Maloskalsko

Foto download gratis ing resolusi ngisor lan tandha banyu gratis.

Sampeyan uga bisa nemokake foto ing Peta Google.

Download
Sampeyan kene:
<Balik

Maloskalsko Nature Park minangka kawasan lindung sing diandharake ing 1997, sing dumunung ing tapel wates kidul-kulon distrik Jablonec nad Nisou, Liberec, sebagian ing Bohemian Paradise Protected Landscape Area. Kutha iki dumunung ing pinggir Kali Jizera, ing tengah-tengah alam sing sugih sing amba saka kutha-kutha cilik. Pusat tontonan, miturut taman jenenge, yaiku desa Malá Skála.

Niyat kanggo wara-wara park alam iki ngasilaken saka efforts tanpa guna ingkang dipun danguaken kanggo nggedhekake wilayah sing dilindhungi saka Ceko Paradise ing munisipalitas Little Rock, Koberovy, Frýdštejn, Líšný lan sebagéyan Pěnčín lan Zelezny Brod.

Sumbu iki dumadi saka Kali Jizera. Saka Zelezný Brod tumuju Turnov, udakara ing banjir kali sing nyuwek sing nyebrang sumbu kapindho Pojizeří - Ještěd-Kozákov Ridge. Situs sing paling berharga, sawetara bagéan sing wis dadi bagean saka jaringan wilayah sing dilindhungi utawa fitur lanskap sing penting, sing ana ing lotre iki. Mangkene NPP, Bučiny u Rakous, PR Ondříkovický pseudo-karst sistem. Perkembangan kasebar ing desa lan pemukiman ngrampungake karakter khas wilayah iki.

Sisih ndhuwur wilayah sing didominasi déning Vranovský hřeben lan Suché skály mbentuk batu watu sandstone. Bagéyan saka taman alam yakuwi banjir Jizera, dawané vegetasi cilik, lan ing wilayah sing luwih luas uga niva kali lan bagean lereng curam kanthi akèh lemah lan celah. Jizera minangka koridor kanggo nyedhaki gunung lan spesies sub-gunung menyang posisi ngisor. Ing arah ngelawan, lembah Jizera nyebar liwat flora panas thermophilous menyang gunung.

Kanggo deskripsi sing luwih apik lan nyusun rencana perawatan, wilayah taman alam dipérang dadi 7 unit lanskap miturut relief:

  • Drábovna a Frýdštejnsko
  • Zbirohy a Sokol
  • Vranovský a Koberovský hřbet
  • Vratsko, Líšný
  • Snehovsko
  • Teppers
  • Lembah Jizera

Ekosistem hutan asli ciri daerah ini diwakili oleh pohon-pohon beech berbunga, hutan asam-asam boron dan boron. Ekosistem non-alas sing penting kalebu padang rumput sing diwadhahi banyu, mubeng pasir sandstone, lembah Vazovecký potok lan situs safron putih abu-abu ing Záborčí.

Diwenehi landasan geologi banget mawarni-warni punika Maloskalsko.¨ lan bagéan jejer Železný inexhaustible macem-macem komunitas lan spesies kang lagi dibusak unsur relict lan remnants saka vegetasi asli maintained ing situs meh diakses (alas beech, pine-Oak, percabangan rock, Meadows waterlogged, sumber, lan sapiturute). . Antarane spesies tanduran penting akeh kene contone saffron tuberose, trigeminal awal karang, polystichum lonchitis, slipper, Helleborine abang, anggrek helleborine putih lan anggrek. Kutha rock Sandstone nyedhiyakake lingkungan sing trep kanggo akeh spesies manuk sing penting. Padha manggon kene Swallowtail, bocah pelangi, salamander, toad, kadal, slowworm lan liyane.

nuduhake

Komentar wis ditutup.