Langsung menyang konten utama

Kontribusi

Peta 3D Snezka

Sněžka (Polandia Śnieżka, Jerman Schneekoppe) duwe udhara 1603,3 m ndhuwur permukaan segara (sadurunge nyatakake tokoh 1602 m ndhuwur level segara) gunung paling dhuwur ing Pagunungan Giant, Sudetenland, Silesia, Bohemia, lan kabèh Republik Ceko. Amarga kasunyatan manawa puncak Sněžka dumunung ing Polandia (udakara 10 cm luwih dhuwur), pucuk paling dhuwur sing dumunung ing Republik Ceko yaiku Luční hora.
Kutha iki minangka bagean penting ing sisih wetan Pagunungan Giant. Wates Ceko-Polandia ngliwati puncak Sněžka, titik paling dhuwur ing sisih pinggir Polandia, sawetara meter ing sisih kulon Kapel Sts. Lawrence. Saka 4,5 km adoh Pec pod Sněžkou kabel mobil njupuk sampeyan menyang ndhuwur. Sisih lor, Polandia lebok menyang lembah Kali Lomnička, sisih kulon kanggo Úpské peat, sisih kidul-kulon menyang Obří důl, kidul-wétan menyang lembah Kali Jelení lan sisih wétan menyang Ridge Ridge.
Sisih ndhuwur gunung kasebut watu lan arene udakara udakara 120 m000. Minangka Sněžka minangka gunung paling dhuwur ing wilayah sing amba, ana tampilan panorama eksternal saka ndhuwur. Puncak kasebut dadi tujuan wisata sing asring lan bisa ditindakake manawa bisa nggunakake sawetara rute wisata ...
Kiriman paling anyar

Pagunungan Giant, Pagunungan Jizera, Paradise Bohemian

Para rawuh ing server PetrPikora.com, halaman khusus kanggo Pagunungan Giant, Pagunungan Jizera lan Paradise Bohemian saiki bisa ditemokake ing domain Czech anyar. PetrPikora.cz, matur nuwun Kanggo wektu sing winates, kiriman lawas bakal kasedhiya ing loro domain ing wektu sing padha.

Prospek Haken

Salah sawijining tampilan ing Sirkuit Agung ing skacha Prachovské yaiku Hakenova vyhlídka. Iki dijenengi kanggo ngurmati Profesor Haken saka Horní Lochov, sing nindakake riset arkeologi ing tebing karang kasebut. Hakenova vyhlídka dumunung ing tengah skal Prachovské kanthi sirkuit (ijo) sing amba. Amarga wit-witan sing diwasa ing sekitar, mung ana tampilan sing winates saka sudut pandang kasebut, nanging isih ana tampilan Krkavčí skály lan Tábor. Wektu sing paling pas kanggo ngunjungi prospek iki yaiku musim semi.

Prospek Křížkovského

Křížkovského vyhlídka (uga paduan suara Vyhlídka Křížkovský, asliné Sofa Pertama) asale saka Prachovské skaly lan iku minangka pandhuan pertama tandha turah abang saka Prachov, ing ngendi ana lawang menyang watu. Iki dijenengi sawise kunjungan ing Koir Prague Křížkovský tanggal 16 Maret 1930. Saka sudut pandang kasebut ana tampilan sisih wétan (Kumburk lan Bradlec), sisih lor (Tábor, Morcinov, Kozlov, Kozákov lan kolam Kololé Jinolické) lan sisih kulon (sisih kulon sisih kulon) saka Prachovské skaly ( Runtuhan, Ještěd, Vyskeř, Hruboskalsko lan ing latar mburi Pegunungan Giant).
Goleki kasebut uga diarani Lookout of Křížkovský Choir, minangka pengeling-eling babagan lelungan anggota menyang skal Prachovské tanggal 16.3.1930 Maret XNUMX.

Prospek Damai signpost

Vyhlídka Míru dumunung ing sisih tengah kutha wétan Prachov dening watu ing Císařská chodba lan menehi kita tampilan paling apik ing wilayah gedhe saka kutha karang Prachovské skal lan cakrawala ing sisih kulon. Saka sudut pandang bisa ndeleng pirang-pirang menara batu lan asring tampilan para pendaki ngatasi salah sawijining. Nglawanake jurang kanthi jurang bisa ndeleng Pechova lan Šlikov tampilan. Ing cakrawala, kita bisa ndeleng siluet simbol kraton Bohemian Paradise Trosky utawa puncak Vysker. Sirkuit sing gedhe lan cilik bakal nggawa kita menyang.

Saka Pandhuan Damai ana tampilan bathi sing apik, Prachovská Needle, Madonna lan Plecháč. Uga katon yaiku Trosky, Vyskeř lan Mužský.

Sudut pandang glagolitik

Hlaholská vyhlídka - titik tampilan paling dhuwur saka skal Prachovské. Iki minangka tampilan nomer loro saka lawang menyang bathi Branka. Jenengé asalé saka kunjungan menyang Koor Prague Hlahol, sing anggotané ngunjungi watu kasebut ing taun 1887. Saka Hlaholská vyhlídka ana pandeleng klompok skal Krkavčí, Přivýšina, kolam Jinonické lan jembatan massa Tábor, Bradlec lan bukit Kumburk. Sudut pandang bisa diakses kanthi tandha tandha saka tandha turis ijo.

Tampilan paling dhuwur ing Prachovské Rocks (460 m). Jeneng iki sawise jeneng paduan suara Hlahol ing Prague, sing ngunjungi Pachovské skály ing taun 1887. Sudut pandang nawakake tampilan sisih wétan lan sisih lor.

Hruboskalsko

Hruboskalsko minangka cadangan alam sing dikenal kanggo 22. April 1998. 219,2 ha minangka salah sawijining kutha paling gedhe ing Bohemia Paradise Landscape Landscape Area. Alesan kanggo pangayoman kasebut minangka kutha rock ekstensif sing dilindhungi relik. kutha rock Hruboskalské kalebu atusan massifs rock lan menara kapisah, kang tekan dhuwur nganti 60 m. Amarga resistance sandstone kurang lan efek aktif saka sawetara rocks sing sugih ing macem-macem lan manéka wangun (honeycombs, windows, gates). Hruboskalsko minangka bagean saka Bohemia Paradise Geopark, sing kalebu ing jaringan geopark Eropah ing Oktober 2005.

Iku salah siji saka wilayah pendakian Ceko sing paling asli, menara paling misuwur yaiku Kapelník, Skull, Maják, lan Osudová. Antarane asosiasi gunung climbing lan Bohemian Paradise Protected Landscape Area, persetujuan wis rampung, sing kalebu kahanan kanggo climbing ing sandstone.

Kutha rock Hruboskalské uga minangka papan pariwisata penting. Landmark paling misuwur kalebu chateau Hrubá skála, sing dibangun ing massif rock ing abad ka-14 ...

Czech Paradise

Czech Paradise (Jerman Böhmisches Paradies) iku jeneng kanggo wilayah ing Pojizeří tengah kang nduwèni konsentrasi dhuwur saka monumen alam lan sajarah. Czech Paradise area Originally diterangake Litomerice (saiki disebut Garden Bohemia) populated populasi Jerman-speaking. Definisi saiki digawe ing 2. setengah saka 19. abad. Minangka penulis sing kerep dikutip minangka tamu spa sing dibukak spa Sedmihorky, nggunakake nyathet pisanan, Nanging, asalé saka editor Václav Durych saka 1886.

Wilayah sing dumunung kira-kira 90 km ing sisih lor-wétan Prague sekitar karo kutha-kutha: Sobotka, Mnichovo Hradiště, Sychrov, Frýdštejn, Železnыe Brod, Semily, Lomnice nad Popelkou, Železnice lan Jičín. Turnov sacara tradisional dianggep "ati saka Bohemian Paradise". Landmark utama ing wilayah kasebut yaiku gunung Kozákov lan reruntuhan kraton Trosky. Kutha rock uga penting, utamane Prachovské skály, Příhrazské skály, Hruboskalsko lan kolam, kayata egabakor, Komárovský rybník lan kolam ing lembah Podtrosecké lan Podkostecké…

Patung St. George the Drake

Patung sandstone St. George asalipun saking 1806, mbokmanawi déning Jan Chládek Jr.
Ing 1884, František Jiroš lan bojoné Petronila nduweni tapak anyar sing digawe dening Josef Zeman saka Tatobit. Pedestal kasebut dihiasi kanthi siji relief ing saben sisih: Kristus ing Taman Gethsemane, pasangan Petronila lan Fellicula, Maria Magdalena lan Saint Anna.
Salin saka Jiří Novák saiki ditampilake. Patung asli dumunung ing vestibule Museum of Bohemian Paradise ing Turnov.

Rock relief cedhak farm Kopic

Ing watu ing ngisor pertanian Kopic, Jirošová rychta, pemilik lan seniman rakyat Vojtěch Kopic nggawe galeri relief rock, utamane saka sejarah Czech. Pakaryan kasebut udakara meh 40 taun (1940 nganti 1978) lan sajrone wektu kasebut luwih saka 30 relief tokoh, kewan utawa fase bangunan digawe, asring ditambah karo kuotasi utawa pesen.

Vojtěch Kopic (1909–1978) nikah karo bangunan kasebut ing taun 1932. Saka benteng-benteng nganti seda ing jurang sing ana ing kebon. Perlindungan tugu karya kasebut diumumake wiwit tanggal 25 Nopémber 2017 minangka zona pangayoman tugu budaya Kopicův statek.

Dalan sing ditandhani bakal nggawa sampeyan kanthi lega, mateni ditandhani dening tanda-tanda wisata.

Kopicův statek (biyen Jirošova rychta) minangka griya sapala saka akhir abad ka-18, minangka tugu budaya. Iki (kayata, umpamane, peternakan Dlask) salah sawijining conto sing paling apik kanggo arsitektur rakyat saka jinis Pojizerský. Ladang (Kacan…