Sawijining wit jeruk limrah ing Tatobites

Gambar download gratis kanggo nggunakake gratis.

Apa aku nulungi kowe? Nyumbang kanggo kopi.

Download gambar

Tattoo linden (někdy označovaná jako Jeruk kapur, Pohon jeruk seribu taun utawa Žižkov linda) iki minangka pratandha kanggo mbangun Tatiana ing Libereckem kraji. Sawise sampeyan lagi nyerang, sampeyan bakal nemokake 86.

Tatobitská lípa je údajně křížencem lípy velkolisté (Tilia platyphyllos) a lípy zelené (Tilia euchlora). Lípa zelená je synonymické označení lípy krymské, křížence lípy malolisté, neboli srdčité (Tilia cordata) lan Kaukasia kapur (Tilia dasystyla, případně Tilia dasystyla subsp. caucasian).

Sampeyan bisa ngundhuh, nekompletní. Pravidelnou korunu stromu tvoří více terminálů. Sampeyan kudu mlebu menyang situs jejere acara.

V roce 1923 nyedhiyakake salah sawijining pidato kanggo nyengkuyung spanyol. V 60. letek dvacátého století byl kmen lípy sepnut obručemi. Roku 1995 wis rampung kanthi otomatis nganyarke.

Kudu mbayar dhuwit kanggo sampeyan. Tampilake Kilián se svojí milenkou Hedvikou. Kanggo informasi luwih lengkap, priksa manawa: "Sawise sampeyan bisa nemtokake apa sampeyan pengin." Mulane sampeyan bakal bisa ngowahi. Když chtěli dřevorubci začít s prací, ozval se z koruny stromu hlas: "Nesázel jsi, nekácej!" Dřevorubci se zalekli a lípa byla zachráněna.

V souvislosti s oslavami 100 ayo pošty v Tatobitech 2. Nggawe 2007 kanthi otomatis nggoleki informasi babagan 10 Kč znázorňující lípu. Yen sampeyan duwe prostat aku wis ora ngerti.

Báseň Kita umur sewu taun basa jawa 17. dubna 1957 spisovatel Jan Dědina mladší (1906 - 1980).

14. Sampeyan bisa ngundhuh 2006 kanthi otomatis Dědina ditemokake ing desa loro wit jeruk sing identik kanthi genetik minangka referensi kanggo generasi mangsa. Siji Tuwuh Ana House Ora Ana. 79 ing Path Church lan Cemetery (50 ° 34'23.40 UM N, 15 ° 15'58.95 "E)

Wonten ing wekdal sambutan Hari Pohon 20. Oktober 2015 yaiku pemenang linden saka 2015 Tree of the Year survey sing kaping patbelas. Ing Februari, 2016 mlayu kanggo judhul "Tree European of the Year 2016". Para pemenang kompetisi kasebut dipilih dening umum liwat pemilihan Internet. Meh 2016 ngirim ewu wong kanggo milih ing jajak pendapat Eropa Tree of the Year 230. Tatobite Lime dipanggonke kanthi nomer loro karo 43 451 voices.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *