Prales Jizera

Gambar download gratis kanggo nggunakake gratis.

Apa aku nulungi kowe? Nyumbang kanggo kopi.

Download gambar
Sampeyan kene:
<Balik

Jazera Nature Reserve minangka kawasan lindung sing dumunung ing wilayah cadastral Hejnice ing Liberec Region, minangka cadangan alam paling tuwa ing Pagunungan Jizera. Pagunungan iki mapan ing sisih ndhuwur gunung paling dhuwur nomer loro ing sisih Ceko saka Pagunungan Jizera - Jizera - ing ujung wétan ing Hejnice Ridge. Subyek perlindungan minangka sisa-sisa akeh climax spruce gunung, rubble batu lan ndhuwur rock pamblokiran. Werna alas rusak banget kanthi polusi udara lan kumbang kumbang ing 2. setengah 20. abad, ing endi ana usaha kanggo ngurmati wilayah pucuk.

Wilayah sing dilindhungi dumunung ing area 92,44 ha ing wilayah kadher ing kutha Hejnice. Reservasi iki dumunung ing dhuwur antarane 1000 lan 1122, ing puncak puncak Jizera (1122 m nm), kang minangka puncak paling dhuwur kaping kalih ing Pagunungan Jizera. Ana sawetara formasi rock ing ndhuwur. Ing sisih kidul wilayah sing dilindhungi minangka bongkahan gedhe.

Tlatah nyata wis wangun elongated ing arah wétan-kulon lan wates sawijining kira-kira nderek bleger karo dhuwur antarane 1000 kanggo 1060 m saindhenging wilayah miturut hukum ngluwihi zona pangayoman 50metrové.

Wilayah iki uga minangka bagean saka Area Lanskap Dilindhungi buta Gunung, zona perlindungan sumber banyu II. kelas, manuk, lan liya-liyane buta Gunung, diumumake ing 2004, lan situs-situs penting ing Eropah, ing Cagar Alam Meadow Klečové.

Secara historis, pucuk jizera diubengi karo alas konifer. Sanajan dianggep minangka amarga ora bisa diakses ing puncak, alas lokal ditandhani mung pertambangan kayu minimal.

Cadangan Alam wis nyatakake 21. Juni income 1960 22.332 / 60-V / 2 Mentri Pendidikan lan Kabudayan Cekoslowakia, ana whereupon 19. Oktober 1965 dening entitas padha wis dicabut. Ing wektu publikasi ana pucuk kanggo game khas, sing ana ditemokaké pecahan saka wit mati manéka mboten umum. Ing 1966 kang cocog ing lereng Jizera windstorm sing Rungkada ngadeg lawas ing kira-kira area ha 30 saka wilayah sing dilindhungi. Luwih saka rong-thirds saka wit bejat padha ing situs dipungantosaken, banjur tetep ana clearcut area 20 ha. [9] Ing 1976 wonten salajengipun kanggo nggawe rencana kanggo Ponggawa pambukaan afforestation digawe, biasane nggunakake minterake salaka, Oak, Birch lan crane. Penabung ora kedadeyan nganti 1980. Pranyatan liyane digawe dening Departemen Kebudayaan Republik Ceko ing 21. Desember 1987 lan tanggal efektif 29. Desember 1987. Supaya adoh, statement pungkasan digawe gegayutan karo owah-owahan aturan ing 11. Juni 1992 (s tanggal efektif 13. 1992 Agustus), kang teka menyang pasukan nindakaken dhawuh 395 / 1992 Coll. Saka Kementerian Lingkungan Republik Ceko. Nature Reserve wis dadi wilayah sing dilindhungi paling tuwa saka Jizera Gunung.

Wit-witan lokal ana ing 2. setengah saka 20. abad, nalika ing merbawani nambah negatif saka polusi gedhe banget amarga industri emisi (utamané karbon dioksida) ekstensif saka Polandia lan tetanduran Jerman. udan asam lan acidification sakteruse saka lemah sing disebabake dening weakening bertahap lan pati sakteruse saka wit individu, ngilangi liyane sing Kerep, kang gabung ing bilai babakan Beetle puncaké antarane 1983 kanggo 1986. Situasi lulus ing 80. taun 20. abad. Akeh banget alas rusak wis eksploitasi iki, kajaba kanggo wilayah saka cadangan alam, endi pecahan saka wit garing kiwa bosok mboko sithik. Les ana sebagéyan (umume ing 45 area ha) antarane 1994 kanggo 1995 replanting tunas utamané saka sumber lokal, nanging ana uga tanduran minterake massive non-native (Picea pungens) lan kawasan rimba pinus dwarf lan minterake saka wilayah liyane saka Republik Ceko.

Ing 1980 lan 1990 iki dianakaké ing situs survey persediaan tujuan botanis ing taun 1991 lan 1994 ngayahi panelitèn lemah beetles, banjur antarane 1993 1999 kanggo riset angga. Ing 2001, survey persediaan fokus ing serangga kuda.

Rizab alamiah kanthi historis wis akèh sing ngadeg cemoro karo admixture crane. Wit jinis iki dumunung ing pinggir wigati ing alam, sing kacetha ing wangun spruces. Iki umume cilik, kanthi cabang kuwat sing bisa tahan kahanan iklim sing ora cocog. Pinunjul buta Gunung tumindak minangka alangi pinunjul kanggo mega sing kakondensasi, kang kacetha kanggo udan KALUBÈRAN saka jumlah agengipun antarane 1500 1700 mm. Rata-rata suhu taunan watara 2,5 kanggo 3 ° C ing Januari, banjur suhu biasane antarane -5,5 kanggo 6 ° C ing kontras Juni antarane 11,5 ° C.

Saka titik geomorfologis, tlatah iki tumiba ing buta GunungSistem Sko-Jesenic, wilayah buta Gunungsub-sistem, Pagunungan Jizera lan hornetina Smědavská.

Subsoil saka situs iki mbentuk granit porfiri benten umur Variscan, sing ngluwihi pirang-pirang panggonan ing permukaan ing wangun gedhe-gedhe. Miturut survey siji, ana total formasi rock 13 sing kapisah. Granit porfirin kadhangkala kaganggu dening varian cilik, saka ngendi kothak ora ana sing ngemot kira-kira 3% area. Pamblokiran rock nuduhaké pratandha saka cuaca beku, sing bakal nyebabake kedadeyan gedhe lan frosts lan iring gunung.

Tutup lemah digawe saka lemah, sing disebabake dening subsoil rock sing kurang. Akèh-akèhé sawijining podzol, sawijining wilayah sing nutupi tlatah sing paling jembar, sawetara sing uga dadi lemah lan lemah.

Prales Jizera dumunung ing pérangan utama Eropah ing ngendi banyu saka sisih lor wilayah kasebut mili menyang dhuwure Smědé lan banjur menyang Segara Baltik. Sebagéyan bagéan kidul kali iki ngirid déning Kali Desna, sing tumiba ing Segara Lor. Nanging, ing alam cadangan kasebut ora ana papan banyu sing stabil, sumber kasebut dumunung ing njaba lindhesan.

Wit alas alas wit cemara sing asidofilik gunung kira-kira 50% saka wilayah sing dilindhungi miturut rencana perawatan. Biasane akeh wit-witan tengah lan tengah, ing ngendi tlatah Calamagrostio villosae-Piceetum diprodhuksi. Kothak-kothak diwatesi karo blueberries, moses, lichens, lan bushes sing ora mesthi. Liyane 3% kalebu alas alas sing kasebar ing sisih wétan wilayah sing ditutupi lutut sing ora asli.

Tlatah ingkang sampun kaandharaken ing akeh spesies kang dhaftar lengkap kasedhiya ing rencana care. Iki kalebu jinis ing ngisor: gunung pine (Pinus mugo), Veratrum album Lobelova (Veratrum album), Cicerbita Alpina (Cicerbita Alpina), Willow Gentian (Gentiana asclepiadea), crowberry (Empetrum ireng), cemoro clubmoss (Huperzia selago) utawa gunung fern (Athyrium distentifolium).

The language uga ana contone, kaancam kadal viviparous (Zootoca vivipara) utawa kritis Viper kaancam (Vipera berus).

Area iki diamati ing nyarang kurva umum (Loxia curvirostra) Pipits (Anthus pratensis), Raven (Corvus corax), nutcracker (Nucifraga caryocatactes). Ing alas lingkungan urip lan Boréal owl (Aegolius funereus) zalétávající ing situs iki.

Ing saiki wit cemoro enom wis tuwuh lan alas nguripake wutah alam benih cemeng sing enom. Nanging, proses iki ora bakal bisa mulihake ing alas kasebut, nanging alam sing cedhak karo alas, utawa alas sing mimpin alas. Tujuan intervensi kehutanan yakni ngurangi proporsi spesies sing wis ditemtokake sing wis ditemtokake sing wis ditemtokake (cemlorot lan klec mrica sing wis disebutake) kanggo alas gunung lan pemugaran komposisi kayu asli.

Rencana Care nyaranake menawa kneeling non-asli bakal dibusak saka situs ing kira-kira 20 taun, utamané ing batu-batu lan lebu.

Jizera Prales mung bisa diakses dening wong, lan ora ana dalan dalan sing ngalangi. Pucuk paling dhuwur nduwèni tampilan salib kayu sing gedhé sing bisa diakses ing tangga. Dhaérah cadangan alam bisa diakses ing sadhuwure turn-off werna kuning saka dalan utama sing ditemtokake abang sing ndadékaké sadel sadawane Smědé Putih.

nuduhake

Komentar wis ditutup.