Donald Trump

0
Sampeyan kene:
<Balik

Donald John Trump (lair Juni 14, 1946) iku presiden 45th lan saiki ing Amerika Serikat. Sadurunge nglebokake politik, dheweke dadi pengusaha lan televisi.

Trump lair lan gedhé ing Queens New York City lan nampa ekonomi saka Wharton School. Dheweke ditunjuk presiden bisnis real estate ing 1971, jenenge Organisasi Trump, lan ngembangake saka Queens lan Brooklyn menyang Manhattan. Perusahaan iki mbangun pencakar langit, hotel, kasino, lan lapangan golf. Trump mengko wiwit macem-macem usaha, kalebu lisensi jenenge kanggo real estate lan produk konsumen. Panjenenganipun ngatur perusahaan kasebut sasampunipun peresmian 2017. Dheweke uga nulis sawetara buku, kalebu Art of the Deal. Miss Universe lan Miss USA minangka kontes kecantikan saka 1996 kanggo 2015, lan dadi tuan omah The Apprentice, lan reality show televisi, saka 2003 dadi 2015. Forbes ngira yen net worth dadi $ 3.1 milyar.

Trump mlebu jabatan presiden 2016 minangka Republik lan ngalahake 16 mungsuh ing primata. Komentator nyebataken posisi politikipun minangka populis, proteksionis, lan nasionalis. Kampanyeipun nampi jangkoan media gratis; akeh pernyataan publik sing kontroversial utawa palsu. Trump kapilih minangka presiden kanthi kamenangan kejutan saka nominasi Demokrat Hillary Clinton. Dheweke dadi wong sing paling tuwa lan paling sugih sing bisa nganggep kepresidenan, sing pisanan tanpa layanan militèr utawa pamaréntahan sadurunge, lan sing kaping lima wis menang ing pemilu nalika kalah ing popularitas. [B] Pemilihan lan kawicaksanané wis nyebabake akèh protes. Akeh komentar lan tumindak sing ditampa minangka rasis utawa rasis.

Sajrone kepresidenan, Trump mrentahake larangan leluron marang warga saka sawetara negara mayoritas Muslim, nyatakake keprihatinan keamanan; sawise tantangan legal, Mahkamah Agung ngajeni revisi kaping tiga privasi. Dheweke nggarap paket potongan pajak kanggo individu lan bisnis, sing uga menehi mandat insurance kesehatan individu lan ngidinake pengeboran lenga ing Pengungsi Arktik. Dheweke diilangi sebagian dening Dodd-Frank Tumindak ing Stricter Kendhangan ing Bank-bank sasampunipun Krisis Keuangan 2008. Dheweke wis ngetokake agenda First American ing kebijakan manca, ngundurake US saka perdagangan Kemitraan Trans-Pasifik, Perjanjian Paris babagan owah-owahan iklim, lan kesepakatan nuklir Iran. Dheweke ngakoni Yerusalem minangka ibukutha Israel, ngimpor tarif marang macem-macem barang, ngetokake lan perang karo China, lan negosiasi karo Korea Lor nuwuhake denuclearization. Dheweke sukses milih loro hakim kanggo Mahkamah Agung: Neil Gorsuch lan Brett Kavanaugh.

Sawise Trump dipecat dening Direktur FBI James Comey, Departemen Kehakiman Robert Mueller lan penasihat khusus kanggo nyinaoni pranala antarane kampanye Trump lan pamaréntah Rusian babagan campur tangan Pemilu, lan masalah saka panaliten kasebut. Wonten ing Februari 2, 2019, panyelarasan Asosiasi Trump ingkang dipun tindakaken sampun nyebabaken biaya pidana, kalebet penyidik, pelanggaran keuangan kampanye, lan penipuan pajak. Trump wis kaping pirang-pirang nolak tuduhan collusion lan obstructing kaadilan, nyebat penyelidikan lan mburu politik sing mburu.

nuduhake

Komentar wis ditutup.