilayah sing luwih gedhe saka wilayah wisata maye Ceko Paradise.

Maloskalsko
Maloskalsko Nature Park minangka kawasan lindung sing diandharake ing 1997, sing dumunung ing tapel wates kidul-kulon distrik Jablonec nad Nisou, Liberec, sebagian ing Bohemian Paradise Protected Landscape Area. Kutha iki dumunung ing pinggir Kali Jizera, ing tengah-tengah alam sing sugih sing amba saka kutha-kutha cilik. Pusat tontonan, miturut taman jenenge, yaiku desa Malá Skála.

Niyat kanggo wara-wara park alam iki ngasilaken saka efforts tanpa guna ingkang dipun danguaken kanggo nggedhekake wilayah sing dilindhungi saka Ceko Paradise ing munisipalitas Little Rock, Koberovy, Frýdštejn, Líšný lan sebagéyan Pěnčín lan Zelezny Brod.

Sumbu iki dumadi saka Kali Jizera. Saka Zelezný Brod tumuju Turnov, udakara ing banjir kali sing nyuwek sing nyebrang sumbu kapindho Pojizeří - Ještěd-Kozákov Ridge. Situs sing paling berharga, sawetara bagéan sing wis dadi bagean saka jaringan wilayah sing dilindhungi utawa fitur lanskap sing penting, sing ana ing lotre iki. Mangkene NPP, Bučiny u Rakous, PR Ondříkovický pseudo-karst sistem. Perkembangan kasebar ing desa lan pemukiman ngrampungake karakter khas wilayah iki.

Sisih ndhuwur wilayah sing didominasi déning Vranovský hřeben lan Suché skály mbentuk batu watu sandstone. Bagéyan saka taman alam yakuwi banjir Jizera, dawané vegetasi cilik, lan ing wilayah sing luwih luas uga niva kali lan bagean lereng curam kanthi akèh lemah lan celah. Jizera minangka koridor kanggo nyedhaki gunung lan spesies sub-gunung menyang posisi ngisor. Ing arah ngelawan, lembah Jizera nyebar liwat flora panas thermophilous menyang gunung.

Ekosistem hutan asli ciri daerah ini diwakili oleh pohon-pohon beech berbunga, hutan asam-asam boron dan boron. Ekosistem non-alas sing penting kalebu padang rumput sing diwadhahi banyu, mubeng pasir sandstone, lembah Vazovecký potok lan situs safron putih abu-abu ing Záborčí.

Diwenehi landasan geologi banget mawarni-warni punika Maloskalsko.¨ lan bagéan jejer Železný inexhaustible macem-macem komunitas lan spesies kang lagi dibusak unsur relict lan remnants saka vegetasi asli maintained ing situs meh diakses (alas beech, pine-Oak, percabangan rock, Meadows waterlogged, sumber, lan sapiturute). . Antarane spesies tanduran penting akeh kene contone saffron tuberose, trigeminal awal karang, polystichum lonchitis, slipper, Helleborine abang, anggrek helleborine putih lan anggrek. Kutha rock Sandstone nyedhiyakake lingkungan sing trep kanggo akeh spesies manuk sing penting. Padha manggon kene Swallowtail, bocah pelangi, salamander, toad, kadal, slowworm lan liyane.

Klokočské Rocks minangka cadangan alam. Ora Ana 918 ing Hills Jičín, ing sisih kulon Klokočí ing Distrik Semily ing Liberec Region. Wilayah iki diterbitake dening ANCLP CR - Kantor Wilayah Liberecko. Rizab alam dumunung ing wilayah Bohemian Paradise Protected Landscape Area, situs sing penting Eropa, Jizera Terobosan cedhak Austria lan Bohemian Paradise Geopark.

Watu Klokočské mbentuk sawijining kutha watu ing pinggir tukaran batu pasir kuarsa saka turon ndhuwur kanggo coniak, cenderung menyang kidul-kulon. Titik paling dhuwur (458 m nm) dumunung ing pucuk denudation struktural ing sisih kidul-wétan. Kuesty munggah struktural tipis ing tengah lan lor-kulon part divides sufozní akeh sinkholes, ing slope tajem jumeneng menara, kolom lan tembok rock karo manéka minangka tumpukan odsedání úpatními kuat gravitasi. Ana guwa-guwa rock, gua-gua pseudocross (akeh sing signifikan lan arkeologi) lan pitches rock. Batu-batu kagolong wit-witan wit cemara, kadang-kadang wit-wit Birch. Ing sisih kidul ana reruntuhan Rotštejn Rock Castle. Ana fasilitas climbing. Saka garis terraces rooftop sing dipérang dadi arah SZ-JV, ana pamilaran lor ing lor liwat Raven Ward.

Kozákov (744 m) yaiku gunung paling dhuwur ing Kozákovský lan Bohemian Paradise. Saka prasejarah, ndhuwur wis ditemokake minangka nyimpen watu-watu sing larang, sing mburu prasejarah digawe alat prasaja. Ing cavities saka fillings batu agate batu, jasper, amethyst, Crystal, sayuran lan watu semi-larang regane padha crystallized. Situs iki digunakake ing abad pertengahan kanggo nghias candi. Kozákov uga dadi papan kanggo paragliding.

Ing sisih paling gedhé ing wilayah Kozákova dumadi saka Palaeozoic rocks, kang ana ing ndhuwur sisih lor lan wétan outpouring dijamin dening basalt Tersier lan celengan vulkanik. Sadurunge 6 dadi 4 jutaan taun, Kozakov minangka gunung geni aktif. Sisih kulon Kozákov kasusun saka pasir semi-pegunungan Karibia Upper Cretaceous Cenomanian. Iki wis dipérang dadi sawetara kerues ing Tersier lan digawa menyang wangun saiki.

Iku elevasi asimetris amba ing Satmata maksimum antiklinálního bazaltandezitového (melafyrového) saka lèrèng ndhuwur lan ngisor Moderate wétan (15-20 °) lan bagian pucuk warata ing lahar mili Neogene olivine basalt (basalt), sawise mlaku mudhun maneh menyang sisih kidul-wétan. Ing slope kulon luwih lan Steeper kuncine pamblokiran tektonik saka sandstone (max. 667 m) karo tembok bates, menara rock, tepak, guwa-guwa, úpatními tebing tumpukan. Lereng bukit lan basalt ana lereng lan segara watu.

Ing lereng kidul-kulon ana tambang nelayan sing akeh banget dikenal minangka Votrubec Quarry. Iki dikuwasani dening pribadi Votrubka, lan uga kalebu Museum of Precious Stones. Kanggo biaya cilik, bisa digali ing tambang kanthi nggunakake alat sing dipinjam malah nganti saiki bisa nemokake watu semi-larang, sing bisa banjur digiling pemilik.

Wonten ing abad pertengahan, piyambakipun nerangaken geni sinyal Kozák. Luwih ewu wong kemah padha ngumpul ana kene. Ing 1901, pelukis Turnov Jan Prousek ngusulake ing ndhuwur bangunan kasebut kapel neo-Romanesque St. Cyril and Methodius utawa luwih saka 20 meter dhuwur Slavia gundukan karo guwa buatan ditemokake karo watu semi-wigati. Sawise lair saka Cekoslovakia, 28 dibakar saben taun. Hearth Oktober. Sawisé matine Franz Ladislav Rieg saka 1903, gagasan kasebut dilahirake kanggo ngurmati ing memori kanthi mbangun Rieger's Mounds. Setahun kepungkur, "Tim Konstruksi Rieger Mound" ngluncuraké koleksi nasional sing sukses. Mengko, konsep loro kompetisi: gundukan utawa makam mungsuh karo restoran lan monumen Riegrov. Varian liya dijupuk dening Klub Pelancong Ceko. Ing pojokan pondhok iki dilebokake dening 29. Agustus 1926. Cottage iki dibangun saka kolèksi, hadiah lan sumbangan saka kutha-kutha liyané. 24 resmi dibuka. Juni 1928. Sajrone Perang Donya II, pondhok iki dikuwasani Jerman lan banjur déning tentara Ceko. Sawise Februari 1948, pondok kasebut dinasionalisasi lan ditransfer menyang Restaurant and Dining. Ing Mei 1964 hut dibakar. Klub 1994 saka Pelancong Ceko ing pondhok Semily ing negara 10 taun tuku saka negara. Ing 1995, menara meter 40 kanthi platform pamirsane ing 24 meter dibukak ing dhuwur. Menara peninjau uga dadi tél telekomunikasi logam kanggo tentara, polisi, lan petugas pemadam kebakaran. Wiwit 2002, Kozákov minangka bagéan saka Area Landscape Bohemian Paradise Protected. Ing 2003, pondhuk Rieger diwiwiti sawise rekonstruksi umum. Menara pengawal nawakake pemandangan Bohemian Paradise, Pojizeří, Césna středohoří, buta Gunung lan Pagunungan Lusatian, Ještěd, gunung, Podkrkonoší, Broumovská vrchovina, orlické hory lan uga minangka bukit ing Bohemia-Moravian Highlands.

Cagar Alam Příhrazské skály dideklarasikake taun 1999 lan dumunung ing sisih kidul lan kulon Příhrazy ing distrik Mladá Boleslav. Alesan kanggo pangayoman minangka kompleks saka watu, komunitas alas alam lan semi-alam, wilayah geomorfologis sing terkenal.

Cadangan iki minangka kompleks kutha-kutha berbatu ing pojok papan pasir. Ciri sing paling dominan yaiku formasi rock sing dijenengi Kobylí. Ing jero kutha rock ana Hynstas sing diukir. Ing 17. abad iki minangka papan perlindungan kanggo para sadulur Ceko. Ing wilayah kasebut ana sisa-sisa kastil 13. abad.

Příhrazská vrchovina kasedhiya ing Vyskeřská vrchovina Highlands ing Hill Jičín. Titik paling dhuwur ing tlatah kanthi m 463,5 yaiku gunung Mužský. Pucuk sing ora dawane vena saka olivine nepheline yaiku gulu tektonik kira-kira setengah geleg sujud ing sisih kidul-wetan. Iki wis ditemokake kanthi mbandingake elevasi saka permukaan sandstone cuboid lan tingkat banyu sumber saka dhasar. Wangun sing paling tuwa ing Příhraz Highlands minangka elevasi struktural - sisa-sisa plato struktural. Kutha Rock of Příhrazské Rocks kalebu Menara 178. Akèh-akèhé ana ing sisi lembah lembah ing endhas tanduran tektonik. Sisih dipérang kanthi landlides miturut permukaan geser rotasi. Tanah longsor sing paling gedhe ing jaman kepungkur ana ing Juni 1926. Akibaté, dhaérah gedhe saka désa Dneboh dirusak lan dalan distrik Olšina rusak.

Minangka asil landslides ireng jinis, retak ing crevices sing nggedhekake, saéngga pambentukan pseudo-kurban. Kita nemokake ing watu Příhrazské watara sewidak. Paling misuwur yaiku jurang pseudocross kanthi celah sing dumunung ing jero meter 22,5. sing ditemokake ing 1960, lan ngisor rong taun sabanjuré, wisatawan Gustav Ginzel, pemilik omah Jizera Manure sing kondhang, mudhun. Ing lembah ngarai Krtola lan Vlčí Důl, kita bisa nemokaké gerbang watu, lengkungan watu lan guwa-guwa. Gua Krtola, uga dikenal minangka Sklep na Chodové, minangka gua paling gedhé Bohemian Paradise. Guwa dawa 40 iki pisanan ditemokake ing 80. taun 19. archaeologist Josef Ladislav Píč.

Ana alur-alur lan wesi sing dianggo. Kita bisa ketemu karo rocks. Lemah cokelat (eutrophic cambis) karo pangkat (khas lan lithic) dibentuk ing kene, lan ing sandstones arsenol asam (arenic cambisis karo arenical subsoil). Posisi sing dikunci nggabungake pseudogle (tipikal lan gleaming) karo glau (khas lan organozem), bagéan saka lelungan uga glezou organozem.

Cadangan didominasi dening alas kanthi proporsi sing dhuwur saka komunitas alas alam. Pine alas ing menang saka rocks, stunted kayu oak thermophilic ing loess ing kedaton kuna, lan lebu alas ngisor pucuk Male, ing ngendi iku mundak akeh Perennial (Lunaria rediviva), rangking antarane paling terkenal saka wong-wong mau. Panggonan sing menarik yaiku dhaerah vegetasi padang rumput kanthi guwa Ivan (Stipa joannis) ing Hrad dataran tinggi. Iki minangka papan termofisika pungkasan ing bagean Bohemian Paradise. Saliyane iku, spesies thermophilous liyane sing diamati. Ing Drábských světničkách, wit kécalan (Cotoneaster integerrimus) tuwuh. kuwalik bisa ditemokaké gorges beech minterake admixture karo tembok rock alam lan stands Vranča cemoro (Huperzia selago) lan Lycopodium Annotinum (Lycopodium annotinum). Saka sudut pandang botani, Krtola minangka jurang paling misuwur.

Ing reservasi kidul ing Oběšenec pond, ana wit Dub ing Oběšence.

Hruboskalsko minangka cadangan alam sing dikenal kanggo 22. April 1998. 219,2 ha minangka salah sawijining kutha paling gedhe ing Bohemia Paradise Landscape Landscape Area. Alesan kanggo pangayoman kasebut minangka kutha rock ekstensif sing dilindhungi relik. kutha rock Hruboskalské kalebu atusan massifs rock lan menara kapisah, kang tekan dhuwur nganti 60 m. Amarga resistance sandstone kurang lan efek aktif saka sawetara rocks sing sugih ing macem-macem lan manéka wangun (honeycombs, windows, gates). Hruboskalsko minangka bagean saka Bohemia Paradise Geopark, sing kalebu ing jaringan geopark Eropah ing Oktober 2005.

Iku salah siji saka wilayah pendakian Ceko sing paling asli, menara paling misuwur yaiku Kapelník, Skull, Maják, lan Osudová. Antarane asosiasi gunung climbing lan Bohemian Paradise Protected Landscape Area, persetujuan wis rampung, sing kalebu kahanan kanggo climbing ing sandstone.

Kutha rock Hruboskalské uga minangka area wisata penting. Antarane monumen paling misuwur yaiku kastil Hrubá skála, sing dibangun ing babagan massif ing 14. abad lan Kastil Wallenstein. Ing bedrock wis dibangun akeh panggonan nyawang kayata Marian prospek, prospek saka band, ing singa prospek lan liyane ngendi pengunjung bisa mirsani tatanan rock nyengsemaken lan kerep banget pendaki zdolávající menara lingkungan. Thanks kanggo sumber Hruboskalska sugih ion kalsium, spa Sedmihorky digawe ing kene.

Cagar Alam Hruboskalsko dumunung ing wilayah Liberec, 3 kilometer saka kutha Turnov. Dumunung ing antarané désa Sedmihorky, Hrubá Skála lan Kacanovy. Dhuwuré dumunung ing antarané 265-420, kutha rock Hruboskalské yaiku kutha rock sing paling terkenal ing Bohemian Paradise Protected Landscape Area.

Pembentukan kutha-kutha berbatu iki dipérang dadi papat fase. Sing pisanan yaiku tataran preparatory ing endi awak sandstone ana ing sangisore lemah. Minangka asil kegiatan lemah, pembentukan inti hardstone sandstone ngubengi pasir sing luwih alus. Ing tahap iki, pangaruh saka Zaman Es nalika fisura retak wis mandheg. Tahap sabanjuré yaiku fase awal sing ditondoi dening pemilihan lan erosi tektonik. Asilé minangka tlatah sing rata saka Bohemia tengah kanthi gamping pasir. Tahap katelu yaiku tahap diwasa sing kedadeyan sawise mbujung tectonic. Ing tataran iki, macem-macem jinis cuaca protèktif menehi crusts sing flakes exfoliating bejat, kang tindakake sudhut tembok rock lan bisa duwe kekandelan saka nganti 1 m. Ing phase pungkasan punika phase saka tuwa, nglibatno ing karusakan saka tatanan rock. Kerusakan paling asring disebabake dening gerakan sloping, blok rocky lan kutha-kutha rock sing nggegirisi. Mangkono, kita bisa ndeleng kutha rock minangka mozaik saka permukaan variously lawas. Kutha rock iki, kaya dene ing wilayah kasebut, wis ngembangake 18-20 jutaan taun.

Hruboskalská vrchovina belongs kanggo Vyskeřská vrchovina, sing kalebu ing bukit Turnovská. Kabeh iki minangka bagéan saka Severočeská tabula. Hruboskalská vrchovina minangka sawijining babakan tektonik, sing diwatesi dening break Libya lan break ing lembah Kali Jordan lan Kali Žehrovka. Dasar-dasar kutha rock muncul ing pleistocene sing luwih enom, nalika mikroforms saka honeycombs, lempengan batu, rongga lan jendhela digawe ing holocene. Massif yang paling mencolok adalah Mercusuar, grup Kapelník, dan Dragon Rocks. Kita uga bisa ndeleng sawetara gua, gerbang watu lan terowongan. Kutha rock Hruboskalské kasusun saka sandstone kuarsa lithicated weaklyated. Kekuwatan sandstone yaiku 120 lan sawetara tumpukan batu dhuwur nganti 60 m.

Kutha paling jembar meh padha karo alas (97%). Stik tipikal yaiku peninggalan birch, sing wis ditahan mung kasebar, utamané ing puncak menara batu utawa massif batu. Sampeyan uga bisa nemokake kayu oak dawa, nanging kanthi oak ngisor. Watu khas liyane saka kutha rock yaiku beechwood asam, kang kalebu jurang lembab antarane rocks.

spesies karakteristik lapisan tandhuran Herb utamané bilberry abang (Vaccinium myrtillus), Heather (Calluna vulgaris), whortleberry abang (Rhodococcum Vitis-idaea), Deschampsia flexuosa (Avenella flexuosa), Bracken (aquilegia vulgaris) lan rambute bika (Luzola pilosa) . Ing jurang lembab asring kita temokake fern Austria (Dryopteris carthusiana) lan fern tengen (Dryopteris dilatata). Khas uga ngarsane sedge (Carex) lan umum (australis Phragmites) glagah, utamané sak blumbang alas cilik. Ing lembah ing sumber, sumber sing umum horsetail paling gedhé (Equisetum telmateia) .Salah spesies tanduran dilindhungi kerep kedadean trichomanes (Trichomanes speciosum). Ing spesies invasif paling masalah iku pine putih Eastern (Pinus srobus) sing bisa mbebayani tumrap ékosistem kang arupa alas pinus relict. Ana padha nandur lan spesies wit cepet-akeh liyane kayata Oak abang (Quercus rubra), larch Eropah (larix decidua) lan grand cemoro (Abies grandis).

Ana loro reptil, Slow (Anguis fragilis) lan ula (Natrix natrix) lan loro spesies amfibia, toad (Bufo Bufo) lan kodhok (Rana temporaria). Kutha rock nggawe kondhisi sing apik kanggo nesting manuk. spesies manuk 73 supaya adoh, ana wis ketemu lan spesies 62 malah nyarang. [2] Antawisipun paling KALUBÈRAN kalebu Kestrel (Falco tinnunculus), manuk dares tawny (Strix aluco), Chaffinch (Fringilla coelebs), redstart (Phoenicurus phoenicurus), jay (Garrulus glandarius) goldfinch (Carduelis carduelis) murai (Pica Pica), sparrow (passer montanus) Singgahsana ijo (Picus viridis), bellflower (Carduelis chloris). Antarane manuk kang dijaga kalebu dhaya (Hirundo rustica) Umum Swift (Apus Apus) owl (Bubo bubo), Raven (Corvus corax) Jackdaw (Corvus Monedula), pied (Ficedula cilik).

Ana ditemokaké 14 mamalia - Badger (Meles Meles) mole Eropah (Talpa Europaea), marten pine (Martes martes), marten pine (Martes foina), ing fox (Vulpes vulpes), mouflon (Ovis musimon), mouse kuning-Kayangan (Apodemus flavicollis), vole bank (Clethrionomys glareolus), alam bébas Celeng (Sus scrofa), bajing buntut pèn utawa (Sorex araneus), roe (capreolus capreolus), bajing (Sciurus vulgaris), hare (Lepus europaeus) lan bat tapel jaran rodok kurang ( Rhinolophus hipposideros), kang kaancem punah. Populasi kalebu 150-300 individu. The invertebrata sing paling umum kedadean ing wilayah kalebu temnostní crosshead (Meta menardi) Cicindela campestris (Cicindela campestris) ammophila sabulosa (ammophila sabulosa) semut singa normal (Myrmeleon formicarius), Beetle pine (Spondylis buprestoides) lamb dazule (Acanthocinus aedilis) . Ana uga kupu langka (Callimofpha dominula).

Alesan kanggo perlindungan iku kutha rock paling penting ing Bohemian Paradise kanthi relik. Ana uga sawetara tetanduran lan kéwan sing dilindhungi. Contone, tanduran iki minangka rambut sing ditemokake (Trichomanes speciosum) lan endhase Rhinolophus hipposideros. Tlatah saka cagar alam iku minangka bagéan saka Area Landscape Protected Bohemian Paradise, sing dadi Area Administration of the Landscape Area Bohemian Paradise. Pangayoman saka wilayah kasebut ditempelake ing Rencana Care kanggo PR Hruboskalsko. Masalah paling gedhe saka perlindungan kalebu narik tutupan vegetasi saka watu-watu, nyerbu medan saka dalan lan nggiling watu-watu kasebut kanthi panjat.

Cagar Alam Hruboskalsko minangka wilayah sing paling kerep dibukak. Saliyané climbing, hiking lan sepedaan umum. Pengunjung ora mung bisa seneng-seneng karo pemandangan sing nggegirisi, nanging uga unik. Ana akeh cathetan wisata kanggo turis lan cyclists. Antarane panggonan menarik sing paling menarik yaiku Marian Lookout cedhak Hrubá skála, ngendi salah siji sing paling éndah saka Bohemian Paradise ing Dragon Rocks lan Trosky. Ing sangisore kastil Hrubá skála ana jurang jero kanthi watu pit sing dawané lima puluh meter sing diarani Mouse Hole. Antarane monumen alam sing menarik yaiku Arboretum Bukovina lan wangun rock Čertova ruka. Punika situs arkeologi lan sisa-sisa kastil abad tengahan. Monumen budaya penting Hruboskalska kalebu Kastil Valdštein, Hrubá skála Chateau, monumen arsitektur rakyat Kopitce's Farm, lan Spa Sedmihorka. Kanggo ngunjungi sawetara dina kanggo wilayah, sampeyan bisa nggunakake macem-macem kemungkinan akomodasi, ing guesthouses lokal utawa ing Camp Sedmihorky nyenengake.

Kutha rock Hruboskalské kalebu wilayah pendakian sing paling asli. Ana entri pisanan pisanan ing Ceko sing kapisanan ing 1928 ing menara Anebo, sing dilakokake dening Karel Čabelka karo rekan kerja Bausys lan Náhlovský. Climbing ing sandstone banjur dianggep minangka persiapan sing apik kanggo gunung kasebut. Sajrone perang, Joska Smítko ndhelik ing Hruboskalsko, sing sacara signifikan mindhahake pendhudhuke dharatan Ceko lan dadi model kanggo akeh pendaki liyane. Sawisé perang Hruboskalsko dadi pusat pendakian sandstone Ceko. Minat ing pendakian ing Bohemia mudhun sacara signifikan sawise taun 1989, nalika kemungkinan perjalanan ing luar negeri dibukak, nanging dina iki wis saya tambah maneh. Bagéyan saka Rock City Hruboskalský minangka kuburan simbolis, sing asliné dibangun kanthi gagasan gawé monumen kanggo para pendaki sing tilar donya ing kamp-kamp konsentrasi sajrone Perang Donya II. Pungkasane, dadi monumèn gunung-gunung liyané sing ilang ing gunung-gunung.

Trosky (514 m dpl, ing peta kacarita dhuwur 488) sing gunung neovolcanic karo kraton ngrusak Trosky uga disebut ing PLA Ceko Paradise, kira-kira antarane Turnov lan Jicin, kotamadya Cadastral ing distrik Troskovice Semily Liberec wilayah. Lebu sing simbol saka Bohemian Paradise lan salah siji saka kedaton sing paling kerep dibukak ing Republik Ceko. Ing sisih ndhuwur gunung iku jugrugan tugu alam dilindhungi. Sisih ndhuwur iku titik paling dhuwur saka Vyskeřská Highlands.

Lebu yaiku peninggalan erosi saka kerucut slag. Erosi sing dipilih yaiku bagéan saka pyroclastic sing paling gedhé lan kapapar ing jalur feed ganda saka gunung geni monogenetik sing kawangun saka basandite kompak (tipe basalt). Ing spasi ing antarane rong menara isih ana papan slab basandite sing dipisahake kanthi pemisahan kolom berorientasi subversial. Piece iki mbokmenawa nggambarake peninggalan aliran lava sing diwutahake saka Bayi. Inlets kompak dilapisi karo peninggalan pyroclastic kursi. Lapisan ora dikembangake, nanging cetha saka tekstur cendhek sing slag diset ing lumahing ing wangun kerucut slag. Gelar fragmentasi lan frekuensi saka pecahan vesicular cocog karo jinis erupsi strombolic. Bazanit z Trosek ana tanggal 16,5 jutaan taun. Kegiatan kasebut diwiwiti kanthi anané kerucut Baba, sing ditemoni dening lava. Banjur, pusat kegiatan pindah banget ing sisih wétan, nggawe kerucut adhine Virgin. Pathway Virgin ngetokake pengalihan aliran lava sing digandhengake karo Cone Bay lan slag Virgin sing tumpang tindih lahar iki. Aktivitas kasebut banjur pindhah malah luwih wetan, ngendi 20, miturut saksi, nganti taun 1940-an. watu-watu basandit sing dialami abad-abad sing wis diekstrak. Menara batu rong kawangun ing pengisi soupouch njlimet uga dimodelake sajrone kegiatan antropogenik kanthi peliput beku periglasi: bongkahan beku, retak ing kolase pemisah. Ing pinggir marin sloping rubble soliflucation kawangun. Ana pedestal sandstone ekstensif kanthi formasi rock ing lereng curam (kutha rock - Apolena Nature Reserve ing kidul-tenggara). Pucuk kasebut akeh didadekake wit-witan cemara, ana sawetara sing cemeng lan wujud beech.

Prachovské Rocks rock tatanan klompok sandstone saka manéka warna, mulet babagan 5 kanggo 7 km northwest of Jicin, cadangan alam, bagéan saka PLA Ceko Paradise lan panggonan turis kang misuwur. Iki asalé saka periode Secondary minangka endapan ing pinggir segara.

Ana temuan arkeologis sing mbuktekake yen wong urip ing jaman prasejarah jaman Zamane. Wilayah kabèh watu iki minangka benteng alam suku Slavia, mung sawetara papan sing kapenuhan lembah. Nang, pemukiman pisanan dibangun.

Mbokmenawa pungkasane 13. Kastil Velis dibangun ing salah sawijining puncak basalt karo Veliš manor. Sawetara dasawarsa sawisé kuwi, Estate kasebut dipasrahaké marang Vartisipks, lan pirang-pirang panggonan digawé ing pungkasan 15. Trčková of Lípa disebutaké minangka pamilik. Ing wiwitan 17. Properti abad kasebut dijupuk saka Smiřičtí saka Smiřice, nanging ing 1625, Estate iki dijupuk saka kulawarga Wallenstein lan dicaplok ing Duchy Frýdlant. Sawise reruntuhan manor padha dibongkar, pemukiman ing watu-watune ilang.

A tataran anyar wiwit ing 1637 nalika Estate dianugerahi Kolonel Henry Cara kabupatèn kulawarga Cara karo bandané ing Western Bohemia, sing disedhiyakake kanggo bangsawan dening kaisar Sigismund. Rod Šliky duweni lahan lokal nganti diwatesi ing 1948.

1866 yaiku salah sijining pertempuran Prusia-Austria sing cedhak karo watu-watu, sing wong Prusia, sanajan akeh, menang.

Wiwit pungkasane 19. abad, watu kasebut dadi target para pendaki lan wisatawan. Ing 1933, padha dadi cadangan alam negara.

Ing tuntutan ganti rugi, kulawargan Šliky pikantuk panggonan 1993 lan wiwit nglayani layanan pariwisata ing kene. Keanggunan umum kira-kira wong 300 000 saben taun.

Dokumentasi pisanan saka komplek kabeh batu wis ana ing 1874. Guru profesor sekolah dasar Jičin, Antonín Zefyrin Maloch, nyiptakaké rencana rinci kanthi cara kompas lan langkah. Hasil karyane dadi peta sing durung rampung. Rute pisanan lan formasi batu sing signifikan ditandai siswa 1879 Maloch, sing, miturut rencana, nyétak peta Prachov Rocks.
Rocks dipopulerkan déning lagu Ivan Mladek kanthi jeneng sing padha.
Saiki ana telung tur wisata kanggo turis. Musim turis saka kene yaiku 1. April nganti akhir Oktober. Akses menyang batu gumantung karo ragad. Pegunungan duwe opsi kanggo tuku tiket kanthi rega diskon, lan bisa pindhah ing njaba rute sing ditunjuk, nanging kudu dadi anggota CHS utawa UIAA. Ing bebatuan akeh ana sing diowahi, beda kanthi jeneng calon. Ing tengah-tengah daerah berbatu ana kolam renang alam sing disebut Pelíšek.
Castle Pařez - castle rock.

nuduhake

Komentar wis ditutup.