Giant, Lysa hora, Poland

0

Gambar download gratis kanggo nggunakake gratis.

Apa aku nulungi kowe? Nyumbang kanggo kopi.

Download gambar

Pagunungan Giants (Jerman Riesengebirge, Polandia Karkonosze) yaiku gunggung geomorfologi lan gunung paling dhuwur ing Ceko lan Tanah Tinggi. Kutha iki dumunung ing Bohemia lor-wétan (sisih kulon dumunung ing region Liberec, ing sisih wétan Královéhradecký) lan ing sisih kidul wétan Silesia. Gunung paling dhuwur ing Pagunungan Giant yaiku Sněžka (1603 m). Miturut gosip, Pagunungan Krkonoše njaga semangat Krakonos mitos. Iki minangka salah sawijining gunung paling populer ing Republik Ceko.

Luwih akeh kabèh gunung kalebu Buta wis saiki ing jaman diterangake minangka Sudetenland, kang mbokmenawa jeneng asal Celtic (paling umum minangka Celeng gunung) utawa asal Balkan (minangka Kambing Mountain). Ptolemy (bab 85-165) digunakake kanggo dina Sudetenland jeneng Sudetayle (ing Ore Gunung) lan Askiburgion (utamané Gunung, cedhak kutha Askiburgium vandalisme, mbok menawa kanggo Lusatian Gunung, kalebu Pegunungan buta). Dio Cassius ing 3. abad kang digunakake jeneng Gunung Vandalski kanggo Askiburgion. Sawisé maps Ptolemaic teka Republik Ceko Bohuslav Balbin lan Pavel rock saka ndhuwur nganggo jeneng extension Sudetenland kanggo kabeh band (17. Century).

Buta piyambak ing sujarah Russian ing 1095 disebut Ceko Forest Přibík Pulkava ing 1380 diarani Snowy Gunung.

jeneng Buta Gunung Originally diarani loro dhuwur Kolo dina lan ketel utawa Kokrháč. Menehi buta Gunung (singular feminin ", ing" Buta Gunung) kanggo Pegunungan katon ing 1492 ing rekaman saka divisi Štěpanice Estate ing Wallenstein lan Jilemnický bagéyan ing 1499 banjur ing pandamel Vladislav II., Kar tahan paling tuwa saka jeneng sing makarya Nicholas Klaudyan ing 1518. Wenceslaus Hajek ing babad kang 1541 digunakake jeneng Ceko lan Silesian Buta Gunung.

Bukti pisanan saka extension jeneng kanggo kabèh gunung saka 1517 nalika gelar punika Krkonošské gunung, buta Gunung prasasti tokoh ngompliti setan. jeneng Short buta iki pisanan nyathet ing taun 1601. Jeneng iki paling asring dianggep dadi turunan saka lawas Slavic basa "gulu" utawa "cracker", tegesipun dwarf pine utawa gunung pines, Josef Jungmann wis disambung karo jeneng saka Jerman utawa Celtic suku Corconti utawa Korkontoi, kasebut dening Ptolemy, karo asumsi sing kasebut gunung Asciburgius ana memper dina iki buta Gunung (Korkontoi ora kudu manggon ing ngendi wae cedhak sumber saka Vistula, utawa rodok Beskydy). Sawetara riset kokwaca asal saka jeneng basis Proto, tegesipun "slope Rocky, lapangan Rocky" lan suggest link karo jeneng saka gunung Ukrainia Gorgany ing pagunungan Eastern.

Jerman padha (Ceko lan sisih Silesian saka gunung iki nganti 1945 dipanggoni akèh-akèhé saka Jerman) karo makna Buta Gunung (Riesengebirge, buta Pagunungan ing Inggris) asalé saka jeneng Risenberg, kang Agricola (George?) Ing 1546 ditandhani ing panas. Nomer Riesengebirge lengkap kanggo kabeh pagunungan kasebut pisanan dicathet ing 1571.

Basis komposisi geologi kasusun saka slate kristal pra-puncak lan rock metamorphik prasejarah (klem). Ing sisih wétan saka pagunungan, limestone sing langka. Crystallinikum kuno penetrates ing sawetara panggonan lan Krkonoše-Jizerský pluton (granit). Gletser saka quaters isih gletser sing model desa. Ana rong jinis gletser. Kaping pisanan yaiku Glaciers jenis gletser lan sing liya yaiku jinis Skandinavia. Dataran dhuwur (Devil's hill, dll.) Owes gletser sawijining asal. Kanggo ide sing luwih apik, kita bisa nliti ing gunung es ing Skandinavia sing nggambarake cara ing ngendi buta Gunung bisa katon. Conto paling apik saka aktivitas glasial yaiku, Tambang Elbe utawa Tambang Giat, sing minangka lembah sing digawé saka gletser (troch). Peninggalan glasial liyané yaiku glasial kars (v buta Gunung iku dikenal minangka karyas minangka "pit"). Worth sebutno yaiku lubang ketel lan lubuk salju ing Polandia. Kary minangka salah sawijining barang paling berharga sing bisa kita lakoni buta Gunung amarga iku sing paling langka saka Pagunungan Giant. Aktivitas kritis v buta Gunung Perlu kasebut, kayata, segara watu sing akeh (bukit dhuwur) utawa kabin log beku.

Ing wilayah Pagunungan Giant ana spesies relik lan endemik tanduran lan kéwan. V buta Gunung minangka wilayah paling gedhé sadhuwure wates ndhuwur alas ing Republik Ceko. Ing dhuwur saka 1200-1300 m alas sabuk tumeka ing kene. Ndhuwur iku wilayah lindhu, prajurit, watu lan segara kobong. Biotope biasane langka iki disebut tundra arc-alpine. Ing sawetara panggonan, kita bisa uga golek papan gambut. Wutah asli cemlorot sebagian disusupi dening polusi udara. Ing posisi ngisor, monokotit beech lan spruce tuwuh. Malakofauna saka Pagunungan Giant ngandhut spesies moluska 90.

Ing tlatah Gunung Buta dumunung Buta Gunung National Park (KRNAP) area 36 400 ha, sing dinyatakaké taun 1963, lan Karkonoski Park Narodowy (KPN), didegaké ing 1959. Zona protèktif saka taman nasional iki ing sisih Ceko saka wilayah 18 400 ha. Pagunungan Krkonose uga dikenal wiwit Rizab Biosfer Bilateral 1992, sing diumumake dening Organisasi Pendidikan, Ilmiah lan Budaya Perserikatan Bangsa-Bangsa (wilayah Ceko iku 54 800 ha). KRNAP dipérang dadi I., II. lan III. zona protèktif endi Zone aku iku paling terkenal lan tumiba ing mode pangayoman keras. Iki tegese, contone, ngukur ngendi ing I. lan II. zona dilarang kanggo mindhah rute wisata lan ski ing njaba. Wilayah Pegunungan Krkonoše uga dikenal minangka area manuk lan area manuk sing signifikan sing nutupi kabeh area cadangan biosfer. taman nasional kalebu zona pangayoman.

Gunung sing titik usum harshest tampilan gunung Ceko. Puncak sing dhuwuré ing ndhuwur watesan 1400 bisa dibandhingaké karo Green Coast. Suhu beda-beda utamane karo dhuwur. Contone, ing suhu rata-rata ing Trutnov punika 6,8 derajat Celsius, nalika ing Sněžka, sing dadi papan paling anyep saka Gunung buta, rata-rata taunan derajat suhu 0,2 Celsius. Ing wektu sing padha, panggonan iki paling kerep ing Republik Ceko. Jumlah udan ing Pagunungan Giant gumantung marang orientasi dhuwur lan slope. kasunyatan dikenal iku stasiun ing buta West sak taun duwe liyane banyu udan saka ing stasiun ing gunung wétan, ing Republik Ceko didominasi dening aliran udara Western. Paling udan tumiba ing sasi panas sak angin gedhe lan udan kurang saka ing Maret, nanging amarga jumlah gedhe saka salju iku kurang ngelingke. Senajan buta gunung paling dhuwur ing Republik Ceko lan golek paling udan ora ambruk, amarga buta lying ing udan Shadow saka Jizera Gunung. Ing ridges tekan roto udan watara 1300 mm / taun, nalika ing jurang iku bisa nganti 1500 mm / taun. bagéan saka udan iku salju, mesthi, bagéan integral saka buta. Rata-rata tanggal kedadeyan saka Talk pisanan ing Gunung buta ora bisa calathu, jalaran saka ridges bisa salju meh kabeh taun. Tutup salju ngadeg ing rata-rata saka pertengahan November nganti sasi Mei. Klempakan paling saka salju ana ing lereng leeward (Map Republik ngendi ambane salju tekan nganti 15 meter). Asring ing angin buta kuwat (kacepetan angin maksimum diukur ing Sněžce 216 km / h).

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *