Bèntèng Nístějka saka ndhuwur, Februari 2018 Ninggalake komentar

Nístějka minangka rusak saka kastil ing dalan gedhé ing sadhuwuring padunungan kali Jizera lan Farský potok lan ngelawan jalan I / 14, ing area sing padha. Diakses ing turisme wisata kuning saka Vysoké nad Jizerou. Penemuan keramik mbuktikake ngarsane manungsa sanajan ing 17. st. Diwatesi dadi menara sing melingkar, istana lan remitan benteng. Sisa saka kastil dilindhungi minangka monumen budaya Republik Ceko.

Dipercaya bilih kastil dibangun ing separo kapisan abad kaping patbelas, nanging ora ana sumber tinulis sing kajaga ing wiwitan. Banjur para pembangun mesthi dadi Heník z Valdštejna, sing wis nulis wiwit 1369 sawise dheweke. Saka taun kang padha teka kasebut nyebutake bèntèng pisanan. Fungsi kastil mesthine kanggo njaga rute tanah ing Lembah Jizera. Kanggo widening kulawarga Wallenstein lan ora ana sumber tinulis, angel kanggo nemtokake sapa sing nduweni kastil kasebut nalika iku. Temtu ing 1399 Hynek saka Valdštejn ditulis sawise Nintetice lan 1406 Henry. Nanging, ing taun sabanjuré, Henry saka Vartenberk wis lenggah ing kene, sing wis pikantuk Kastil Valdštejn ing 1404. Ing 1422, Nístějka dianggep déning para raja Jenštejn. Wenceslas saka Jenštejn lan sawise dheweke Mikuláš z Jenštejna. Tahun kasebut, 1459 wis mati, lan acara-acara liya ora dingerteni amarga ora ana sumber tulis, mula acara kasebut wis diwiwiti kanthi riset sing dianakake ing 1958 ing Museum Bohemia Utara ing Liberec.

Sajrone panliten, sing utamané fokus ing wilayah istana kastil, total wolung nemokake lapisan sing dicethakaké, kanthi kratoné dhéwé duwé 2 nganti 3 lantai. Ing lapisan kasebut ana ubin karo ornamen lan obyek wesi cilik (utamané kuku lan rahang). Komposisi lapisan lan utamane urutane kasebut dipimpin dening direktur riset arkeolog PhDr. Jaroslav Kavan nyimpulake yen dheweke bisa ngadeg ing babak kapindho 15 sawise kastil ilang. geni abad, sajrone kabeh lantai istana ambruk.

Istilah kepunahan kasebut didhukung dening referensi ditulis 1519, nalika Nístějka wis dicap minangka desolate. Wis ana ing 1492 ana mantan juru tulis Rajkert, Racek Cukr saka Tamfeld, sing minangka "master leluhur saka Navarre lan barang saka Nesté". Amarga ora ana nyebutake kastil (diganti karo barang), bisa disimpulake yen Nístějka ora ana maneh ing wektu kuwi. Mung ing level spekulasi tetep kemungkinan sing geni ngadeg konco pati dadakan Mikuláš z Jenštejn.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *