Drábské Rooms Ninggalake komentar

Drábské Kamar sing remnants saka kraton kayu asli ing pamblokiran sandstone ing Dneboh Cadastral ing distrik Mlada Boleslav, 4 km east of Munich Hradiste. Dumunung ing wilayah sing dilindhungi Bohemian Paradise, ing tlatah situs Eropah NATURA 2000 lan Příhrazské skály Nature Reserve. Kekuwatan rock iki dibangun ing pinggiran lor saka platform disebut Castle ing kadhuwuran watara 370 m (105-155 meter aliran kali Jizera). Castle wiwit 1958 dilindhungi minangka bagéan saka monumèn budaya ekstensif, panutup luwih akeh Castles area karo jejer Klamorna. Pemilik tanah kanthi komplèks kastil iku Republik Ceko, pangurus lan perawatan monumèn sing disedhiyakake déning Hutan Republik Ceko.

Jembatan benteng saka jeneng sing ora dikenal, miturut sumber arkeologis, kadhangkala didegake ing 13 katelu. sajrone kagiyatan kolonisasi sing signifikan saka Kastil Cistercian. Drábské Rooms karo Klamorna cedhak lan kubu Old Castle Příhrazy paling pisanan dadi TCTerms njaga, ndjogo wilayah biara lan bagéan tilase Pojizerské. Akeh panemon arkeologi nggambarake eksistensi kastil nganti 14. abad lan mung rada ana ing 15. abad, nalika dianggep bisa dibalèkaké nalika perang Hussite.

Pemanfaatan ruang sing diukir sajrone periode modern lawas uga didokumentasikan dening petroglif sajarah. Sawetara tulisan saka 16. lan 17. abad bebarengan karo nulis sumber-sumber tinulis ngidini rapat-rapat anggota persatuan sepatuné lan bisa tetep saka para imam Utrakvistic. Titik ing sawetara blok-blok rock lan pra-jajak pendapat kastil ngowahi pertambangan ing blok sandstone.

Bèntèng iki dibangun ing lima utawa pitung blok rock, kapisah saka retakan sing sempit. Ing saperangan tingkat 15-40 m dhuwur rocks sing wadi ngukir papan puluh fungsi beda, limang ampas corridors ngukir dhasar kayu sawise pitung bangunan lan kreteg lan limang tatahan trough evidencing anchoring Palisades kayu. Ing pinggir watu ana kamungkinan kanggo mbangun maneh galeri kayu, ing antarane blok-blok ana jejeg sing disimpen nalika retakan ditutup. Dominating kabèh tata ana menara kayu massive nglindhungi ngleboke menyang kastil penundaan utawa drawbridge a. Pintu abad pertengahan dipimpin saka wétan saka pamblokiran ing ngisor iki. Paling gedhé kamar kapel kraton kang - kamar lungguh ing misbyah ngukir, kapapar ing 1921.

Drábské světničky minangka tujuan wisata populer. akses wisata Dina kanggo kokain rock ngisor-ukir ana mbokmenawa ing 1830, tangga puniku ing twenties abad rong puloh, klub saka turis Cekoslowakia. Dina iki, bagean utama saka bagéan paling dhuwur saka pamblokiran batman dihubungake karo sistem tangga lan jembatan (sirkuit wisata).

Wisata kastil gratis lan ora ana guide. Tur pamitan diwiwiti kanthi gapura pintu masuk kayu, direnovasi ing 2016. Bagian monumèn iki tansah bisa diakses dening pengunjung saka 1. April kanggo 31. Oktober, ing wayah awan, kanthi kondisi cuaca sing winates.

Cara paling cedhak kanggo massif batu nderek tandha wisata biru saka taman mobil Kavčina ing desa Dneboh (0,6 km). Stasiun sepur paling cedhak ing desa Brezina ing jalur 070 Praha-Turnov ing dalan ditemtokake kuning adoh saka kastil batu 2,5 kilometer.

Area pegunungan Drábské světničky mbentuk sisih lor-kulon Příhrazská Highlands antawis pondohan Na Krásné vyhlídce lan Klamornou. Batu rock rong kilometer wis diterangake ing rute 111 Rocks of 915.

Wonten ing pamblokiran batuan ingkang gegayutan kaliyan kastil Drábské světnička, sedaya kémawon gunung boten saged nglindhungi monumen budaya. Iki kanggo nèng saubenging menyang obyek kadhaptar ing database Ceko Mountaineering Association: massif Drabske, Partisan, asli Drabske, Semanggi papat-rwaning lan tembok lor lan wétan menara drab.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *