Kumburk Castle

9

Foto download gratis ing resolusi ngisor lan tandha banyu gratis.

Sampeyan uga bisa nemokake foto ing Peta Google.

Download

Kumburk minangka karusakan saka istana Gothic, udakara 6 km sisih kulon ing Nová Paka. Iki ditemokake ing salah sawijining poin saka segitiga imajiner sing diarani Bohemian Paradise. Dumunung ing ndhuwur 642 m asl ing distrik Semily, ing bukit tajem kanthi jeneng sing padha. Sisa kasebut dilindhungi minangka tugu budaya Republik Ceko.

Bèntèng kasebut didegaké ing taun 1325 dening Markvart saka Vartemberk. Setatus taun sabanjure, sajrone perang Hussite, iki ditepungi dening pemilik Hynek Krušina saka Lichtenburg, sing dadi gubernur Orebite. Mbok bilih piyambakipun damel benteng-benteng njaba. Bagean individu benteng dibangun kanthi spiritual ing ndhuwur saben liyane.

Sawise perang Hussite, Jindřich Berka saka Dubá entuk kastil. Sawise dheweke kastil dijupuk dening kulawarga Trčka Lípa lan kulawarga Smiřický. Ing 16. Ing abad kaping 19 kastil kasebut digunakake minangka pakunjaran. Sajrone Perang Telung Telung puluh, dheweke kejem dening wong Swedia. Ing taun 1658 kabongkar amarga dhawuhe Kaisar Leopold I.

Amarga pirang-pirang legenda rusak, puisi Karel Hynek Mácha ngunjungi. Ana tondo pengeling eling. Saiki, kastil kasebut dikelola dening Asosiasi Pengawetan Kumburk Castle, sing ngurus bangunan menara pengunjung lan uga ngatur macem-macem acara budaya sing duwe tujuan amal (kanggo dhuwit dhuwit istana luwih direncanakake).

Dalan Trek sing ditandhani kuning ndadékaké reruntuhan, diwiwiti ing mandheg stasiun Sy trainenov sing paling cedhak lan ukur 3 km. Jalur sing ditandhani abang nglintasi rute iki ing 0,5 km ing ngisor reruntuhan. Saka arah kulon menyang Klepanda ing pinggir kidul kidul Syřenov (jarak 2 km), terus ing sisih wétan ing pucuk Skalka pod Kumburkem cedhak desa Brdo (1 km) lan terus menyang Nová Paka (5 km).

Menara ndelok Paradise Bohemian lan gunung. Sawetara kilometer sisih kulon Kumburk Castle minangka karusakan liyane saka Bradlec. Beda karo Bradlec, Kumburk wis njaga bagean bangunan gedhung sing luwih gedhe, utamane bagean ngisor istana lan sisa-sisa menara lan tembok.

Bèntèng diakses kanthi gratis, ing akhir minggu dikuwasani kanthi nutul. Asosiasi ngatur sawetara acara sejarah ing kraton kaping pirang-pirang taun.

nuduhake
Mangga ngenteni ...

nulis komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Informasi sing wajib dicenthang *