Badai Irma

1
Sampeyan kene:
<Balik

Badai Irma

Badai Irma minangka badai Cape Verde sing paling kuat lan bilai, sing paling kuat ditemoni ing Atlantik ing sajroning angin maksimum wiwit Wilma, lan badai kuat ing rekaman sing ana ing wilayah Atlantik sing mbukak. Irma yaiku taufan Kategori 5 sing pertama kanggo nyerang Kapuloan Leeward, disusul dening Hurricane Maria rong minggu sabanjure, lan minangka badai Karibia paling gedhe kaping loro ing cathetan, sawise Maria. Badhak kaping papat, badai kaping pindho, badai kapindho, lan taufan Kategori 5 saka musim paceklik 2017 Atlantik, Irma nyebabake karusakan nyebar lan karusakan ing saindhenging jaman biyen, utamane ing Karibia timur laut lan Florida Keys. Iku uga badai paling sengit kanggo nyerang kontinental Amerika Serikat wiwit Katrina ing 2005, badai gedhe pisanan kanggo nyebrangi Florida wiwit Wilma ing taun sing padha, lan taufan Kategori 4 pisanan sing nyerang negara wiwit Charley ing 2004.

Badai Ike

Badai Ike () yaiku siklon tropis kuat sing kasil ngliwati bagian Antilles Raya lan Amerika Lor nalika September 2008, nyebabake kacilakan ing prasarana lan pertanian, utamane ing Kuba lan Texas. Iklim tropis kaping 9, badai kaping lima, lan badai kaping 3 ing mangsa badai 2008 Atlantik, Ike dikembangake saka gelombang tropis ing sisih kulon Tanjung Verde ing September 1 lan dikuwatake menyang intensitas puncak minangka badai Kategori 4 liwat banyu terbuka ing tengah Atlantik nalika wulan September 4 sing dilacak menyang arah kulon. Sawetara fluktuasi kekuwatan dumadi sakdurunge Ike ngalami darurat ing Kuba wétan nalika September 8. Badai kurang nguntabake sadurunge terus menyang Teluk Meksiko, nanging tambah intensitas nalika kedadeyan pungkasan ing Galveston, Texas ing September 13. Sisa-sisa Ike terus nglacak ing Amerika Serikat lan ing Kanada, nyebabake karusakan ing daratan, sadurungé ngilangi rong dina sabanjure.Ike disalahake kanggo paling ora ana kematian 195. Saka sedan kasebut, 74 ana ing Haiti, sing wis nyoba kanggo pulih saka impact saka tiga badai (Fay, Gustav, lan Hanna) sing wis ndharat ing taun sing padha. Pitu wong mati ing Kuba dening Ike. Ing Amerika Serikat, wong 113 dilapurake mati, langsung utawa ora langsung, lan 16 isih ilang nalika Agustus 2011. Amarga ukurane gedhe banget, Ike nyebabake kehancuran saka garis pantai Louisiana nganti tekan wilayah Kenedy County cedhak Corpus Christi, Texas. Kajaba iku, Ike nyebabake banjir lan karusakan signifikan ing garis pantai Mississippi lan Kerusakan Florida Panhandle saka Ike ing pesisir lan daratan AS sing kira-kira ana ing AS $ 30 milyar (2008 USD), kanthi karusakan tambahan $ 7.3 milyar ing Kuba (badai paling larang tau ana ing negara kasebut), $ 200 yuta ing Bahama, lan $ 500 yuta ing Turki lan Caicos, kanthi total paling ora $ 38 milyar ing karusakan. Ing wektu kuwi, angin topan sing paling larang ing sejarah Amerika Serikat; iki banjur ditemtokake dening taufan Sandy (2012), Harvey (2017), Irma (2017), Maria (2017), lan Florence (2018). Operasi telusuran lan ikhlas sawise Ike minangka operasi pencarian-lan-penyelamatan paling gedhe ing sejarah Texas.

Dhaptar gunung gantung Atlantik paling larang

Iki daftar paling gedhe saka Topan Atlantik. Badai, kaya sing ditegesake dening National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), yaiku siklon tropis-siklone skala-panas, ora pati frontal, sing asalé saka perairan tropis utawa subtropis, kanthi konveksi jero lan sirkulasi angin permukaan sing nutup sawijining pusat sing dumunung ing Samudra Atlantik, Segara Karibia, Teluk Meksiko, utawa Pasifik sisih wétan, ing ngendi angin lumahing 1-menit maksimum ngluwihi 64 knots (74 mph; 119 km / h) utawa luwih. Daftar kasebut nyakup saben badai sing paling ngrusak, lan nggambarake tingkat kerusakan sing diduweni dening saben sistem. Biasane, yen badai nimbulaké karusakan sing signifikan ing lokasi tartamtu, jenenge wis pensiun supaya ora bisa digunakake maneh minangka jeneng apa wae mangsa badai mangsa. Siklon tropis sing paling larang ing rekor ing Atlantik ditahan bebarengan karo topan Katrina lan Harvey, loro-lorone ngasilake $ 125 milyar ing karusakan properti sajrone taun.

Sandy Ground, Saint Martin

Sandy Ground (Basa Prancis: Sol Sableux) kuwi sawijining komunitas pesisir ing pulo Saint Martin / Saint Maarten ing Karibia. Dumunung ing pesisir kulon pulo kasebut, ing arah Lowlands lan Bandara Juliana International Princess. Sandi Ground dikenal kanthi pesisir lan alam, sawetara pantai sing misuwur kalebu Pantai Maho lan Pantai Pineal. Saint Martin (utawa Saint Maarten) uga dikenal minangka hotel mewah.

Cajun Navy

Angkatan Laut Cajun iku kelompok sukarelawan ad-hoc informal sing nduweni pemilik kapal pribadi sing nulung upaya panelusuran lan penyelamatan ing Louisiana lan wilayah adjacent. Kelompok iki dibentuk sakwise Hurricane Katrina lan aktif maneh nalika banjir 2016 Louisiana, Hurricane Harvey, Hurricane Irma, 2018 Hidalgo County Banjir, Badai Florence, lan Badai Tropis Gordon. Iki diakoni kanthi nylametake ewu warga sak bencana kasebut. Grup kasebut nggambar jenenge saka wong Cajun, lan nomer pribadi pemilik kapal pribadi lan pilot kapal trampil. Kapal kasebut kalebu sajinis jinis, nanging kapal-kapal cilik kayata perahu bunder, jonboat, kapal udara, lan kapal-kapal cilik sing dawa banget diangkut menyang banjir.

Hurricane Isabel

Hurricane Isabel minangka angin topan paling dahsyat, paling dahsyat, lan paling gedhe ing mangsa badai 2003 Atlantik. Badai kaping pitu, badai kaping lima, lan badai utama kaping pindho ing musim iki, Isabel diadegaké ing sacedhake Kapuloan Tanjung Verde saka gelombang tropis ing September 6, ing Samudra Atlantik tropis. Kali iki pindhah ing sisih lor, lan ing lingkungan cahya rendhet angin lan banyu anget, tansaya mantep kanggo nggayuh angin pucuk saka 165 mph (265 km / h) ing September 11. Sawise fluktuatif ing intensitas kanggo patang dina, sajrone Isabel nuduhaké ciri-ciri annular, Isabel mbebayani lan mbedhil ing Outer Banks of North Carolina, karo angin 105 mph (165 km / h) ing September 18. Isabel cepet mudhun ing tanah lan dadi extratropical ing kulon Pennsylvania. Ing September 20, sisa extratropical saka Isabel diserap menyang sistem liya liwat Eastern Canada.

Ukuran Saffir-Simpson

Angin angin topan Saffir-Simpson (SSHWS), sakdurunge skala badai Saffir-Simpson (SSHS), nggolongake badai - Badai tropis Hemisfer kulon sing ngluwihi tekanan tropis lan badai tropis - dadi limang kategori sing dibedakake kanthi intensitas angin.

Augustus Jaspert

Augustus James Ulysses "Gus" Jaspert (lair 1979) iku diplomat Inggris sing dadi Gubernur Kepulauan Virgin Inggris. 22 August 2017.

Efek Badai Irma ing British Virgin Islands

Efek Badai Irma ing Kapuloan Virgin Britania ana pangerten ing babagan pengaruh manungsa lan sosio-ekonomi ing wilayah. Hurricane Irma ngalahake Kapuloan Virgin Britania minangka kacilakan Kategori 5 sajrone jam terancam Rebo, 6 September 2017. Iku nyebabake karusakan, lan mateni total papat wong. Mata angin topan ngubengi telung pulo utama ing grup kasebut: Virgin Gorda, Tortola lan Jost Van Dyke.

Bebarengan karo Saint Martin

Saint Martin (Basa Prancis: Saint-Martin), sacara resmi ngumpulake Saint Martin (Collectivité de Saint-Martin) minangka kolektivitas jaban rangkah Prancis ing Hindhia Kulon ing Karibia. Kanthi populasi 36,286 (ing Januari 2011) ing area kothak kilometer 53.2 (20.5 sq mi), pulo iki nyakup 60 sisih lor saka pulo Saint Martin sing kapisah, lan sawetara pulo ing tlatah, sing paling gedhé yaiku Île Tintamarre . 40% kidul pulo Saint Martin minangka Sint Maarten, wiwit 2010 minangka negara konstituèn Karajan Walanda.

Hurricane Hugo

Hurricane Hugo minangka badai Cape Verde sing kuat sing nyebabake karusakan lan nyuda nyawa ing Guadeloupe, Saint Croix, Puerto Rico, lan Amerika Serikat Kidul. Iku kawangun liwat Atlantik wétan cedhak Kapuloan Tanjung Verde ing September 9, 1989. Hugo pindhah-pindhah mil lan ngliwati Samodra Atlantik, kanthi cepet ngiyataken kanthi cepet kangge pikantuk kekuatan badai Kategori 5 ing perjalananipun. Sabanjuré nyabrang Guadeloupe lan St. Croix ing September 17 lan 18 minangka badai Kategori 4. Kurang luwih rada nyuda, Puerto Rico minangka lindhu kaya 3. Luwih banget ana sawetara jam sawise bali menyang Atlantik, dadi ditindakake kanggo Kategori taufan 2. Sanajan mangkono, dheweke nguatake angin topan Kategori 4 sadurunge nggawe daratan rada lor saka Charleston, ing Isle of Palms ing September 22, karo 140 mph angin (gusts luwih saka 160 mph). Hugo wis ngeculake menyang cedhak cedhak Lake Erie ing wayah esuk. Minangka 2016, Badai Hugo minangka siklon tropis sing paling kuat kanggo nyerang Pantai Timur ing sisih lor Florida wiwit 1898. Hurricane Hugo nyebabake korban 34 (paling dening listrik utawa drowning) ing Karibia lan 27 ing South Carolina, ninggalake saklawasé 100,000, lan ngasilake $ 9.47 milyar (1989 USD) ing sakabèhé karusakan, nyebabake badai paling ngrusak sing tau kacathet nalika iku. Saka total iki, $ 7 milyar saka Amérika Sarékat lan Puerto Riko, minangka badai paling larang kanggo nyebabake negara kasebut nalika iku.

Banjir gedhe

Lonjakan badai, banjir badai utawa pasang badai minangka banjir pesisir utawa fenomena kaya tsunami sing kena banyu sing umume digandhengake karo sistem cuaca meksa sing kurang (kayata siklon tropis lan siklon extratropik sing kuat), sing keruwetan sing kena pengaruh ora bisa ditandhani lan orientasi saka banyu sing relatif marang jalur badai, uga wektu ombak. Paling korban nalika siklon tropis kedadeyan minangka asil saka badai surut. Iki minangka ukuran kenaikan banyu sing ngluwihi apa sing bakal ditindakake dening gerakan normal sing terkait karo ombak.

Tortola

Tortola minangka pulo paling gedhé lan paling gedhé ing Kapuloan Virgin Britania, sawijining klompok pulo sing dadi bagéyan saka kepuloan Kapuloan Virgin. Nduweni area permukaan 55.7 kilometer persegi (21.5 mil persegi) kanthi total populasi 23,908, kanthi penduduk 9,400 ing Road Town. Gunung Sage minangka titik paling dhuwur ing 530 meter (kaki 1,740) ing sadhuwuring segara.

Daftar penganut angin topan penganut Atlantik

Iki minangka daftar kumulatif saka siklon tropis sing tau dipigunakaké (badai tropis lan angin topan) sing wis ditemtokake sacara permanen saka wilayah Atlantik Lor. Organisasi Météorologi Dunia nemtokaké jeneng kanggo saben daftar penamaan. Klompok iki njaga daftar jeneng alfabet, kanthi setunggal aksara sing digunakaké saben taun. Iki biasane ngasilake saben jeneng sing dienggo maneh saben nem taun. Nanging, ing kasus badai mematikan utawa bakal ngrusak, jeneng badai wis pensiun, lan panggantos kanthi huruf sing padha dipilih kanggo njupuk Panggonan. Kaputusan kanggo nyingkirake lan jeneng musim digawe ing sesi tahunan Komite Badai ing musim semi taun sabanjuré.

Hurricane Katia (2017)

Badai Katia minangka badai paling sengit ing Bay Campeche wiwit Hurricane Karl ing 2010. Badai kaping pitu sing diarani badai lan badai kaping enem musim hipernet 2017 hyperactive Atlantic, Katia asalé ing 5 September metu saka tlatah tekanan rendah sing dibentuk ing Teluk Campeche. Dumunung ing arus kemewahan kemudi banget, Katia mandhiri ing wilayah kasebut, pungkasane ngancurake badai ing September 6. Badai alit kasebut pungkasanipun dipuncepetake minangka kacepetan 105 (165 km / h) kacepetan Kategori 2 ing skala Saffir-Simpson nalika wiwit kasebut pindah ing sisih kidul-kulon. Nanging, interaksi darat wiwit ngancurake angin topan nalika nyedhaki Teluk Meksiko. Awal September 9, Katia nyerang daratan Tecolutla kanthi intensitas angin topan sing minimal. Badai cepet nyebar sithik jam salajengipun, sanajan sirkulasi tingkat menengah tetep utuh lan mengko bakal nyebabake Hurricane Otis ing Pasifik Wétan.

Gaston Browne

Gaston Alfonso Browne (lair 9 Februari 1967) yaiku Perdhana Mentri Antigua lan Barbuda. Dheweke wis dadi pimpinan pulo wiwit 2014. Sadurunge nglebokake politik, dheweke dadi bankir lan pengusaha.

Kepulauan Virgin Britania

Kapuloan Virgin Britania (BVI), kanthi resmi Kapuloan Virgin, minangka wilayah Britania Raya ing Karibia, wétan Puerto Rico. Pulo-pulo kasebut sacara geografis minangka bagéan saka kepuloan kepuloan Virgin lan dumunung ing Kapuloan Leeward saka Antilles Kecil.

Daftar Amerika Serikat badai

Daftar angin topan Amerika Serikat nyakup kabeh siklon tropis sing resmi direkrut kanggo ngasilake angin sing luwih cepet tinimbang 74 mph (118 km / h) ing Amerika Serikat, sing dadi ambang minimal kanggo intensitas badai. Dhaftar, sing diurut miturut negara US, wiwit ing 1851 kanthi wiwitan Database Hurricane Atlantic resmi (HURDAT), sing diwenehake dening Divisi Riset Badai Administrasi Samudra Hindia lan Atmosfer Nasional; data saka 1951 kanggo 1979 bakal owah, amarga ora ana prakiraan kecepatan angin resmi sajrone wektu. Wiwit 1851, 295 North Atlantic Hurricane ngasilake windsurfing angin ing 19 nyatakake ing pesisir Atlantik. Sapérangan badai iki ora bisa ndhisiki daratan langsung (mung sadhuwuring lepas pantai) nalika ngasilaké angin mawa angin lésus ing darat; Sawetara wong wis nyebabake badai tropis utawa dadi extratropical sadurungé darurat nanging ngasilaké kondisi angin topan ing tanah nalika isih ana angin topan lan sawetara daratan sing dumadi ing negara bersebelahan nanging ngasilaké kondisi angin topan ing pirang-pirang negara. Daftar iki ora kalebu badai sing mung ngasilake badai tropis ing tanah ing Amerika Serikat.

Daftar Kepulauan Virgin Britania Raya

Daftar angin topan British Virgin kalebu kabeh siklon tropis sing nyerang Kepulauan Virgin Inggris sing nyebabake angin paling gedhe (74 mph (64 / 119 km / h) utawa luwih) kanggo mengaruhi paling ora wilayah. Topan sing liwati cedhak Territory, nanging mung nyebabake kacepetan angin tropis utawa pasukan ing ngisor iki ora kalebu.

Badai Allen

Badai Allen minangka badai Cape Verde sing langka lan arang banget sing nyerang Karibia, Meksiko wétan lan lor, lan Texas kidul nalika wulan Agustus 1980. Badai pisanan lan badai tropis pisanan saka mangsa badai 1980 Atlantik, minangka salah sawijining badai paling kuat sing kacathet ing sejarah. Iku salah siji saka pirang-pirang Topan kanggo nggayuh Kategori 5 ing Scape Hurricane Saffir-Simpson ing telung kesempatan kapisah, lan ngginakaken wektu liyane minangka Kategori 5 saka kabeh nanging loro Topan Atlantik liyane. Allen mung minangka angin topan ing sajarah sing diwatesi ing lembah Atlantik kanggo ngatasi angin meksa 190 (305 km / jam), saéngga dadi angin topan Atlantik sing paling kuat kanthi kecepatan angin. Nganti Hurricane Patricia ing 2015, iki uga minangka angin paling dhuwur ing Hemisphere Kulon.

Barbuda

Barbuda () iku sawijining pulo cilik sing dumunung ing Karibia wétan sing dadi bagéan saka bangsa Persemakmuran ing antigua lan Barbuda. Dumunung ing sisih lor Pulo Antigua lan minangka bagéan saka Kapuloan Leeward ing Hindhia Kulon. Antigua lan Barbuda dadi negara berdaulat ing 1st November 1981 nanging tetep minangka bagian saka Persemakmuran Inggris lan monarki konstitusionalé. Pulo iki minangka panggonan wisata populer amarga iklim lan garis pantai sing rata.

Operasi RUMAN

Operasi Ruman yaiku operasi militèr lan kemanusiaan gabungan pamaréntah Inggris nalika September 2017 kanggo nyedhiyani relief ing Britania Overseas Territories ing Karibia kena pengaruh Badai Irma.

Hurricane Sandy

Hurricane Sandy (ora resmi disebut Superstorm Sandy) yaiku sing paling tiwas lan paling ngrusak saka mangsa badai 2012 Atlantik. Ngurangi saklawasé $ 70 milyar (2012 USD) ing karusakan, iku badai kapindho biaya ing rekaman ing Amerika Serikat nganti surpassed dening Topan Harvey lan Maria ing 2017. Badai kaping wolulas, badai kaping sepuluh, lan badai utama kaping pindho ing taun, Sandy minangka badai Kategori 3 nalika puncakipun dumunung ing Kuba. Nalika ana Kategori 2 ing pesisir Northeastern Amerika Serikat, badai minangka badai Atlantik paling gedhé ing cathetan (kaya ukurane diameter, kanthi angin badai angin sing ngliwati 900 miles). Paling kurang wong 1,400 dipateni ing sadawane dalan badai ing wolung negara. Sandy dikembangake saka gelombang tropis ing Segara Karibia kulon ing Oktober 233, kanthi cepet dikuwataké, lan dianyari menyang Sandy Tropis enem jam sabanjure. Sandy ngalih alon-alon ngalor menyang arah Antillen Walanda lan ngalami intensif. Ing Oktober 22, Sandy dadi badai, digawe daratan ing Kingston, Jamaika, maneh muncul lan sawetara jam mengko menyang Segara Karibia lan dikuatake dadi Topan 24. Ing Oktober 2, Sandy ngalahake Kuba minangka lan kacepetan Kategori 25, banjur ngremehake Kategori taufan 3. Awal ing Oktober 1, Sandy pindhah ing Bahama. Ing Oktober 26, Sandy sedhela ambruk menyang badai tropis, lan banjur kacepetan 27. Awal Oktober 1, Sandy mlengkung kulon-lor-kulon lan banjur ditinggal ing pesisir cedhak Brigantine, New Jersey, mung ing lor-wétan Atlantic City, lan srengéngé pasca-tropis karo pasukan badai angin. Ing Jamaika, angin ngiwa 29% saka residents tanpa listrik, nyebul atap bangunan, matèni siji wong, lan nyebabake babagan 70 juta (100 USD) ing karusakan. Weretan sanalika Sandy nggawa banjir kanggo Haiti, nyebabake paling ora 2012, nyebabake kekurangan pangan, lan ninggalake babagan 54 sing ora duwe omah; Badai uga nyebabake rong tilar donya ing Republik Dominika. Ing Puerto Rico, salah sijine diobong dening kali sing abuh. Ing Kuba, ana banjir pesisir sing amba lan kerusakan angin ing daratan, ngrusak sawetara omah 200,000, mateni 15,000, lan nyebabake kerusakan $ 11. Sandy nyebabake rong tiwas lan kira-kira $ 2 yuta (2012 USD) ing karusakan ing Bahama.

Hurricane Beryl

Hurricane Beryl minangka badai Atlantik kapindho sing digawé ing wilayah pembangunan utama (MDR), sing pisanan digawé ing MDR nalika Juli wiwit Bertha ing 2008, lan taufan Atlantik nalika Juli pisanan saka Arthur ing 2014. Kapindho jenenge badai lan taufan pisanan saka 2018 Musim panas badai Atlantik, Beryl kawangun saka gelombang tropis sing kuat sing dipindhah ing pesisir kulon Afrika ing 2 Juli. Gelombang kasebut kanthi cepet diorganisir dadi depresi tropis ing Atlantik tengah dening Juli 4. Intensifikasi kanthi cepet iki kedadeyan lan kanthi cepet dadi badai tropis ing 18: 30 UTC ing dina iku. Kurang luwih jam 15 mengko, Beryl dikuatake dadi angin topan pisanan musim iki, nganti tekan intensitas Juli 6. Kondisi tambah akeh ora bisa nyebabake kerusakan siklone kanthi cepet sakwise puncak, kanthi Beryl jeblug ing status badai tropis ing dina sabanjuré amarga wiwit cepet menyang Karibia. Pungkasané ing Juli 8, dhèwèké dadi gelombang tropis sadurungé tekan Antillen Kecil. Sisa kasebut dipantau sawisé sawetara dina, sanajan ora bisa ngatur sacara signifikan nganti Juli 14, nalika diwiwiti dadi badai subtropis enem dina sawisé pendhudhutan awal. Nanging, badai sing anyar mentas diluwari cepet ilang konveksi, lan dadi mudhun banget nalika awal Juli 16, nalika liwat Teluk Stream.

Pusat Rehabilitasi ing Hollywood Hills

Pusat Rehabilitasi ing Hollywood Hills minangka rumah perawatan pribadi sing dumunung ing Hollywood, Florida, Amerika Serikat kanthi kasur 152. Iki diduweni dening Jack Michel lan berafiliasi karo Rumah Sakit Komunitas Larkin. Iki diakuisisi dening Hollywood Property Investments ing 2015. Fasilitas sing ditawakake layanan kayata perawatan nursing lanjut, perawatan perawatan jam 24, pakan tabung lan fasilitas nutrisi. Fasilitas iki dirating ing ngisor rata-rata ing pemeriksaan, staf lan kualitas perawatan, miturut federal scorecard.

Saint John, US Virgin Islands

Saint John (basa Sanskrit: Sankt Jan) iku salah siji saka Kapuloan Virgin ing Segara Karibia lan distrik constituent saka Kapuloan Virgin Amerika Serikat (USVI), lan wilayah sing ora dikepalake ing Amerika Serikat.

Hurricane Matthew

Hurricane Matius saka 2016 yaiku sing pisanan saka taufan 5 Atlantik wiwit Badai Felix ing 2007, lan uga nyebabake karusakan kacilakan lan krisis kamanungsan ing Haiti, uga nyebabake devastation ing kidul-wétan Amerika Serikat. Badai Atlantik sing paling tiwas wiwit badai Stan ing 2005, Matius yaiku badai kaping tiga kaping telu, badai kaping lima lan badai gedhe kaping pindho saka mangsa badai 2016 Atlantik. Iki nyebabake kerusakan ekstensif ing landmasses ing Antilles Besar, lan kerusakan gedhe ing sawetara pulo ing Bahama sing isih pulih saka Hurricane Joaquin sing wis kabungkus wilayah kasebut meh setahun sadurungé. Ing salah sawijining titik, taufan uga ngancam badai pisanan Kategori 3 utawa intensitas sing luwih dhuwur kanggo nyerang Amerika Serikat wiwit Badai Wilma ing 2005, nanging Matthew tetep mung adoh karo garis pantai Floridian.

Efek Badai Irma ing Florida

Badai Irma minangka badai paling larang ing sajarah negara bagian Florida ing Florida. Irma dikembangake saka gelombang tropis ing Tanjung Verde Islands nalika Agustus 30, 2017. Badai cepet dadi angin topan nalika Agustus 31 lan dadi angin topan sing ora suwe sawisé, nanging bakal ngalami intensitas ing sawetara dina sabanjure. Ing September 4, Irma mulihake penguatan, lan dadi taufan Kategori 5 ing dina sabanjure. Siklon banjur numpes Saint Maarten lan Kepulauan Virgin Inggris nalika September 6 lan salajengipun nyabrang Little Inagua ing Bahama ing September 8. Irma sauntara ora ngrasa menyang Kategori 4, nanging ditindakake maneh menyang badai Kategori 5 sadurunge ndhelik ing Kapuloan Sabana-Camagüey, Kuba. Sawise jatuh menyang status 3 Kategori amarga interaksi darat, badai kasebut tambah diperkuat karo badai Kategori 4 ing Selat Florida. Irma ngilangi Florida kaping pindho ing September 10 - sing pisanan minangka Kategori 4 ing Cudjoe Key lan kaping pindho ing Pulau Marco minangka Kategori 3. Badai kurang nguntungke liwat Florida lan mudhun dadi badai tropis sadurunge metu negara dadi Georgia nalika September 11.

2017 musim salju tropis

Musim 2017 Atlantic Hurricane yaiku musim hyperactive lan catastrophic, kanthi total karusakan paling sethithik $ 282.16 milyar (USD), minangka musim siklon tropis sing kacathet. Kanthi 3,000 kira-kira bakal mati, 2017 minangka musim paling cedhak wiwit 2005 lan uga ngetokake total siklon energi paling dhuwur (ACE) lan nomer paling gedhe saka topan wiwit 2005. Luwih saka 99.7 persen saka karusakan mangsa iku amarga telung seri udan gedhe - Harvey, Irma, lan Maria. Liyane Badai kacathet, Nate, minangka bencana alam paling awon ing sejarah Kosta Rika; Harvey, Irma, Maria, lan Nate wis ngarani pensiun amarga biaya rusak dhuwur lan mundhut nyawa. Nampilaken badai 17, badai 10, lan 6 badai, musim 2017 wonten ing 1936 lan musim paling aktif kaping lima wiwit rekaman dipercaya wiwit ing 1851.

Sajarah Météorologi Hurricane Irma

Badai Irma minangka badai Cape Verde sing kuat banget sing nyebabake kerusakan ekstensif ing Karibia lan Florida. Dumadi saka pungkasan Agustus nganti pertengahan September 2017, badai iki minangka siklon tropis terbuka sing paling kuat ing rekor lan badai Kategori 5 pisanan sing nyerang Kapuloan Leeward. Diklasifikasikake minangka badai kaping sanga, badai kaping papat, lan badai gedhe kaping pindho saka kacepetan hipnotif 2017 Atlantik, Irma dikembangake saka gelombang tropis ing Tanjung Verde Islands ing 30 Agustus. Kahanan apik sing ngidini siklon dadi badai ing dina sabanjuré lan banjur kanthi cepet ngetokake dadi angin topan nalika September 1 amarga pindah ing sisih kulon ing Atlantik. Nanging, siklus panggantos hawa garing lan eyewall uga ngganggu panguat, kanthi fluktuasi intensitas sajrone sabanjure sawetara dina. Irma nerusake pendalaman nalika ngadhepi suhu permukaan laut sing luwih anget, nalika nyedhaki Antilles Kurang ing September 4. Sistem ngrambah intensitas 5 ing dina sabanjuré lan muncak karo angin saka 180 mph (285 km / h) sakcepete sawise.

Hurricane Jose (2017)

Hurricane Jose minangka siklon tropis sing kuat lan ora pati cetha, yaiku badai bagéan Atlantik sing dawa urip wiwit Hurricane Nadine ing 2012. Jose yaiku sepuluh kali badai, badai kaping lima, lan kaping tiga ing mangsa badai 2017 Atlantik. Jose dikembangake dadi badai tropis ing September 5 saka gelombang tropis sing ngiwa pesisir kulon Afrika saklawasé seminggu sadurunge. Periode intensifikasi intensif kasedhiya ing September 6, nalika Jose kecerobohan intensitas. Ing September 8, sikil kasebut ngetokake intensitas puncak lan uga topan Kategori 4. Nanging, amarga nyukur angin, Jose ngurangi sawetara dina sabanjure lan ngrampungake dobel anti siklik ing lor saka Hispaniola. Senadyan sing nyebabake badai tropis ing September 14, Jose bisa ngatasi reaksi intensif ing dina sabanjure amarga dheweke wiwit ngubengi sisih lor. Status 1 kanggo sisa umur, 20. Rong dina salajengipun, Jose pindhah menyang badai tropis pasca tropis nalika lor-wétan timur laut New England. Miturut 26, sisa-sisa Jose wis nyebar ing Pantai Timur Amerika Serikat.

Garis wektu musim badai 2017 Atlantik

Musim panas badai 2017 yaiku acara ing musim semi siklon tropis ing Hemisfer Lor. Musim iki wiwit resmi Juni 1, 2017 lan rampung ing November 30, 2017. Tanggal kasebut, sing diadopsi déning konvènsi, historis nggambaraké wektu ing saben taun nalika sapérangan sistem dibangun. Nanging, sistem bisa lan mbentuk njaba tanggal kasebut, kayata Tropical Storm Arlene sing dibentuk ing April 19.

Dhaptar gunung guntur Florida

Daftar Florida badai nyakup kira-kira cemara tropis utawa subtropika 500 sing kena pengaruh negara bagian Florida. Badai luwih akeh mbentur Florida tinimbang negara US liyane, lan wiwit 1851 mung ana sepuluh mangsa badai liwati tanpa badai sing bisa ndadekake negara. Secara kolektif, siklon sing nyerang wilayah iki nyebabake tiwas 10,000, paling akeh sing kedadeyan sadurunge wiwitan penerbangan Hurricane Hunters ing 1943. Kajaba iku, impact kumulatif saka badai iki nyakup $ 191 milyar ing karusakan (2017 USD), utamane saka Hurricane Andrew, Hurricane Irma lan taufan ing mangsa 2004 lan 2005.

Dhaftar rekaman angin topan Atlantik

Wiwit data rekaman siklon tropis ing Samudra Atlantik Lor diwiwiti ing 1851, ana sistem 1,560 paling ora ing intensitas badai tropis lan 905 kanthi intensitas angin topan. Senadyan mayoritas depressions tropis kasebut ambruk ing rentang klimatologis, kahanan atmosfer sing umume ngasilake sistem tropika anomal, sing kadhangkala bisa nahan ekstrem kanthi statistis tetep ing wektu lan intensitas. Ruang lingkup daftar iki diwatesi kanggo rekaman siklon tropis ing wilayah Samudra Atlantik sing dipérang manèh déning alesan sing ora bisa ditemoni.

Daftar Kategori 5 Badai Atlantik

Iki daftar Kategori 5 Atlantik Topan. Sebagéyan gedhé 33 sing nyatakaké siklon tropis wis mlebu Kategori 5 ing skala angin topan Saffir-Simpson ing Samudra Atlantik lor khatulistiwa, Laut Karibia, lan Teluk Meksiko. Topan sing kaya mengkene dumadi sapisan telung taun ing wilayah iki kanthi rata-rata.

Hurricane Maria

Hurricane Maria dianggep minangka bencana alam sing paling awon ing cathetan sing bakal nyebabake Dominika lan Puerto Rico, lan uga badai Atlantik sing paling tiwas wiwit Hurricane Jeanne ing 2004. Badai Atlantik sing kaping sepuluh paling dhuwur ing cathetan lan siklon tropis paling kuat ing donya ing 2017, Maria yaiku badai kaping tiga kaping telu, badai kaping wolu, badai gedhe kaping papat, badai Kategori 5 kapindho, lan badai mematikan 2017 Atlantic musim panas . Ing puncak kasebut, badai nyebabake kerusakan catastrophic lan akeh korban ing Karibia timur laut, ngupaya upaya pemulihan ing wilayah Kapuloan Leeward sing diserang dening Badai Irma. Total kerugian saka badai kurang luwih $ 91.61 milyar (2017 USD), utamané ing Puerto Rico, minangka minangka topan mawa topan tropis kaping tiga ing rekor.

Tanjung Verde badai

A Badai Cape Verde, utawa Badai Cabo Verde minangka badai Atlantik sing asalé ing garis lintang ing tropis jero saka gelombang tropis sing wis ngliwati utawa cedhak pulo Tanjung Verde sawisé metu saka Afrika Kulon. Mangsa angin topan rata-rata duweni kira-kira rong pasang angin topan Tanjung Verde, sing asring minangka badai paling gedhe lan paling gedhe ing mangsa iki amarga nduweni akeh segara mbukak sing anget kanggo berkembang sadurunge ngadhepi tanah utawa faktor liyane sing nandhang lelemahan. Sebagian gedhe badai Cape Verde gedhe, lan sawetara, kayata Hurricane Ivan lan Hurricane Irma, wis nyetel macem-macem cathetan. Sebagéan gedhe siklon tropis paling dawa ing pinggir Atlantik sing diarani Cape Verde. Nalika akeh pindhah menyang segara, sawetara ngubengi segara Karibia lan menyang Teluk Meksiko, dadi badai ala kanggo negara Karibia, Amerika Tengah, Meksiko, Bermuda, Amerika Serikat, lan sok-sok malah Kanada. Proyek riset wiwit 1970s wis diluncurake kanggo mangerteni pembentukan badai kasebut.

Hurricane Floyd

Badai Floyd minangka badai Cape Verde sing banget kuat sing nyerang pesisir wétan ing Amerika Serikat. Iki minangka badai kaping enem, badai kaping papat, lan badai utama kaping tiga ing mangsa badai 1999 Atlantik. Floyd nyebabake evakuasi paling gedhé kaping papat ing sajarah AS (ing antarane Hurricane Irma, Hurricane Gustav, lan Hurricane Rita) nalika 2.6 yuta pesisir saka limang negara diprentah saka omah-omahé nalika nyedhaki. Badai kasebut dumadi saka pesisir Afrika lan wiwit saka September 7 nganti September 19, kanthi kekuatan kuat minangka kacepetan Kategori 4 banget-sakitar 2 mph sing paling dhuwur ing Skor Hurricane Saffir-Simpson. Iku antarane gunung topan Atlantik sing paling gedhe sing dicathet.

Hurricane Wilma

Hurricane Wilma minangka badai tropis paling kuat sing tau dicathet ing pinggir Atlantik, lan badai tropis kaloro paling gedhé kacathet ing Hemisfer Kulon, sawisé Hurricane Patricia ing 2015. Wiwit musim taufan 2005, sing kalebu telu saka sepuluh paling gedhe badai Atlantik sing tau (bebarengan karo #4 Rita lan #7 Katrina), Wilma minangka badai kaping pindho, badai kaping tiga kaping telu, badai utama kaping enem, papat Kategori kacepetan 5, lan badai kapindho kaping kalih mangsa 2005. Depresi tropis dibentuk di Laut Karibia dekat Jamaika pada Oktober 15, menuju arah barat, dan diperkuat menjadi badai tropis dua hari salajengipun, sing sacara tiba-tiba mbalik arah kidul lan dijenengi Wilma. Wilma terus dikuatake, lan akhire dadi badai ing Oktober 18. Sakcepete sabanjure, intensif eksplosif dumadi, lan mung ing jam 24, Wilma dadi kacepetan Kategori 5 kanthi kecepatan angin 185 mph (298 km / h).

Hurricane Maria mati kontroversi

Hurricane Maria disabetake Puerto Rico minangka lan badai kategori dhuwur 4 ing September 20, 2017, sing nyebabake bilai ing sisih lor ing sajarah modern. Pulo kabeh wis ngalami efek sing ngancurake karo kabeh populasi sing ngilangi akses menyang listrik, mayoritas kalah akses kanggo banyu resik, puluhan èwu omah-omahé dirusak, lan infrastruktur dalan ditinggal lumpuh. Sawijining seri kegagalan infrastruktur ngeculake efek langsung saka badai; puluhan wong mati amarga ora duwe bantuan, listrik, banyu, lan akses menyang perawatan medis. Populasi tuwa lan miskin ing tlatah sing paling gedhe ana ing wilayah kasebut.

Dhaptar gunung guntur Florida (2000-saiki)

Dhaptar gunung guntur Florida saka 2000 nganti saiki wis ditandhani déning sapérangan angin topan Atlantik Lor sing ngancuraké; ing 2017, siklon tropis utawa subtropika 79 wis kena pengaruh ing negara bagian Florida. Secara kolektif, siklon ing Florida sakwentoro wektu ngasilake luwih saka $ 123 milyar ing karusakan (2017 USD). Saliyane, siklon tropis ing Florida tanggung jawab kanggo korban langsung 145 lan paling ora korban 92 ing mangsa kasebut. Lapan siklon kena pengaruh negara kasebut ing 2004 lan 2005, yaiku taun-taun siklon paling tropis sing ndadekake negara. Saben taun klebu sethithik ana siklon tropis sing ndadekake negara. Sajrone mangsa 2004, luwih saka siji saka saben omah ing negara iki ditampa dening karusakan. Sawise Wilma ing 2005, bakal dadi taun 11 nganti badai liyane bakal nyerang negara, lan taun 12 nganti badai gedhe sing bakal nyerang negara kasebut.

Hurricane Harvey

Hurricane Harvey of 2017 yaiku Hurricane Katrina lan 2005 125 kang ana ing karusakan, utamane saka banjir sing dicicil banyu udan ing wilayah metropolitan Houston lan Texas Kidul. Iki minangka badai utama pisanan kanggo ndharat ing Amerika Serikat wiwit Wilma ing 2005, jembaré taun 12 sing ora ana ing jaban kutha. Ing wektu papat dina, akeh wilayah sing nampa luwih saka 40 inci (1,000 mm) saka udan minangka sistem alon-alon nyebrangi liwat tlatah Texas lan tapel wates mburine. Kanthi aksés puncak 60.58 ing (1,539 mm), ing Nederland, Texas, Harvey minangka siklon tropis sing kacathet ing Amerika Serikat. Banjir asilé ngobati ratusan ewu omah, sing luwih saka 30,000 lan 17,000 ngluwari.

Sint Maarten

Sint Maarten (basa Sansekerta: [sɪnt maːrtə (n)]) iku sawijining negara pulo ing Karibia. Negara iki minangka negara konstituensi Kerajaan Walanda. Kanthi populasi 40,120 ing 37 km2 (14 sq mi), pulo iki nyakup 40 kidul saka pulo Saint Martin sing kapisah, pulo 60 lor pulo iki minangka kolektivitas Saint-Martin ing Prancis. Ibukutha Sint Maarten minangka Philipsburg.

Hurricane Andrew

Hurricane Andrew yaiku salah sawijining badai Atlantik 5 sing nyerang Bahama, Florida, lan Louisiana ing pertengahan akhir Agustus 1992, badai paling rusak sing tau nyerang negara nganti Hurricane Irma ngluwihi 25 sabanjure. Iku paling kuat ing dekade lan angin topan paling larang kanggo ngidul-apit ing ngendi wae ing Amerika Serikat nganti ditemtokake dening Katrina ing 2005. Andrew nyebabake karusakan gedhene ing Bahama lan Louisiana, nanging impact paling gedhe ing Florida Selatan, kanthi kecepatan angin paling dhuwur sakwéné 165 mph (270 km / h). Ngliwati langsung liwat kutha Homestead ing Dade County (saiki dikenal minangka Miami-Dade County), iku dilucuti akeh omah kabeh nanging pondasi konkrit. Secara sakabehe, luwih akeh tinimbang omah 63,500, luwih akeh tinimbang 124,000 liyane, nyebabake kerusakan $ 27.3, lan kiwa wong 65 mati.

Evacuasi badai

Evacuasi badai minangka gerakan langsung lan cepet saka wong-wong sing adoh saka ancaman utawa kejadian sing asale saka badai. Panguwasa lokal ing jalur badai prakiraan kerep nyaranake utawa ngupayakake evakuasi zona banjir sing ditetepake.

Codrington, Antigua lan Barbuda

Codrington kuwi sawijining kutha sing dumunung ing pulo Barbuda, minangka bagéyan saka negara Antigua lan Barbuda. Codrington diadegaké déning Christopher Codrington lan adhiné John ing 1685, dadi pusat perumahan utama ing pulo kasebut. Dheweke mbangun kastil sing ndominasi kutha iki, nanging rusak banget kanthi gempa bumi ing 1843 lan saiki isih tetep akeh.

Saint Martin

Saint Martin (Basa Prancis: Saint-Martin, basa Walanda: Sint Maarten) kuwi sawijining pulo ing lor-wétan Laut Karibia, kira-kira 300 km (190 mi) ing sisih wétan Puerto Rico. Kapuloan 87-kilometer persegi (34 sq mi) dipérang kira-kira 60 / 40 antara Republik Prancis (53 km2, 20 sq mi) lan Kerajaan Walanda (34 km2, 13 sq mi) kira-kira padha karo populasi. Divisi tanggal 1648. Bagéan saka Walanda kidul yaiku Sint Maarten lan minangka salah siji saka patang negara konstituèn sing mbentuk Kerajaan Walanda. Bagéyan lor Prancis dumadi saka Kolektivitas Saint Martin lan minangka kolektivitas jaban rangkah Prancis.

Cape Romano Dome House

Dome House Cape Roman minangka sawijining omah modern ninggalaké dumunung ing Pulo Caxambas, kidul Pulo Marco ing Cape Romano ing Kapuloan Ten Thousand of Collier County, Florida. Iki dibangun ing 1980 dening pebisnis pensiun Bob Lee, ditinggalake ing 1992, didol ing 2005 kanggo John Tosto. Sanadyan ing wiwitan dibangun lan intended kanggo lenggah ing tanah, erosi shoreline tegese ing 2018 saiki kira-kira kurang luwih 180. Struktur kasebut ora diweruhi supaya bisa diakses dening prau, lan ora ana landings utawa fasilitas docking.

1924 Kuba badai

Kutub Kuba 1924 minangka jinis kacepetan Kategori 5 paling awal ing skala Saffir-Simpson, lan salah siji saka 2 badai kanggo ndharat ing Kuba ing intensitas Kategori 5, sing liyane yaiku Hurricane Irma ing 2017 - loro uga diikat Lurung tanah Kuba sing kuat ing kahanan maksimum angin. Iku kawangun ing Oktober 14 ing Karibia kulon, alon ngatur minangka sing dilacak ing sisih lor-kulon. Ing Oktober 16, status badhan ing wétan Semenanjung Yucatan, lan sabanjuré kaleksanan ngetung siklus sabanjure. Ing Oktober 18, badai wiwit ngalami jero kanthi cepet, lan ing dinten sabanjuré tekan puncak kakuwatan 165 mph (270 km / h). Sakcepete sabanjure, kobongan kulon ing Kuba bisa ditemokake ing intensitas puncak, dadi badai paling kuat ing rekor kanggo nyekel negara kasebut. Sawise angin topan dadi garing, Florida nyerang kidul-kulon karo angin 90 mph (150 km / h) ing wilayah sing rada jarang. Nalika nyebrang negara kasebut dadi lemah ing status badai tropis, lan sawise nyepetake wétan-lor-wétan, wilayah iki diserep dening ngarep dingin ing Oktober 23 kidul Bermuda.

Badai Tropis Irma

Iki daftar badai tropis sing jenenge Irma. Ing Samudra AtlantikTropical Irma Irma (1978), dibentuk cedhak AzoresHurricane Irma (2017), badhan Kategori 5 sing kuat lan rekaman badai kalima sing paling dhuwur. Jeneng iki nyebabake Karibia, Kuba, Bahama, lan Amerika Serikat sisih kidul, nyebabake karusakan sing abot ing jalur kasebut. Jeneng Irma pensiun sawise musim 2017, lan diganti karo Idalia kanggo musim 2023.

nuduhake

Komentar wis ditutup.